מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד על זכויות חניה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת סיכומיה ובעיקר סיכומי התשובה מיקדה התובעת דרישתה לדו"חות החניה וציינה בהדגשה כי "המחלוקת הכספית גם אינה לגבי תשלומי החניה (דמי חניה)... המחלוקת המשפטית הנה אך ורק לגבי דוחות החניה והקנסות שניתנו בתקופת ההסכם ושולמו לאחר תקופת ההסכם וכן לגבי קנסות שכלל לא שולמו". (2) תביעה שכנגד על סך של 172,785 ₪ לאחר שהתקבלה התביעה החליטה גם הנתבעת להגיש תביעה שכנגד.
כללי התביעה שכנגד מבוססת כאמור על שניים: · ראשית – תחשיב לפיו הגיעה הנתבעת למסקנה לפיה הסכום הנכון לחלוקה בין הצדדים נמוך מסך התמורה, לאחר ניכוי ההוצאות, שחולק בפועל; · שנית – תחשיב המחלק את התמורה באופן שהתובעת תהא זכאית ל – 50% כולל מע"מ מהסכום הכולל ולא 54% (כולל מע"מ) כפי שקבלה בפועל.
...
הנתבעת ערכה תחשיב בן שני שלבים אשר כל אחד מהם הפחית את הסכום לו זכאית התובעת, לטענת הנתבעת: · בשלב ראשון – בחנה הנתבעת את כל ההכנסות וההוצאות בגין תקופת הפיילוט והגיעה למסקנה לפיה סך ההכנסות עמד על 1,618,320 ₪ ואילו סך ההוצאות עמד על 385,082 ₪.
בכל הקשור לסכום לחלוקה (1) הנתבעת העבירה לתובעת תשלום באופן מסודר ולאחר שקיבלה חשבונות חודשיים מפורטים ולעניין זה יובאו הדברים הבאים: · התובעת הוכיחה כי העבירה לידי הנתבעת מידי חודש חשבון מסודר ובו התייחסות לסיכום ההכנסות.
סוף דבר לאור האמור לעיל התביעה וכן התביעה שכנגד נדחות.
בהינתן העובדה שהתביעה שנדחתה הוגשה על הסך של 1,052,435 ₪ ואילו התביעה שכנגד עמדה על הסך של 172,785 ₪ - אני מחייב את התובעת בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לא זו בלבד שהתובע נהג בשול הדרך שלא כדין, אלא שלצורך הכניסה לצומת עלה התובע על אי תנועה המשורטט על הכביש ומהוה תמרור לכל דבר ועניין (תמרור ד-14, "אי תנועה המסומן על הכביש: אסור לעבור, לעצור או לחנות עליהם").
זאת משהיה ביכולתו להסתכל ימינה לאחר שחלף על פני שני הרכבים שעצרו מהכיוון הנגדי על מנת לראות האם יש סכנה נוספת כלשהיא טרם השלמת חציית הצומת, בהנתן העובדה שזכות הקדימה העיקרית לא נתונה לו. בהנתן כלל האמור, התביעה העיקרית נדחית.
...
הנתבעים גורסים כי דין התביעה להידחות ותביעת התובעת שכנגד להתקבל.
זאת משהיה ביכולתו להסתכל ימינה לאחר שחלף על פני שני הרכבים שעצרו מהכיוון הנגדי על מנת לראות האם יש סכנה נוספת כלשהי טרם השלמת חציית הצומת, בהינתן העובדה שזכות הקדימה העיקרית לא נתונה לו. בהינתן כלל האמור, התביעה העיקרית נדחית.
בתביעה שכנגד, ניתן פסק דין לפיו התובע ישלם לנתבעת שכנגד סך של 7,017 ₪ בצירוף הוצאות ההליך (האגרה כפי ששולמה, לרבות המחצית השנייה של האגרה שתוסדר תוך 20 יום מהיום) וכן שכר טרחת עו"ד בסך 1,800 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשיטתם, זכותם על חלק מחניה 15 ועל החדר בגלריה אינן במחלוקת והתביעה הנה לדמי שימוש ב- 7 השנים שקדמו להגשת התביעה, כך שאין בסיס לטענת ההתיישנות ואין בסיס לטענה בדבר העדר סמכות עניינית.
למעשה, המבקשים עצמם טוענים שיש לאכוף על המשיבים את רישום הבניין כבית משותף במסגרת תביעה שכנגד, ולא ברור כיצד הם עושים כן ובאותה נשימה גם טוענים לחוסר סמכות עניינית.
...
תמצית טענות הצדדים לטענת המבקשים, יש לדחות את התביעה על הסף על יסוד 3 טעמים: ראשית, טוענים המבקשים לדחיית התביעה על הסף בשל התיישנות.
הטענה לדחיית העתירות לחיוב בדמי שימוש ולהפסקת השימוש בחניה 15 ובחדר בגלריה – נדחית.
הטענה לדחיית העתירה לרישום הבניין כבית משותף – נדחית.
מאחר ובכך נדחתה על הסף מרבית התביעה והתקבלו עיקר טענות המבקשים, אני מחייב את המשיבים לשאת בהוצאות המבקשים בגין בקשה זו בסך של 20,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום בלי קשר לתוצאות ההתדיינות בטענות שנותרו להכרעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

המשיב, בתשובתו לבקשה דנא, הפנה להשתלשלות העניינים עד כה וציין כי בין לבין פנו המבקשים ביום 12.07.2020 למפקח על רישום המקרקעין, לפי סעיף 74 לחוק המקרקעין, תשכ"ט – 1969 (להלן: "חוק המקרקעין") בבקשה לצוו מניעה האור על המשיבים לעשות שימוש בחניה, מבלי לעדכן את המפקח על ההליך המתנהל בבית-משפט זה. לטענת המשיב, המבקשים עשו זאת תוך ניסיון להשיג פסיקה מערכאה מקבילה לסייע בעדם בהגנתם מול התביעה שכנגד שהגיש נגדם המשיב.
המשיבים מצידם טענו כי מטרת הקמת הסוכה הייתה להשתמש בדשא בזמן השמש והביעו הסכמתם לפרק את הסוכה משאין להם כל עניין בה. לעניין הדשא ציינו כי לא היו הסכמות כלשהן אך אין הם חולקים על זכות המבקשים לעשות שימוש בדשא ללא תפיסת חזקה ייחודית, בהיותו רכוש משותף.
בנגוד לטענת המשיב, המפקח לא דחה בקשת המבקשים לצוו מניעה לגופו של עניין, אלא דחה את בקשתם להכריז על הבית כ"בית מורכב" עפ"י הוראות חוק המקרקעין בחוסר סמכות וציין רק אגב אורחא, כי גם אם תיתקבל התביעה, אין משמעות הדבר בהכרח כי תאסר על המשיבים זכות החניה.
...
ככל שתיקון כתב טענות מיועד להביא להכרעה בשאלות שבמחלוקת ואין בו בכדי לגרום נזק או עיוות דין לבעלי הדין, נוטה בית המשפט להיעתר לבקשות לתיקון ברוחב לב (ראו לדוגמא: רע"א 2345/98 סלים דנגור ו-3 אח' נ' חנוך ליבנה ו-3 אח', פ"ד נב (3) 427, בעמ' 431-432; ע"א 3092/90 צבי אגמון נ' זוהר פלדבוי, פד"י מו(3), 214).
בנסיבות המקרה שלפני, יש להיעתר לבקשה לתיקון התביעה, זאת מאחר והמחלוקת כולה נסובה סביב השימוש שנעשה ברכוש המשותף, ובכלל זה שאלת החניה.
אי לכך – הבקשה לתיקון התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

משום כך, לא מצאתי במקרה זה שהוי המעיד על ויתור מצד התובעות על זכויותיהן בשטח שאליו פלשה ארמונות חנה, וזו האחרונה לא הוכיחה כי שינתה את מצבה לרעה בעקבות כך שהתביעה דנן לא הוגשה במועד מוקדם יותר, ולא כל שכן אין בפנינו שהוי המצדיק דחיית התביעה, קל וחומר עת קבלת הטענה תוביל לקפוח זכותן הקניינית של התובעות בחלקתן, שהנה זכות יסוד חוקתית.
עם זאת, ההפניה לעניין זה לפסק דינו של בית המשפט המחוזי בעיניין דמארי אינה הולמת את נסיבות העניין משום שהמקרה שלפנינו נבדל מעניין פריצקר שעליו התבסס פסק הדין בעיניין דמארי, הואיל וכאמור לעיל התביעה הנגדית לא התבססה על עילת הפלישה, אלא על ביטול הסכמתה של ארמונות חנה, כאשר תבור ודביר התבססו בהגנתן על הסכם הפשרה שהוא ופרשנותו עמדו במוקד הדיון בתיק ומטעם זה מצאתי לנכון להוסיף ולבחון את שאלת זכותה של ארמונות חנה לסילוק ידן של תבור ודביר.
...
באשר לתביעה הנגדית, טענו תבור ודביר כי עילת התביעה התבססה על הטענה כי בין הצדדים התגבשה למעשה הסכמה הדדית לחילופי שטחים לפיה תבור ודביר לא תדרושנה מארמונות חנה להרוס את החומה ולפנות את השטח שאליו חרגה האחרונה, ומנגד, ארמונות חנה לא תדרוש מהן לפנות שטח החריגה של תחנת השטיפה, ואולם משעה שהוכח כי לא הייתה הסכמה כזו מצדן, הרי שדין התביעה הנגדית להידחות כבר מטעם זה. כמו כן, מאחר שארמונות חנה לא התייחסה להסכם מיום 23/09/2012, לא בכתב התביעה הנגדית ולא במסגרת כתב תשובה, אזי אין מקום להרחיב בנושא זה ואין לחרוג מגבולות הנטען בכתב התביעה.
סוף דבר אני מקבל את התביעה שהוגשה כנגד חברת ארמונות חנה בע"מ על ידי חברת מ.א.ג. תבור (2001) בע"מ וחברת ד.ד. דביר חברה לסחר והשקעות בע"מ (ת"א 1829-09-18), ומורה בזאת על סילוק ידה של חברת ארמונות חנה בע"מ וכל מי מטעמה מאותו שטח בחלקה 93 שבגוש 22889 שאליו היא פלשה ואשר סומן בצבע כחול בתשריט שהכין המודד זיבק (עמ' 11 לחוות הדעת).
אני מחייב את ארמונות חנה בע"מ להרוס את החומה ומשטח החניה שהקימה בשטח הפלישה המסומן בצבע כחול בתשריט שהכין המודד זיבק (עמ' 11 לחוות הדעת), וזאת בתוך 60 יום מהיום, והיא תשיב לתובעות בתוך מועד זה את החזקה בשטח הפלישה האמור כשהוא פנוי מכל חפץ ואדם.
אני מחייב את חברת ארמונות חנה בע"מ לשלם לחברות תבור ודביר (יחד) שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של- 25,000 ₪ (כולל מע"מ) וכן הוצאות משפט בסכום כולל של- 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו