מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד בעקבות עבודות שיפוץ בדירת נכה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

למען הנוחות ייקרא ת"א 30256-07-17 - "התביעה העיקרית" ואילו ה"פ 19071-04-18 תיקרא - "התביעה שכנגד". עיקרן של התובענות ההדדיות, בשאלת זכויותיו של הנתבע והתובע שכנגד, להוסיף ולהתגורר בדירה ציבורית לאחר פטירת סבתו המנוחה – הדיירת החוזית – זאת מכוח היותו "דייר ממשיך" בהתאם להוראות סעיף 3 לחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח-1998 (להלן – חוק הדיור הצבורי"); ולחילופין מכוח היותו "קרוב" בהתאם להוראות סעיף 20 לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972 (להלן – "חוק הגנת הדייר").
אקדים ואומר כבר עתה כי לא מצאתי נפקות של ממש לשאלה זו. עוד אקדים ואומר, כי בהתאם לכללי משרד השיכון (נוהל הקצאת דירות בשכירות בשיכון הצבורי – הוראה מס' 08/05 – להלן "הכללים"), לא נמצא יצחק זכאי מצד עצמו למגורים בדירה ציבורית, שכן יצחק גרוש ואב לשניים, אשר ילדיו נתונים למשמורת גרושתו גב' אהובה כהן (ר' עדות אהובה בפרו' הדיון מיום 17.10.18), זאת בעוד זכויות מגורים בדירה ציבורית בהתאם לכללים, שמורות למשפחות, לרבות מישפחות חד הוריות, אשר להם שלושה ילדים, או למשפחות הסובלות מנכויות שונות (ר' סעיף 5 לכללים).
עוד עותר יצחק לחייב את עמידר לבצע עבודות תיחזוקה ושיפוצים בדירה, שכן מצבה של הדירה נכון להיום אינו ראוי למגורים ואף מהוה סכנה בטיחותית לשוהים בה. השאלות העומדות להכרעה איפוא בגדרי הליך זה, הן אלו: האם זכאי יצחק להוסיף ולהתגורר בדירה כדייר ממשיך בהתאם לחוק הדיור הצבורי; האם זכאי יצחק להגנה מכוח חוק הגנת הדייר; ככל שיימצא כי יצחק אינו זכאי להוסיף ולהתגורר בדירה – מהם דמי השמוש הראויים אותם ישלם יצחק עד למועד פינויו; ככל שיימצא יצחק זכאי להוסיף ולהתגורר – האם יש לחייב את עמידר לבצע תקוני אחזקה בדירה; דיון והכרעה אין מחלוקת כי יצחק התגורר ברציפות בדירה לכל המאוחר החל מחודש ינואר 2012, עד לפטירת סבתו המנוחה ולמעשה עד היום.
...
סוף דבר בהעדר כל זכות למגורים העומדת לנתבע בדירה הציבורית, תביעת עמידר לסילוק יד מתקבלת.
תביעתה הכספית של עמידר כנגד יצחק – נדחית.
תביעתו של יצחק כנגד עמידר נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, טוענת הנתבעת כי נקטה משנה זהירות ובזמן כריתת החוזה הבטיחה לתובע ביוזמתה ומבלי שנדרשה לכך שאם עבודות המעלית לא תסתיימנה עד לכניסתו למושכר, יופחת שכר הדירה למשך כל הזמן שבו המעלית לא תפעל וכי הוסבר לתובע שהנתבעת נוהגת בזהירות נוכח העובדה שעבודות הפעלת המעלית התעכבו כבר זמן רב. הנתבעת טוענת שהדברים סוכמו בעל פה תוך אמון הדדי.
כאמור, הגישה הנתבעת תביעה שכנגד בגין הפרת חוזה מצדו של התובע בכך שעזב את הדירה 5 חודשים בלבד לאחר שניכנס להתגורר עם אישתו בדירה.
לטענת הנתבעת נאלצה לשפץ את הדירה לפני שתשכיר אותה לדייר אחר.
התובע טען כי הוא בעל נכות ועל כן היתה חשיבות לדירה עם מעלית.
...
יצוין, שהתובע לא הוכיח את ראש הנזק שתבע על הובלה מעבר הדירה וזאת נוכח העובדה שלא הוגשו חשבוניות וקבלות להוכחת תשלום זה. בנוסף, אני קובעת כי על הנתבעת לשלם לתובע סכום של 400 ₪ בגין הוצאות משפט.
כאמור, נוכח העובדה שקבעתי כי הנתבעת הפרה את חוזה הזכירות בין הצדדים וכי היתה לתובע הזכות לסיים את חוזה השכירות לפני תום תקופת החוזה, אני דוחה את התביעה שכנגד.
לסיכום – מאחר ואני מקבלת את תביעת התובע באופן חלקי אני קובעת כי על הנתבעת לשלם לתובע סכום של 4,400 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אצל הנתבעת שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה ותביעה שכנגד הנובעות מעבודות שפוץ שנערכו בדירתה של הנתבעת 2.
הנתבעת 2 (להלן-הנתבעת) הנה אישה מבוגרת, הסובלת מנכות.
...
לאחר ששקלתי בדבר, החלטתי לזכות את הנתבעים על שני סעיפים אלו במלואם בסך כולל של 2,000 ₪.
סוף דבר: אני מקבל את התביעה, ברובה, ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 29,214 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, לאסתר הייתה נכות מוכרת בביטוח לאומי, והיא הייתה חולה במחלת ריאות כרונית ונעזרה באופן קבוע במחולל ובלון חמצן ביתיים.
כשנשאל הנתבע מדוע השאיר את כתוביו הוריו ככתובת למשלוח דואר השיב כי "קודם כל שיניתי את הכתובת במשרד הפנים לגבי משלוח דואר עם כל הגניבות שנעשות שם ואני מזמין לא מעט מכל מיני אתרים בחו"ל רציתי שהמשלוחים יגיעו לבית של ההורים שלי" (ראו עמ' 37 ש' 28-26, ועמ' 38 ש' 3-1 לפרוטוקול); כעולה מהתכתובות בטלפון הנייד מיום רביעי 16.5.2018 בין הנתבע ובין עמיתתו לעבודה, הודיע לה הנתבע כי "ביום חמישי אני צריך לעבוד בבוקר ולצאת בשלוש כי יש לי מעבר דירה על כל הדברים" (ראו נספח ח' לכתב התביעה).
האם אסתר הפרה את הסכם השכירות כאמור, ביום 14.2.2018 ניתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה שהושג בין התובעות ובין אסתר, במסגרתו נקבע כי אסתר תוכל להמשיך להתגורר בנכס וכי "בכפוף לקיום הוראות הסכם השכירות המוגנת, התביעה והתביעה שכנגד יידחו ללא צו להוצאות". בתביעה דנן, טוענות התובעות כי אסתר הפרה את הסכם השכירות בכך שנטשה את הדירה ועברה להתגורר בבית אחותה; בכך שהחליטה לבצע שפוץ נרחב בדירה; ובכך שאיפשרה לנתבע להתגורר בנכס – כל אלו מבלי לקבל רשות מראש ובכתב מהן.
...
לנוכח המסקנה שאליה הגעתי, אינני נדרש לבחון אם ההיגיון שמאחורי ההלכה שנקבע בעניין דרור קיים גם כאשר מדובר על הפרה שאינה הפרה של סעיף 5 להסכם.
סוף דבר כפי שקבעתי, הנתבע עומד בתנאי סעיף 20 (ב) לחוק הגנת הדייר, וזכאי למעמד של דייר מוגן אחרי אסתר ז"ל. גם בהנחה שעצם כניסתו של הנתבע למושכר מהווה הפרה של הסכם השכירות בין התובעות ובין אסתר ז"ל, אזי לאור ההלכה הפסוקה, אין בכך כדי להפקיע את זכותו של הנתבע מכוח סעיף 20 (ב) הנ"ל. אשר לטענות בדבר ביצוע עבודות שיפוץ – משמוסכם על הצדדים כי למושכר הוצא צו מבנים מסוכנים, ומשלא הוכיחו התובעות כי פעלו לתקנו, או כי השיפוץ שבוצע לא היה דרוש לשם שמירה על מצבו של המושכר – אני קובע כי אין בשיפוץ משום הפרה של הסכם השכירות, ולא קמה עילת פינוי.
התביעה נדחית אפוא במלואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הנתבע יוצא יחידה קרבית בצה"ל, הוכר כהלום קרב משנת 2008, וסובל מהפרעה פוסט טראומטית כרונית, בגינה הוכרה לו נכות במוסד לביטוח לאומי, ומשולמת לו קצבת נכות.
כפי שיפורט בדיון בתביעה שכנגד, בהמשך פסק הדין, הנתבע לא הוכיח את עלויות השפוץ בהן נשא, ואם כן לא ניתן להסתמך על החשבוניות שצרף על מנת לאמוד את רכיב הרווח / העבודה.
תיכתובת מיום 02.11.16 גם כן חשובה ומעידה כי היתקשרות התובעים וכן הסכם השפוץ, היו מול הנתבע, והוא גם שהתחייב בפניהם על מועד סיום השפוץ: התובעת: "באיזה שהוא שלב שאתה יודע שבעוד שבוע אתה צריך לסיים חוזה ואין לך לאן ללכת... מה ניתן לעשות". הנתבע: "למה את לא מבינה שהבית שלך גמור היום עבדו שם?". התובעת: "לא בא אף אחד גם לא החלונות". הנתבע: "חבל אתם יורדים לרמה נמוכה...". התובעת: "אבל די עם ההבטחות לשוא שלא מתבצעות מחר מחר שבפועל אין כלום". גם בתכתובת מיום 13.11.16 התובעת כותבת לנתבע שצריכה לפנות את הדירה השכורה ולעבור לדירה נשוא התביעה, כשלפני כן גם צריך לנקות אותה.
אשר על כן, הנתבע הוא האחראי בגין הנזקים שנגרמו לתובעים בעקבות עבודות החשמל וארוע הדליקה בארון החשמל, לרבות נזקים לצדדי ג'.
...
אני לא מורה לנתבע להשיב לתובעים את הוצאות מומחה בית המשפט, שכן בסופו של דבר חוות דעתו של המומחה הייתה יותר קרוב לחוות הדעת של הנתבע מאשר לחוות הדעת של התובעים.
הנתבע ישלם לתובעים שכ"ט עו"ד בסך של 16,380 ש"ח. התובעים נאלצו לנהל הליך ארוך עד לקבלת פסק דין זה כמו כן יש לזכור שהתביעה שכנגד בגינה היה על התובעים להתגונן - נדחתה.
חובת השיפוי של צדדי ג' קמה תוך 30 יום מיום שהנתבע ישלם את הסכומים הנ"ל לתובעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו