ייעוד המקרקעין על פי התב"ע החלה הוא "לבנייני ציבור".
ביום 10.4.2014 או בסמוך לכך בוטל הסכם חכירה מול המועצה המקומית תל-שבע נוכח אי עמידתה בתנאי ההסכם.
עוד טוענת התובעת כי הנתבעים הקימו במקרקעין לטובת פעילות עסקית ומגורים, בין היתר, את אלו:
מבני בלוקים – שורת חנויות המשמשות, בין היתר, למכירת תכשיטים, כלי בית, ביגוד ואשר מופעלים על ידי הנתבעים 3 ו- 4, כאשר הנתבעים 1 ו- 2 משכירים להם את המבנים;
דוכן עשוי בלוקים – למכירת שווארמיה המופעל על ידי הנתבע 6, כאשר הנתבעים 1 ו-2 משכירים לו את הדוכן;
רחבת בטון עם סככה – לשטיפת רכבים אשר מופעלת על ידי הנתבע 2;
פנצ'ריה – המופעלת על ידי הנתבע 5.
בעיניין זה טוען הנתבע 2 כי הסכום הנתבע הוא גורף וכוללני וכי התביעה אינה עושה כל הבחנה לעניין הסכום בו חייב כל נתבע לאור השמוש שעשה במקרקעין כביכול, ובעיקר לאור גודל השטח בו עשו שימוש; תקופת השמוש; סוג השמוש וכיו"ב.
עוד טוען הנתבע 2 כי התובעת לא פרטה נתונים רלוואנטיים לרבות, גודל השטח בו עשה כל נתבע שימוש; תקופת שכירות של כל נכס; פעולות אכיפה שנעשו (אם בכלל).
סעיף 30 לפקודת הנזיקין קובע "בתובענה שהוגשה על הסגת גבול במקרקעין – על התובע הראיה שהמעשה שעליו מתלוננים לא היה שלא כדין".
זאת ועוד, בשים לב לכך שבעלות התובעת במקרקעין לא הוכחשה או נסתרה, ממילא חלות גם הוראות סעיף 16 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969, הקובע כי: "בעל מקרקעין ומי שזכאי להחזיק בהם זכאי לידרוש מסירת המקרקעין ממי שמחזיק בהם שלא כדין". מכאן, שממילא הנטל עובר לנתבעים להוכיח שאינם משיגי גבול במקרקעין.
בכל הנוגע לנתבעים 1 ו-2 – שעה שלא נשמעה גרסת הנתבעים 1 ו-2 , ואף לא הוגשה חוות דעת נגדית הסותרת את הקבוע בחוות דעת מומחה בית המשפט (למעט הנתבע 2 אשר ביחס למהימנותו ראו הפרוט לעיל, וממילא אין ליתן אמן בגירסתו מלבד הודעת בעל הדין ביחס לחלקו שלו בנזקי התובעת).
...
מקריאת טענות הצדדים; הראיות שהוגשו על ידי התובעת; חקירות העדים לרבות הנתבע 2 וסיכומי הצדדים – אני סבור כי התובעת הוכיחה שימוש של הנתבעים 1 ו-2 במקרקעין, בעוד ביחס לנתבעים 3, 4 ו-6 הוכיחה שימוש של מספר חודשים לכל היותר, וארחיב.
מכל האמור לעיל עולה, שבכל הנוגע לנתבעים 4,3 ו-6 דוחות הפיקוח מצביעים על תקופת הפעלה מוגבלת של שנתיים, כך שעליהם לשלם דמי שימוש עבור תקופה זו, על השטח בהם החזיקו (34.5% מכלל השטח מושא התביעה).
סוף דבר
הפועל היוצא הוא שעל הנתבעים 1 ו-2 לסלק ידם מכל שטח המקרקעין ולפנותו לאלתר כשהוא פנוי מכל חפץ ואדם, לרבות מבנים, עצים, מתקנים, גדרות, ציוד וכיו"ב ולהשיב את המצב בשטח המקרקעין לקדמותו, זאת עד ליום 1.6.2024.