מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד בעניין ביטול הסכם הסעות תלמידים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לגבי ההסעה לשדה התעופה נטען כי התובעת היתה אמורה לאסוף את התלמידים בשעה 05:00 מנתב"ג, אך נהג ההסעה איחר שעות רבות, ועל כן סוכם עם מנהל התובעת כי לא ייגבה כל תשלום בגין נסיעה זו. הנתבעת כופרת בטענת התובעת כי הנה זכאית לפצויי קיום, וטוענת כי בין הצדדים נחתם הסכם מסגרת לשנה אחת המקנה לנתבעת גמישות מלאה בהקף ההזמנות מהספק לרבות ביטול הסעות שכבר הוזמנו.
זאת ועוד, ההסכם קובע כי הנתבעת רשאית, לפי שיקול דעתה הבלעדי, לסיים את ההיתקשרות מכל סיבה שהיא בהתראה של 14 ימים, וכי לקבלן לא תהיה כי טענה או תביעה בעיניין זה. אם לא די באמור לעיל, לא מובן כיצד צד להסכם המודיע באופן חד צדדי, ולאלתר, כי הוא מפסיק את מתן שירותי ההסעה מאחר ואין בידיו מספיק אמצעים לקיים את ההסכם, טוען כי הוא זכאי לפיצויים שיעמידו אותו במקום בו כאילו קוים ההסכם.
יחד עם זאת, אינני מאשר את הסך של 2,000 ש"ח בגין שירותי ההסעה שביצעה התובעת ביום 30.1.14 עבור הנתבעת מאחר ושוכנעתי בנכונות גרסת מר אשכנזי לפיה לאור האיחור המשמעותי בשעת איסוף התלמידים משדה התעופה, סוכם בין הצדדים כי התובעת לא תיגבה מהנתבעת כל תשלום בגין נסיעה פרטנית זו. גרסת מר אשכנזי בתצהירו לא נסתרה במהלך חקירתו הנגדית בביהמ"ש ואף נתמכה בגירסת בעלי התובעת עצמו אשר אישר במהלך עדותו כי הסכים לתת "הנחה" לנתבעת במסגרת ההיתחשבנות על שתי ההסעות הפרטניות (פ' עמ' 15 ש' 8-9).
...
בכל הקשור לפיצוי המוסכם בשיעור 15% משווי ההתקשרות השנתית אני מחליט להתערב בפיצוי המגיע ולאשר את מחציתו וזאת מהנימוק העיקרי כי מדובר במקרה בודד אחד שהוכח, כאשר מדובר ברכב הסעה של קבלן המשנה.
סוף דבר מכל האמור לעיל אני מחליט: אני מקבל את התביעה, חלקית, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת באמצעות ב"כ את הסך 48,931 ₪, בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מים 7.1.16 ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת החזר אגרות משפט, יחסית לסכום שנפסק, בצרוף הפרשים כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה ותביעה שכנגד שנוגעות להסכם למתן שירותי הסעות שנכרת בין התובעת לנתבעת.
התובעת טוענת כי הנתבעת הפרה את ההסכם עימה כאשר לא שילמה לה מספר חודשים, והודיעה על ביטול ההסכם, באופן חד צדדי ומפתיע.
טענה זו נדחתה שכן התלונות שצורפו לתיק לא נתמכו בתצהיר והן נוגעות לתקופה מצומצמת מאוד שבה ארנרייך נאבק מול חברת ההסעות ומחלקת הסעות התלמידים בערייה.
...
לפיכך טענות הקיזוז והתביעה שכנגד נדחות.
בנסיבות אלו שלא הוצגו בפני כלל נתונים על הוצאות התובעת הרי שהתביעה לפיצויי הסתמכות נדחית.
סיכום: על כן אני קובעת את כי העירייה תשלם לתובעת סך של 1,100,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה כדין מהמועד שבו החלק היחסי של כל תשלום ותשלום היה אמור להשתלם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנספח לחוזה העיריה קובע הוראות לבצוע ההסעות לאוכלוסיית החינוך המיוחד ובכללם, המועד בו הקבלן נידרש להגיע לנקודת האיסוף, הזמן שמחוייב להמתין, משך מסלול הנסיעה, נוהל למקרים בהם הרכב מאחר להגיע לנקודת האיסוף ויצירת קשר עם הורי התלמיד.
לטענת הערייה, הסעיף אינו סעיף חדש אלא קיים במכרזים רבים של העיריה ובמהלך השנים אדם חתומה על מספר חוזים נוספים לאספקת שירותי הסעה לעיריה הכוללים סעיף זה. במשך כל תקופה זו לא מצאה אדם לתקוף את חוקיות סעיף זה במהלך ההתמודדות במכרזים האחרים, ורק בהליך דנא תקפה אותו בתביעה שכנגד ועל כן, נדחית טענת אדם לתניה מקפחת ובהתאם לביטול החוזה שלא כדין.
על מנת להצליח בתביעתו, מחובתו לבסס בראיות לא רק את עילת התביעה לה טוען, אלא גם את המצע העובדתי המאפשר לתרגם את זכויותיו הנטענות לסעדים משפטיים אופראטיביים (בעניינינו, התשלומים שנטען ששילמה אדם בחסר ובתביעה שכנגד הסכומים שהיו משולמים אילו החוזה לא היה מבוטל).
...
ניתן לעלות מהתשתית הראייתית ראיות שניתוחן על ידי הצדדים מאפשר להסיק לטובת אדם וא"צ מסקנות המזכות אותם בחלק מתביעותיהם ובכללם רכיבי התמורה שהוכח לגביהם כי קיבלה בפועל אדם מהעירייה על פי ההסכם שנחתם בין הצדדים, והוכח כי עומדת לתובעים זכות לקבלת חלק מרכיבי התמורה כך שתביעתם מתקבלת בחלקה.
לטענת מר גונן, כששילמה משכ"ל את התשלום הראשון בינואר, פנה ליונה והודיע לו שההסכמה שהושגה לטענתו תחת לחץ אינה מקובלת עליו והוא מבקש להפנות את הנושא לבוררות, יונה הסכים אך הדבר לא יצא לפועל.
סוף דבר לאור האמור, אדם תשלם לא"צ 501,872 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה כדין מיום הגשת התביעה וכן תשלם לא"צ הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 55,000 ש"ח. דין התביעות שכנגד וההודעה לצדדי ג' להידחות ובנסיבות העניין ישא כל צד בהוצאותיו.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בעדותו, נישאל האיש בחקירה ראשית על-ידי בא-כוחו אודות טעמיו להגשת התביעה והשיב, כדלקמן: "ש. תספר לבית המשפט מדוע הגשת את הבקשה לביטול ההסכם?
על הטוען להתקיימות עילת ההטעיה, להצביע על הטעות הנטענת על ידו ולהוכיח את רכיב ההטעיה, היינו, עליו להוכיח כי הצד שכנגד הציג מצג שוא מטעה בפני הטוען להטעיה וכן את מרכיב הקשר הסיבתי שבין ההטעיה לבין ההיתקשרות בהסכם (ר' ע"א 1581/92 ולנטין נ' ולנטין, פ"ד מ"ט(3) 441, עמודים 450-452); גריידי, הסכמי ממון עמודים 221-222, 233-234)).
נהפוך הוא – מעדות התובע, עולה כי בתקופת גיבוש ההסכם ואישורו על ידי בית המשפט, המשיך לעבוד כנהג תלמידים והובלות, להתנדב במג"ב ולרכב על סוסים, כהרגלו עובר להגשת הבקשה ליישוב סיכסוך.
בחקירתו הנגדית אישר התובע, כי עבודתו כנהג הסעות כרוכה באחריות רבה (ר' עמ' 12, ש' 11-16 לפרוטוקול הדיון).
...
מכל הטעמים לעיל, תביעת האיש לביטול הסכם הגירושין נדחית.
תביעת האישה להליכי ביצוע ההסכם: נוכח הכרעתי ולפיה תביעת האיש לביטול ההסכם נדחית, ובשים לב שטענות ההגנה של האיש בתביעה להליכי ביצוע כרוכות אחר טענותיו לביטול ההסכם, מצאתי כי דין תביעת האישה להתקבל.
סוף דבר תביעת האיש (תמ"ש 58126-10-20) נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

יחד עם זאת, בכתב התביעה בהליך המקורי (צורף כנספח א' לכתב התביעה), נטען כי הערייה הזמינה שירותי הסעות מחב' נהורה: "עבור תלמידי בתי ספר/גני ילדים" (ס' 3 לכתב התביעה בהליך המקורי), ואף בתצהיר שממה נכתב כי חב' נהורה סיפקה שירותי הסעות בשדרות לעמותה המפעילה "בתי ספר וגנים בעיר שדרות". זאת ועוד, ממסמכי חב' נהורה שצורפו כראייה בכתב התביעה בהליך המקורי כנספחים א'1-ה' ניתן ללמוד כי לפחות חלק מההסעות המופיעות שם מתייחסות לגני ילדים.
ממכלול העדויות עולה, איפוא, כי לא נערך מיכרז מסודר בנוגע להסעות נשוא התביעה, ומעולם לא נחתם הסכם או הזמנת עבודה מסודרת בין הערייה לחב' נהורה לבצוע ההסעות נשוא התביעה.
למעשה, לרוב השאלות בחקירתו הנגדית שנגעו להסעות נשוא התביעה, ובכלל זה מדוע שולמו תשלומים מסוימים לחב' נהורה, והאם מישהו סירב להעביר תשלומים מסוימים, השיב עזורה כי אינו זוכר (עמ' 18, שו' 1 – עמ' 19, שו' 23).
ברע"א 5210/08 עו"ד זרח רוזנבלום נ' מועצה מקומית חבל מודיעין (פורסם בנבו, 20.12.2010) הובהר גם כן, כי חוזה שנכרת בנגוד לדרישת הצורה הקבועה בסעיף 203 לפקודת העיריות אינו מחייב את הרשות, תוך שנקבע כי מדובר בחוזה שכריתתו בלתי חוקית ולכן בטל לפי סעיף 30 לחוק החוזים (חלק כללי) התשמ"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים").
...
אינני מקבלת טענת העמותה כי די בעצם ביצוע ההסעות שבגינן הגישה חב' נהורה חשבוניות לעירייה (גם בהנחה שהסעות אלו אכן בוצעו על ידי חב' נהורה), או בכך שבוצעו תשלומים כלשהם של העירייה לחב' נהורה בגין הסעות כלשהן, כדי להעיד על כך שההסעות נשוא התביעה הוזמנו ואושרו על ידי העירייה.
זאת ועוד; מקובלת עליי טענת העירייה כי לאור הוראות הדין אין לחייב בנסיבות העניין את העירייה בתשלום בגין ההסעות נשוא התביעה.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו