מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה של המוסד לביטוח לאומי בסכום של מיליון שקל

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

מכל מקום, משניתנה רשות ערעור, התברר כי ביני לביני המוסד לביטוח לאומי שילם לעובדים סכום של כ-70 מיליון ₪.
חברי הקבוצה הנטענת (העובדים) לא שילמו למוסד לביטוח לאומי את דמי הביטוח, והתובענה אינה להשבת דמי הביטוח לגורם ששילם את הכספים (המעבידים), אלא, כניסוח התובענה, לתשלום "עד גובה הפרישי הגימלה שלא שולמו [...] בהתאם לבסיס ההכנסה הנוסף שבגינו שולמו דמי ביטוח בעדו". לפנינו אי-זהות כפולה: אין זהות בין מי ששילם (המעביד) לבין מי שתובע את הסכום ששולם (העובד), ואין זהות בין הסכום ששולם (דמי ביטוח) לבין הסכום שנתבע (הפרישי גמלה/תגמולים).
די בנסיבות אלה, לטעמי, כדי שלא אדרש בהרחבה – מנקודת המבט של המשיבה – לגופם של דברים במסגרת הכרעה זו. ומנקודת המבט של המוסד לביטוח לאומי – האחרון עמד אמנם על רצונו כי יוכרעו הטענות המשפטיות שהעלה, אולם מרגע שההליך התייתר הלכה למעשה, הכלל הנקוט בידינו הוא כי למעט מקרים חריגים ומוגדרים – וזהו אינו אחד מהם – בית המשפט לא ידון בעניינים תאורטיים או אקדמיים שאין להם נפקות באותו הליך.
...
לאור האמור, הנני דוחה את הבקשה למחיקה או לסילוק על הסף של הבקשה לאישור תובענה יצוגית" (ת"צ (מינהליים ת"א) 31733-01-10, מיום 15.07.2010.
סוף דבר, התוצאה היא שההליכים בין הצדדים בעניין התובענה הייצוגית הסתיימו, וכך או כך – אין מקום לפסוק גמול למשיבה ושכר טרחה לעורך דין כבתובענה ייצוגית.
בד בבד, סבורני כי נוכח תרומת המשיבה לשיפור המצב במכלול, לרבות התשלומים ששילם המוסד לביטוח לאומי, ותוך ראייה רחבה של ההליך כולו שכן מוסכם כי ראוי ששיקול זה ייעשה בידי בית משפט זה ולא בית משפט קמא – הייתי מחייב את המוסד לביטוח לאומי לשאת בהוצאות ובשכר טרחת עורכי דינה של ההסתדרות בסך של 75,000 ש"ח. הוחלט כאמור בחוות דעתם של השופטים: נ' הנדל ו-י' עמית, כנגד דעתו החולקת של המשנה לנשיאה (בדימ') ח' מלצר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 24980-05-17 תובע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד י. ברזילי נתבעים 1. LARSEN & TOUBRO LIMITED ע"י ב"כ בלטר גוט אלוני משרד עו"ד 2. ניהול סיכונים בבטיחות - יהודה קאופמן בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אלי לוי ממשרד עו"ד ע. חרל"פ ואח' החלטה
עסקינן בתביעת שבוש שהגיש המשיב בסכום העולה על 4 מיליון ₪, אותם שילמה ותשלם לאלמנתו ולילדיו של המנוח מ.י. (להלן: "המנוח") שמצא את מותו בתאונת עבודה מיום 14.5.10 במפעל אליאנס חברה לצמיגים (1992) בע"מ (להלן: "אליאנס").
...
המסקנה המתבקשת היא כי נכון לשלב הזה של ההליך ולו לכאורה, הגיעו אנשי הנתבעת 1 לטפל במכבש שהיה מעורב בתאונה דנא, ולפיכך בהחלט ייתכן שהתאונה מתרחשת בשל מעשה ומחדל שהתבצע בישראל ע"י מי מאנשי המבקשת ומכאן שתקנה 500(7) חלה.
סוף דבר הבקשה נדחית מחמת קיומה של עילת תביעה טובה לשלב זה של ההליך כלפי הנתבעת 1 בהיותה מי שטיפלה גם במכבש בו עסקינן בהיותה בארץ באמצעות אנשי מקצוע מטעמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שלפניי הוגשה ביום 10/11/2015, והיא גילגול שני של תביעה שהוגשה בעבר בתיק מס' 53970-05-11 (להלן – ההליך הקודם).
פיצויים עונשיים אינם בכלל זה. הנתבעים טענו שלשיטת התובע מדובר בתאונת עבודה, ועל כן יש לנכות תגמולים שהיה התובע עשוי לזכות בהם לו הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.
לא הצלחתי להבין, מה תועלת תיצמח לתובע, גם אם יזכה בתביעתו, מפסק דין נוסף שבגינו ייאלץ לנקוט בהליכי גבייה, בשעה שעומדים לזכותו כמה וכמה פסקי דין שבהם זכה, ובגינם פתוחים נגד הנתבעים תיקי הוצאה לפועל בסכומים של מיליוני ₪, מזה מספר שנים ללא הועיל.
...
בעניינו, טענו הנתבעים טענה כללית בלבד בעניין זה. בהעדר ראיה לעניין סכום התגמולים אני דוחה את טענת הנתבעים.
סוף דבר בין התובע לבין הנתבעים נקשרו בשנת 2007 מספר עסקאות, שבמסגרתן העביר התובע לנתבעים סכומי כסף שונים, ובסה"כ כ-1,500,000 ש"ח. הנתבעים הונו את התובע והוא הפסיד את כספו.
הואיל ולא הוכח קשר סיבתי בין מעשי הנתבעים לבין התקף הלב – החלטתי לדחות את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לחילופין, יישום רע"א 8791/00 אניטה שלם נ' טווינקו בע"מ פ"ד סב (1) 165 שהוא פסק הדין שקבע את ההלכה בשאלה מתי מתגבשת חזקת השתוף, מעלה שההליך הפלילי והתביעה האזרחית של המוסד לביטוח לאומי לרבות הטלת העיקולים אינם בגדר ארוע דרמאטי בחיי הנישואין שמגבש את חזקת השתוף.
בנוסף חולט סך של כמיליון ₪ מהחשבון בבנק דיסקונט והועבר למל"ל. חוץ מזה שולם כאמור לעו"ד אטיאס 100,000$; סך 45,000$ לעו"ד רזניק וסך 150,000 ₪ לעו"ד לידאווי בתיק האזרחי.
מכל מקום, פסק הדין חייב את החייב לשלם למוסד לביטוח לאומי 30,000,000 ₪ ולא "להשיב את הגניבה" לכן תחשיב ההנאה של המשק המשפחתי מהכספים שהתקבלו אינו רלוואנטי לתביעה כאן במובן סכומים שיש לשלם על ידי הנתבעת.
...
בנוסף אני קובעת כי לא הוכחה הנאת הנתבעת מכספי החייב.
אני קובעת כי חצאי הדירות היו ונותרו קניינה והיא היתה זכאית לעשות בהן כמיטב הבנתה.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובעים יטענו כי בנסיבות, על הנתבעות, להוסיף ולפצות ו/או לשלם לתובעים את שוים של תגמולי הביטוח אותם הפסידו התובעים כתוצאה מכך שהנתבעת לא דאגה להפריש עבור המנוח לקרן פנסיה ו/או לביטוח ו/או כאמור לעיל ו/או ככל שהייתה מפרישה היו זכאים לקבל מחברות הביטוח ו/או קרן הפנסיה את תגמולי הביטוח ו/או הפיצויים ו/או הפנסיה בגין הארוע וזאת לכל הפחות בסכום של 1.5 מיליון ₪.
המוסד לביטוח לאומי טען כי הוא סבור שהסמכות העניינית מוקנית לבית משפט זה, וכי הבקשה הוגשה באיחור, אך בכל מקרה ציין שהמחלוקת אינה נוגעת לתביעתו.
...
אני מורה על מחיקת סעיפים 25, 32.1 (ג) ו- 32.2 (ב) לכתב התביעה וכן על הוצאת חוות הדעת האקטוארית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו