אלא שקבענו לעיל כי אין בפנינו תביעה "מטעה" או "רחוקה מהמציאות", כי אם תביעה מוצדקת, לה נעתרנו מכל הטעמים שפורטו לעיל, תוך שדחינו את טענות המעסיקה, המשמשות גם תשתית לתביעה שכנגד בעילה זו.
בהקשר זה נבהיר, כי לא מצאנו לקבל את טענת המעסיקה לפיה התובע "הטעיה" בתביעתו את בית הדין או את המעסיקה בחוסר תום לב, עת התבסס, במסגרת התחשיב שהגיש בד בבד עם כתב התביעה, על נתונים הכוללים גם את השעות שהתווספו בטעות לדוחות הנוכחות (השעות הפיקטיביות).
...
בהקשר זה אך נחתום דברינו תוך הפניה לע"ע (ארצי) 533/09 אילן ו - 24 אח' - שירותי בריאות כללית (15.6.11), שם צוטטו בהסכמה הדברים הבאים, אשר יפים לטעמנו גם לנסיבות שבפנינו:
"נקיטת הליך משפטי או העלאת טענה משפטית אינם דבר של מה בכך. מדובר בצעד משמעותי הגורר את הצד שכנגד להתדיינות, להוצאות כספיות ולטרחה. אדם הנוקט הליך משפטי נגד רעהו חייב לנהוג בדרך מקובלת ובהגינות. עליו לנקוט בהליכים הנחוצים לצורך מימוש זכותו אך לא מעבר לכך. עליו לנהוג גישה מרוסנת בהעלאת טענות, להימנע מהעלאת טענות סרק או טענות קנטרניות ופוגעניות ובכלל לנהוג ביריבו מידה של איפוק וכבוד. נקיטת הליך משפטי אינה הסתערות פרשים בערבה. לא כל טענה אפשרית אמנם נחוצה ולא כל טענה נחוצה ראויה היא. בתי המשפט רשאים לבקר התנהגותו של בעל דין במסגרת טענה אפשרית של שימוש לרעה או שימוש לא ראוי בהליכי בית המשפט. טענה זו יכולה להבחן, בין השאר, על ידי עקרונות של תום לב החלים על יחסי צדדים להתדיינות משפטית מכח סעיפים 39 ו-61 לחוק החוזים (חלק כללי). דין זה חל ביחסים שבין צדדים רגילים להליך משפטי, והוא יחול – בקפדנות וביתר שאת – בין צדדים המקיימים ביניהם יחסי עבודה."
(ור' בהקשר זה גם החלטתו של בית המשפט העליון בבש"א 6479/06 בנק דיסקונט נ' שנפ (15.1.07))
בהתחשב בכלל נסיבות הענין, לרבות העובדה שתביעת התובע התקבלה כולה ואילו התביעה שכנגד נדחתה במלואה ובשים לב לאופן ניהול ההליך תישא המעסיקה בהוצאות התובע בסך 5,000 ₪ ובהשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ (על השיקולים השונים בפסיקת הוצאות ר' ע"ע (ארצי) 35727-11-12 ביטחון לאומי 1992 ע.נ בע״מ - פודולסקי (25.1.15) בפסקה 48, ע"ע (ארצי) 34088-08-14 מרנין - כהן (19.1.17), בפסקה 29, ע"ע (ארצי) 573/09 זיידמן - אי סי איי טלקום בע"מ (16.12.10), בפסקה 25).
אלא שלא מצאנו כי יש בכך לשנות מאומה הן לגופן של הטענות שנדונו בתביעה ובתביעה שכנגד והן לעניין פסיקת ההוצאות (ור' מקל וחומר הכלל הקבוע בתקנה 116 לתקנות סדרי הדין).
סוף דבר
מהטעמים שפורטו לעיל, תביעת התובע מתקבלת במלואה והתביעה שכנגד נדחית.