המשכורות וההטבות משולמות לכל האסירים והחללים מכל מין וסוג שהוא לרבות פעילי חמאס, פעילי ג'יהאד אסלמי וכיו"ב.
כפי שנראה להלן, מפי הנתבעים ומומחיהם, גובה המשכורת והקף ההטבות הן נגזרת מחומרת המעשה – דהיינו, ככל שהמעשה יותר חמור ונגזרו בגינו יותר שנות מאסר וככל שהמחבל יושב יותר שנים בכלא המשכורת וההטבות עולות ללא היכר.
באשר לזיקה הנטענת על ידי התובעים לכך שככל שהאסיר מרצה תקופת מאסר ארוכה יותר, הסכום שהוא מקבל מהרש"פ גבוה יותר, והדבר מהוה עדוד לבצע פיגועים "איכותיים" המביאים למות ישראליים, תשובת הנתבעים מופיעה בסעיף 673 לסיכומי הנתבעים:
"גם בנקודה זו תיאמה עדותו של מר עג'רמי: שהמשכורת למשפחות האסירים עולה עם הוותק של האסיר בכלא וגובה המשכורת אינו קשור כלל וכלל למעשה שביצע האסיר. העד גם הסביר את הסיבה לכך: 'בגלל שהחובות שלו במשפחה שלו גדולים יותר, אנשים שהילדים שלהם גדלים, המשפחות שלהם'".
1601.
בתשובה לטענות התובעים לעניין תקנות והחלטות ממשלה פלסטינאיות הנותנים הטבות למבצעי הפיגועים, תשובת הנתבעים היא כי מבחינה כרונולוגית ההחלטות והתקנות האמורות נחקקו שנים רבות לאחר האירועים נושא התובענות, כמוסבר בסעיף 674 לסיכומים:
"התובעים מפנים לתקנות והחלטות ממשלה וטוענים כי גם אלו מהוים תמריץ למפגעים נושא התביעות דנן. אלא שכל התקנות נחקקו שנים רבות לאחר האירועים נושא התובענות. החלטת ממשלה מספר 19 בעיניין מתן פטור לאסירים המשוחררים מתשלום שכר לימוד בבתי הספר ובאוניברסיטאות, מן הביטוח הרפואי וקורסים להכשרה אושרה בשנת 2010 ואינה רלוואנטית לתקופה נושא התביעות; החלטת ממשלה מספר 15 בעיניין תקנות לאבטחת המשרות ל[אסירים] המשוחררים אושרה בשנת 2013 ואינה רלוואנטית לתקופה נושא התביעות; והחלטת ממשלה מספר 22 בעיניין תקנות הבטחת הצרכים המשפטיים של האסירים בתוך בתי הסוהר הישראליים אושרה בשנת 2010 ואינה רלוואנטית לתקופה נושא התביעות".
1602.
...
טענה משפטית הנובעת מהדברים דלעיל, עניינה "הודאה והדחה" שהיא רלבנטית לעניין דיני הראיות והנטלים, כמוסבר בסעיפים 56-59 לסיכומי התובעים; ההדגשות במקור:
"56. לאורך כל הדיונים בתיק זה טענו התובעים כי נטל הראיה מוטל על שכם הנתבעים 1 ו-2 בתובענות דנא. והנה, סוף דבר מעיד על ראשיתו. שכן, אך ברי הוא כי אילו היו טוענים הנתבעים 1 ו-2 בכתבי ההגנה בתביעות השונות, כי אכן נכון שהייתה מדיניות מפורשת ומוצהרת של הנתבעים 1 ו-2 כמפורט לעיל וכי אכן נכון שהנתבעים 1 ו-2 פקדו על מבצעי הפיגועים לעשותם (כדברי אבו מאזן לעיל) וכי הנתבעים 1 ו-2 וכוחות הביטחון שלהם הם אלו שעשו את הפיגועים הגדולים ביותר כנגד ישראלים (דברי שר האסירים), ואולם חרף כך אין לייחס לנתבעים 1 ו-2 אחריות לפיגועים נושא התובענות עקב עובדות אחרות, הרי שמדובר היה בטענת 'הודאה והדחה' קלאסית והנטל היה עובר לכתפי הנתבעים 1 ו-2, כבר בשלבים הראשונים של ההליך, כדי להוכיח את העובדות המדיחות.
על כך משיב ב"כ התובעים, ואף זאת בהסתמך על ציטוטים מספרו הנ"ל של קדמי, כי ברגע שנאשם מודה בעובדות כתב אישום ומורשע על פי הודאתו, רואים את עובדות כתב האישום כמוכחות כלפיו, ובשל כך הן נחשבות כ"ממצאים" שבפסק הדין, וזאת בנוסף להוראת סעיף 42ב, לפיה בית המשפט האזרחי המקבל פסק דין כראיה, רשאי לעיין בכל חומר המצוי בתיק הפלילי – כתב אישום, פרוטוקול ומוצגים – אם ראה צורך בכך לשם הבהרת האמור בפסק הדין הפלילי.
גם לעניין הגשת הכרעות דין נוכח העובדה שחלק מהמורשעים אינם בעלי דין בתובענות, מפנה ב"כ התובעים לספרו של קדמי, ומבקש כי בית המשפט ידחה טענה זו של הנתבעים (סעיף 164 לסיכומי התשובה).
בכל מקרה, לשיטת התובעים, הם הביאו ראיות ברורות וחד משמעיות לפיהן המסקנה ברורה, בדבר אחריות הנתבעים לפיגועי הטרור נושא התביעות (סעיף 216 לסיכומי התשובה).