מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שכנגד בנזיקין ובהפרת הסכם תמ"א 38

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא ועובדות מוסכמות: בפניי תביעה כספית בעילה של גרם הפרת חוזה ולשון הרע, לפיה התובעים מבקשים לחייב את הנתבע בתשלום סך של 491,846 ₪ וכן לפירסום היתנצלות.
דיון: עוולת גרם הפרת חוזה מעוגנת בסעיף 62 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש).
וגם זאת, הסכם למימוש פרויקט תמ"א 38, כבמקרה דנן, מחייב להסדיר לא רק היבטים משפטיים, אלא גם תיכנוניים – אדריכלים, מה גם ותובע 2 עצמו הוסיף באומרו כי נותרו מספר נקודות להבהרה עד תום.
והינה, בחקירתו הנגדית, הודה הנתבע כי הוא לא טרח להמציא אותם מסמכים לתובעים (שם, עמ' 55 ו-57 שורות 26 ו-4 בהתאם לפרוטוקול הדיון), וכן הוא הודה כי "מדריך בעלי הדירות" הנו מיסמך כללי לפרויקטים של תמ"א 38 ולא מתייחס ספציפית לפרויקט נשוא התביעה (שם, עמ' 55 שורה 17 לפרוטוקול הדיון).
...
לאור האמור לעיל, אני דוחה את טענת הנתבע לתחולת אמת דיברתי ותום הלב בנסיבות מקרה דנן.
לסיכום, אני מורה כדלקמן: הנתבע ישלם לכל אחד מהתובעים, באמצעות בא כוחם, פיצוי בסך של 50,000 ₪.
הנתבע ישלם לתובעים, ביחד ולחוד, באמצעות בא כוחם, הוצאות האגרה ובנוסף לכך שכ"ט עו"ד בסך של 14,040 ₪ (כולל מע"מ) ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק על הוצאות האגרה מיום הוצאתה ועל שכ"ט עו"ד מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בפתח תקווה 21 אפריל 2021 ת"א 24492-03-17 פדן נ' אלבק ואח' ת"א 73511-12-18 אלבק ואח' נ' פדן ואח' בפני כב' השופטת הבכירה ניצה מימון שעשוע תובע (נתבע שכנגד) נתבע שכנגד עמרי פדן אמיר פדן נתבעים (תובעים שכנגד) 1. רוני אלבק 2. חנה אלבק פסק דין
תביעתם של אלבק היא תביעה חוזית ונזיקית בטענה להפרת ההסכמים ופגיעה בערך דירתם, לרבות אובדן שטחים, פגיעה בשימושיות חלל הדירה, ביטול קולט שמש, רכישת תגמירי הדירה על חשבונו, והפרש בסטאנדארט הדירות.
אלבק אישר כי הסכום של 300,000 ₪ לכ"א נועד לפצות את אלבק ופיילר על גריעת שטחים זו. מנגד, לא הוכחה כל פגיעה בשטח הדירה שלא נבעה מצרכי השפוץ וחיזוק הבניין בעמודים לפי תכנית תמ"א 38, כאשר תכנית מתוקנת זו עם החיזוקים בתוך שטח הדירות נשלחה לאלבק ביום 11.11.13 (נ/12), והיתה ידועה לו עובר לחתימת ההסכם השלישי.
...
לפיכך אני דוחה את הטענות בנושאים אלה.
טענת האיחור במסירה - מעמד פדן ומחוייבותו הנטענת כ"קבלן" ביחסים עם אלבק אני דוחה את טענות אלבק לפיהן מגיע לו פיצוי בגין "איחור במסירה". העובדה כי ההתקשרות החוזית עם הקבלן המבצע נעשתה ע"י פדן, משיקולי יעילות ומימון ובהיותו בעל רוב שטח הבניין, ונוכח דרישת הקבלן, אינה הופכת אותו ל"קבלן מבצע" מול אלבק, ולא בכדי אין כל התחייבות של פדן למועד מסירה מוגדר של הדירות, כלפי אלבק ופיילר.
לפיכך תביעתו של אלבק נדחית במלואה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק-הדין נקבע, כי הסכם שנכרת בין הדיירים לחברה בשנת 2010, לבצוע פרויקט חזוק ושפוץ בבניין על-פי הוראות תמ"א 38 (להלן בהתאמה: ההסכם והפרויקט) – בטל, משלא היתקיימו תנאים מתלים שנכללו במסגרתו.
המשיבות 3-1 הגישו תביעה שכנגד, שאליה הצטרפו גם יתר הדיירים, למתן סעד הצהרתי, שלפיו ההסכם בטל בשל אי-קיום התנאים המתלים, ולחלופין, כי יש לבטלו בשל הפרות יסודיות מצד החברה ומנהלה.
בית המשפט המחוזי דחה את התביעה נגד עו"ד מוריאנו, מפני שלא הוכח כי ניתן לייחס לו ביצוע עוולה נזיקית או פעולות בחוסר תום-לב. על פסק-דין זה הגישו החברה ורוכשי הקצה את העירעור שלפנינו.
...
בכל הנוגע למחלוקת הנטושה בין חבריי ביחס לערעורם של מערערים 7-2 (להלן: רוכשי הקצה), דעתי כדעת חברתי השופטת י' וילנר כי גם דינו להידחות.
אלא שהם לא עשו כן (לדעה לפיה הימנעות של גורם מלבקש להצטרף להליך בנסיבות מעין אלו מביאה כשלעצמה למסקנה כי הוא מושתק מלכפור בתוצאת פסק הדין, ראו: שלמה לוין תורת הפרוצדורה האזרחית – מבוא ועקרונות יסוד 245 (מהדורה שניה, 2008); ע"א 499/79 בן דיין נ' אי.די.אס. אינטרנשיונל בע"מ, פ"ד לח(2) 99, 110 (1984); ע"א 7401/00 יחזקאלי נ' מרדכי גלוסקה, עו"ד בתפקידו ככונס נכסים לביצוע פסק-דין, פ"ד נז(1) 289, 304 (2003)).
סיכומו של דבר, מסכים אני עם התוצאה אליה הגיעה חברתי כי גם דין ערעורם של רוכשי הקצה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית התביעה שכנגד (348,890 ₪) הנתבעת 1 הגישה תביעה שכנגד בה טענה בין היתר לכך שהתובעים הפרו את הוראות ההסכם עימם וכן טענה לזכותה לפצוי מכח דיני החוזים, עוולות נזיקיות ודיני עשיית עושר ולא במשפט.
בהתאם לאותו הסכם שכונה "נספח להסכם לבצוע חזוק מכח תמ"א 38" (נספח "ג" לכתב התביעה) נקבע כך (סעיף 4.5, ההדגשות לא במקור): "היזם מתחייב כלפי המזמין בכל ההתחייבויות בהן התחייב כלפי רוכשי דירות חדשות בפרויקט מכח הסכמי המכר אשר ייחתמו בינם ובין היזם ומעניק למזמין את כל הזכויות אשר ניתנות לאותם רוכשים וזאת מבלי לגרוע מהתחייבויותיו של היזם בנספח זה ובהסכם התמ"א" כלומר, הוסכם במפורש להעמיד לתובעים זכויות שוות ל"כל הזכויות הניתנות לאותם רוכשים" של דירות חדשות.
...
אשר על כן אני קובע כדלקמן: התביעה העיקרית מתקבלת באופן חלקי כנגד הנתבעת 1 בלבד ואני מחייב את הנתבעת 1 בתשלום הסך של 266,518 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 19/8/2020 ועד למועד התשלום בפועל.
התביעה שכנגד נדחית.
אני מחייב את הנתבעת 1 בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד, הן בגין התביעה והן בגין התביעה שכנגד – בסך כולל של 27,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים והנתבעת 1 (להלן: גילבוע) התקשרו ביניהם ביום 14.8.14 בהסכם לפי הוראות תמ"א 38 לחזוק ולהרחבה של הבית המשותף שבו התגוררו התובעים, המצוי בשדרות בן גוריון 51 בקרית ביאליק (הידוע כגוש 11554 חלקה 66) -(להלן: ההסכם).
התביעות העיקריות שלפניי הן תביעות חוזיות נזיקיות והן נוגעות ליישומו של אותו הסכם, כאשר התובעים, ככלל, טוענים כי גילבוע אחרה בסיום מועד ביצוע העבודה באופן המזכה אותם בפיצויים מוסכמים, וכן טוענים התובעים כי גילבוע הפרה את חובותיה הכרוכות באופן ביצוע עבודות הבניה, דבר שהוביל לנזקים וליקויים בחלקי הרכוש המשותף בבניין.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, בתצהירים שהוגשו לתיק, בחוות הדעת של מומחה ביהמ"ש ובסיכומים מצאתי לנכון לקבל את התביעות העיקריות בחלקן בלבד ולדחות את התביעה הנגדית, ולהלן טעמיי- תביעת הבעלים והתביעה הנגדית – תביעה זו עניינה דרישה לקבלת פיצוי כספי בגין ליקויים וחוסרים שנתגלו בעבודותיה של גילבוע בחלקי הרכוש המשותף, קבלת פיצוי בגין איחור במסירת הדירות והפרת ההסכם והכל בהתאם להוראות הפיצויים המוסכמים השונות הנקובות בהסכם שבין הצדדים.
...
בגין הפרת ההסכם- ישלמו הנתבעים פיצוי מוסכם בסך של 150,000 ₪ (18,750 ₪ לכל דייר כהדרתו בהסכם, קרי לכל תובע), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה – 12.3.20 ועד ליום התשלום בפועל.
בגין ליקויים ברכוש המשותף- ישלמו הנתבעים לתובעים 1-4, ו 6-8 פיצוי בסך כולל של 46,332 ₪ (9,266.40 ₪ לכל דירה מדירותיהם של אלו, קרי בעלי תתי חלקות 1-5), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה – 12.3.20 ועד ליום התשלום בפועל.
בגין תביעת קינן ישלמו הנתבעים לאלו, בנוסף, סך של 8,865 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת תביעתם – 13.12.20 ועד ליום התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו