מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד של הנתבע נגד התובע באותה עילה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה דנא הינה תביעה לחיוב הנתבע בפצוי בסך של 144,000 ₪ מכוח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965, בגין שני פירסומי לשון הרע שפירסם הנתבע על התובע במסגרת הליך משפטי קודם וכן לחיובו בפצוי בסך של 50,000 ₪, מכוח תקנה 4 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, בגין שימוש לרעה בהליך משפטי, בעצם הגשת תביעה מצד הנתבע נגד התובע באותו הליך משפטי קודם.
בעקבות החלטת כב' השופטת א' כהן בבר"ע, אשר משמעותה הייתה ביחס לתובע כי התביעה שכנגד של הנתבע על כל עילותיה נדחתה כנגדו (ואילו לגבי הלקוח נותרה רק העילה של שימוש לרעה בהליכי משפט), הגיש התובע בקשה לפסיקת הוצאותיו בהליך וכתוצאה מכך ולאחר קבלת תגובת הנתבע, פסקתי ביום 31.1.22 לתובע 20,000 ₪ וכן את הוצאות הבקשה עצמה, בסכום של 2,500 ₪ נוספים, תוך כך שגם דחיתי את טענת הנתבע לפיה ההוצאות שנפסקו בעירעור על ידי כב' השופטת כהן כללו כביכול גם את ההוצאות בערכאה קמא.
...
לחילופין, דין התביעה לכאורה להימחק על הסף, משלא פורט הנזק בכתב התביעה ועל כן עילת התביעה חסרה.
האם יש מקום כי אאפשר לתובע מיוזמתי את תיקון התביעה בעילה זו כעת? בטרם אכריע בכך, אני מוצא לנכון, הרבה לפנים משורת הדין, ולטובת שני הצדדים, להשהות את החלטתי בנושא ולהציע לשני עורכי הדין המכובדים "הפסקת אש". אני מציע לשני הצדדים לקבל את המלצתי, לפיה התביעה שעניינה לשון הרע ואשר כבר קבעתי לעיל כי דינה להידחות על הסף, תידחה, אולם ללא צו להוצאות ואילו התביעה שעניינה שימוש לרעה בהליכי משפט תידחה גם היא, ללא צו להוצאות ובכך יסתיים, אני מקווה, הסכסוך האישי בין הצדדים ותיוותר להכרעה רק עניינו של מר לוי בתיק האחר.
מכל מקום, אם לא תהא הסכמה להצעתי הנ"ל, התביעה של התובע כאן, שעילתה לשון הרע, תידחה כאמור ואצטרך להשלים החלטתי זו, על ידי הכרעה בשאלה שנותרה, קרי - האם יש מקום כי אתיר מיוזמתי את תיקון התביעה שעילתה שימוש לרעה בהליכי משפט באמצעות תיקונים מוגדרים ומוגבלים, שעניינם ביסוס התביעה על הדוקטרינה ולא על תקנה 4 וציון הנזקים הנתבעים קרי - טרדה, אי נוחות, עגמת נפש והוצאות ככל שהיו שאינן הוצאות משפט, תוך כך ששאר כתב התביעה יוותר על כנו בדיוק כנוסחו ללא כל שינוי נוסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בשולי הדברים יצויין כי תביעה שכנגד שהוגשה ע"י הנתבע כנגד התובע 2 נדחתה תוך חיובו בהוצאות.
כזכור, הסרטונים אליהם הפנו התובעים פורסמו בעמוד הפייסבוק של "אלליד באלדי". עם זאת, התובעים לא הוכיחו כל קשר בין הנתבע לבין העמוד הנ"ל, לא הביאו את מפעילי העמוד לעדות ולא הצביעו על ניסיון לקבל מידע ביחס לזהות מפעילי העמוד, כיצד הגיעו אליהם הסרטונים שצולמו על ידי הנתבע ולמעשה לא הציגו כל קשר עובדתי בין הסרטונים ובין הנתבע, למעט הודאתו של הנתבע כי המדובר בסרטונים שצולמו על ידו באותו ארוע.
בנוסף, בפסק הדין בעיניין רע"א 2291/12 הלפרין נ' איצקוביץ, (25/06/2012) (להלן: "עניין הלפרין"), היתייחס בית המשפט העליון לפירוט הנידרש במסגרת כתב תביעה ביחס להפרה של הוראות החוק וקבע: "כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין) מהוות את הבסיס העקרי להקמת העילה, ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו את "פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש התובע" ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה" לפיכך, יש לבחון את התבטאויות הנתבע ולקבוע משמעותן באופן אובייקטיבי והאם המדובר בלשון הרע כמשמעותה בס' 1 לחוק.
...
טענות ב"כ הנתבע אשר ניסו לייצר הקבלה בין המצב החוקי בישראל לבין טענותיו של הנתבע כלפי התובע ,2 דינן להידחות מכל וכל.
משכך, היקף הפיצוי יהיה על הרף הנמוך ואני קובעת אותו בסך 10,000 ₪.
התביעה שהוגשה ע"י התובעת 1- נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אף-על-פי-כן, כשנתיים לאחר מכן הגישו התובע והנתבע, זה נגד זה, תביעה ותביעה שכנגד למפקחת על רישום המקרקעין, באותה מחלוקת בדיוק.
גם על כך כתבה פרופיסור זלצמן: "כלל השתק העילה, מונע פסק-דין שניתן בתובענה אחת היתדיינות נוספת בין בעלי-הדין לא רק בפלוגתות שנדונו בפועל והוכרעו בפסק-הדין, אלא גם בטענות, נימוקים או תיאוריות שכלל לא הועלו לדיון במסגרת ההיתדיינות הראשונה, ובילבד שבאותה עילת-תביעה מדובר בכל אחת מן ההתדיינויות" (שם, בעמ' 46).
...
עיון מעמיק בפסק-הבוררות, על שני חלקיו, מוביל למסקנה ברורה כי אפילו שנומקה בתמצית, הקיפה הכרעת-הבורר את כלל הסוגיות, המובאות בתביעה העיקרית דנן.
התוצאה מכל האמור הגעתי לכלל-דעה כי דין התובענה להידחות, לפי הוראתה של תקנה 43 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, מחמת-קיומו של מעשה של בית-דין.
בתוך 15 ימים מיום, שקיבל לידיו פסק-דין זה, ישלם התובע בתביעה העיקרית לנתבע, שהתייצב לשתי ישיבות בבית-המשפט, הוצאות-משפט בסך של אלף ש"ח. עוד ישלם התובע לנתבע סך, כולל מע"מ, של 11 אלף שקלים לשכר-טרחה של עורך-דין.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בהקשר אחרון זה הדגיש ב"כ הנתבעים שכנגד כי הוא אינו מייצג את הנתבע שכנגד 4 ואף טען כי הוא מתגורר בחו"ל. מכל מקום הנתבע שכנגד 4 לא התגונן מפני התביעה שכנגד והתובעים שכנגד עתרו למתן פסק דין נגדו בהיעדר הגנה, על סמך הדבקה שבוצעה על ידם בכתובתו הרשומה במשרד הפנים בירושלים.
לטענת התובעים ענידת השעון על היד ויציאה מן החנות והחזרתו לאחר מספר ימים אינה הופכת את השעון למשומש וניתן להשיבו, כפי שהעיד בנו של הנתבע, הגם שאחר כך סתר את עצמו והתחמק מלומר מה היא נקודת האל חזור בענין זה. למעשה מעדות הבן עולה כי כל לקוח שעונד שעון בחנות הופך אותו למשומש וכי אין משמעות לפרק הזמן שחולף מרגע שיוצא לקוח מהחנות עם שעון על ידו ועד לרגע שהוא מבקש להחזירו.
לטענת התובעים הנתבע אף הפר את חובת תום הלב הכללית והחוזית, בכך שלא יידע את לקוחותיו אודות שלילת זכות ההחזרה כמפורט לעיל ואף הכשיל אותו בענין זה. עוד נטען כי היתנהלות הנתבע מהוה עשיית עושר ולא במשפט וגם התרשלות מצד הנתבע באופן המקים נגדו את עילת הרשלנות.
...
מנגד, לא מצאתי להיעתר גם לתביעה שכנגד שהגיש הנתבע נגד התובעים בגין הפוסט שפורסם על ידי בנם של התובעים אברהם רון (הנתבע שכנגד 4).
אלא שבענייננו נטען על ידי ב"כ הנתבעים שכנגד 1-3 כי אברהם רון מתגורר בחו"ל. הנתבע לא ביקש לחלוק על כך. בנסיבות אלה, אין בידי לקבוע כי אברהם רון הנתבע שכנגד 4 קיבל לידו את כתב התביעה שכנגד באופן המהווה המצאה כדין וממילא אין מקום ליתן נגדו פסק דין בהעדר הגנה.
לסיום, לאחר שעיינתי שוב בכל ההליכים שהתקיימו בתיק זה, הגעתי למסקנה כי אין מקום לפסוק הוצאות למי מהצדדים בהליך זה וכי יש לקבוע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בעמ' 155 נכתב: "ההצדקה להגשת התביעה שכנגד קשורה לזהות הצדדים ולא לעילת התביעה. מכאן, שהן התובע והן הנתבע המקוריים יהיו צדדים לתביעה המקורית ולתביעה שכנגד. ואולם, התובע שכנגד רשאי לצרף לתביעה שכנגד נתבעים נוספים, שאין להם דבר עם התביעה המקורית.". תנאי הכרחי איפוא להכשרת התביעה שכנגד הנו כי לפחות אחד מהתובעים בתביעה המקורית יהיה נתבע שכנגד, ובזיקה לטענות התובעת שכנגד בתגובתה כאן, יודגש כי המבחן בהקשר זה הוא מהותי, ואין לצרף אחד התובעים בתביעה המקורית כנתבע שכנגד, אך לצורך הכשרת התביעה שכנגד, ללא עילה לכאורה נגדו.
אומנם, שאלת אחריותם של הנתבעים שכנגד הנה שאלה משותפת, לפחות בחלקה, לשאלת האחריות שתתברר במסגרת הודעת צד ג', ואולם יש לזכור כי בית המשפט יידרש להודעת צד ג' ולשאלת האחריות של צדדי ג', אך אם וכאשר תיתקבל התביעה נגד הערייה.
...
דיון והכרעה הדין עם הנתבעים שכנגד, ודין התביעה שכנגד להיות מסולקת על הסף.
לאור האמור, ומאחר ואין בין הנתבעים שכנגד, מי שתבע בתביעה המקורית, אני מורה על סילוק התביעה שכנגד על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו