לטענת המשכירה השוכרים התגוררו בבית במשך 6 שנים וכי בתקופה זו הם מררו את חייה, חיבלו במזיד בבית והתלוננו בפניה על נזקים שיצרו בעצמם זאת על מנת שתפחית את גובה שכר הדירה.
אציין להלן חלק מהם:
· "1. מוסכם בזאת שהשוכרים ישלמו למשכירה שכ"ד בגובה של 13,000 ₪ וזאת בכפוף להצמדה שבסעיף 14 לחוזה וזאת החל מ 1/9/2017".
· "2. השוכרים מתחייבים לעלות לגג לפני ההתראה על גשמים ולנקות את 2 הגגות לחלוטין מכל מיני שאריות עלים, ליכלוך, לשלשת יונים ועוד וזאת באופן שיאפשר לניקוזים להיות פתוחים ולא חסומים בעת הגשמים. כ"כ לדאוג מידי פעם לניקיון יסודי ושטיפה של החצר הקדמית (החניה, חדרון הפח, והפח עצמו ונישת המים)".
· "3. המשכירה תידאג לכל תקוני הנזילות (בחלל המדריגות, במרתף, בסלון), ותיקח על עצמה תשלום עלויות ו/או הישתתפות העצמית".
· "7. המשכירה תוותר לשוכרים על הגשת שתי הערבויות הבנקאיות ושטרי חוב שטרם קיבלה מהם עבור השנתיים האחרונות בכפוף לנספח זה".
· "9. המשכירה תידאג לפוליסת ביטוח מבנה וצנרת עם ביטול זכות שבוב בכפוף לסעיף 20 לחוזה".
· "10. השוכרים יעבירו למשכירה שיק על סך 4,602 ₪ באופן מיידי לאחר חול המועד פסח וזאת עבור חוב תשלומי ביטוח, סתימת ביוב וכו' בהתאם להודעת הוואצאפ שנשלחה לשוכר מיום 13/2/217" ["צ"ל 2017].
גם טענת המשכירה בס' 13 לכתב התביעה שכנגד, לפיה ניצלו כביכול השוכרים ארוע מים מינורי "אחד ויחיד שקרה בנקודת התפר בין עזיבת הדיירים הקודמים לבין כניסתם למושכר ו"רכבו" עליו לכסוי והסתרה של מזימם הזדונית" הנה מוקשת ואינה עומדת בהלימה למסד העובדתי אשר התחוור בפועל ממנו עולה, כי קיימים בביתה של המשכירה ניזקי רטיבות שהם פועל יוצא של איטום לקוי.
השבה רטרואקטיבית-
בסעיף 53.1 לכתב התביעה נתבע: "השבת סכום של 2,000 ₪ לחודש בגין כל תקופת השכירות מיום 15.1.2013 ועד ליום 1.8.2017 – קרי סך של 55 חודשים ובסך הכל 110,000 שקלים חדשים. הפחתה זו כבר הוסכמה על ידי הצדדים כסכום הראוי ביחס למגורי התובעים בבית בהיתחשב בכל האירועים כפי שפורטו לעיל, והיא משקפת על פי כל אומדנה את הקף הנזק הישיר שניגרם לתובעים. מסכום זה קוזז סך של 39,000 ₪ בגין שלושת חודשי השכירות האחרונים של הבית. לפיכך, יש לחייב את הנתבעת בסך נוסף על הסכום שקוזז של 71,000 שקלים חדשים".
בהקשר זה אציין, כי בנספח 2017, במסגרתו הוארכה תקופת השכירות עד ליום 14 באוגוסט 2018 נקבע, כי: "מוסכם בזאת שהשוכרים ישלמו למשכירה שכ"ד בגובה של 13,000 ₪ וזאת בכפוף להצמדה שבסעיף 14 לחוזה וזאת החל מ 1/9/2017". מכאן הסיקו השוכרים, כי הייתה הסכמה להפחית את דמי השכירות ב-2,000 ₪ נוכח טענותיהם.
בסעיף 50.1 לתצהיר העדות הראשית של מר בראל צוין, כי מדובר ב-"פיצוי בגין נזקים שנגרמו לרכושם של מישפחת התובעים במהלך 5 שנים של שכירות עקב הנזילות והרטיבות בהקף של 100,000 ₪ כפי שעולה מהסרטונים לרבות נזקים לבגדים, מצעים, מפות, ריהוט, ספרים, אוכל ושתיה ועוד שנאלצו התובעים לזרוק לפח ולמרבה הצער לא תיעדו כל מה שזרקו במרוצת השנים שכן לא הייתה להם כוונה לתבוע את הנתבעת, אם היא הייתה מתקנת את האיטום הלקוי".
משמעות הדברים הנה אם כן, כי השוכרים עותרים לפצוי בגין נזק ואולם אין בידיהם ולו ראשית ראייה בדבר נזק.
מעת שזו הייתה הסכמת הצדדים קשה להלום מצב שבו המשכירה מגישה תביעת ביטוח, חברת הביטוח משלמת כספים בגין ניזקי רטיבות, וחרף זאת מגישה המשכירה תביעה כנגדם.
...
חרף כל האמור לעיל ובשים לב לכך, כי מדובר בפסיקת הוצאות בסכום לא מבוטל, אהיה מוכן לעכב לעת הזו את החיוב ואאפשר השלמת טיעון בנושא זה בעת סיכומי הצדדים (אאפשר לכל צד 5 דקות טיעון בהקשר זה) ואדרש לכך בפסק הדין.
אלא שבכך לא סגי- ביום 22 בפברואר 2024 התקיימה ישיבת השלמת הוכחות וסיכומים בע"פ (בעקבות החלטתי מיום 16 בינואר 2024).
סוף דבר ותוצאת פסק הדין:
מן המקובץ לעיל עולה, כי תביעת השוכרים מתקבלת באופן חלקי, ואני מורה, כי הם זכאים לקבל מידי המשכירה סך של 15,000 ₪.