לפניי תביעה כספית מיום 3.8.15 ע"ס 6,341 ₪ בגין ניזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 21.4.15.
המחלוקת בין הצדדים ממוקדת בשאלת אחריות הנתבעים בנזיקין לתאונה, כאשר במישור הנזק ושיעורו אין, למעשה, מחלוקת, והנתבעים גם לא הציגו חוות דעת שמאי נגדית לחוות דעת השמאי מטעם התובעת שצורפה לכתב התביעה ואף לא ביקשו לחקור את השמאי מטעם התובעת.
גרסת התובעת באשר לנסיבות היתרחשות התאונה
בסעיף 4 לכתב התביעה נרשם כך: "ביום ה- 21/04/2015 ארעה תאונה הנידונה בכביש 6 במחלף נתניה. תאונת הדרכים ארעה עת רכב הנתבעים (כנראה שמדובר בטעות והכוונה לרכב התובעת – א.כ.) נסע בפקק במהירות איטית מאוד ואילו נהג משאית הנתבעים פגעה שהייתה מאחור, לא שמר על זהירות, לא שמר על נתיב הנסיעה, לא שם ליבו לנעשה בכביש ופגע ברכב התובעת בצידו השמאלי".
גרסת הנתבעים באשר לנסיבות היתרחשות התאונה
בסעיף 8 לכתב ההגנה נרשם כך: "מוכחש האמור בס' 4 לכתב התביעה על כל תת סעיפיו מכל וכל: הנתבעים יטענו כי, ארוע התאונה היתרחש ביום 21.4.15, בסמוך לשעה 9:00, בכביש מס' 6 קרוב לניצני עוז, עת נסע רכב הנתבעים בכביש בפני עומס תנועה במהירות נסיעה איטית, לפתע הגיח רכב התובעת מצד ימין מתוך שולי הכביש, סטה רכב התובעת לנתיב נסיעת רכב הנתבעים, פגע רכב התובעת ברכב הנתבעים והסב לו נזקים וכך התרחשה התאונה".
הראיות שהציגו הצדדים
· כתבי הטענות, על נספחיהם.
...
· אין ולא יכול להיות חולק כי, בנסיבות הנ"ל (הגעת הפרטית מנתיב השתלבות לכביש הראשי בו נסעה המשאית) היה מחובת נהג הפרטית לתת לנהג המשאית זכות קדימה, ואם להוסיף לכך את העובדה המוסכמת לפיה מדובר הייתה בשעת פקק ועומס רכבים, הרי שלא ניתן להימנע מהמסקנה כי הפרטית לא כיבדה את זכות הקדימה של המשאית, שהרי המשאית לא יכולה הייתה בנסיבות (בפקק ובעומס הנ"ל) להגיע בפתאומיות ובמהירות לנקודה שבה התרחשה התאונה.
סיכום
התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעים הוצאות בסך 450 ₪ (כפי שיעור שכר עד ההגנה שנפסק) וכן שכ"ט עו"ד בסך 1,400 ₪.