]
עם זאת, הוכח כי עוד בחודש ינואר 2017, טרם החלה לעבוד בסוכנות חומה, הביאה עימה אילנה "לקוחות משלה". כך בכתב ההגנה שכנגד לא הכחישה הסוכנות את האמור בכתב התביעה שכנגד כי כבר בחודש ינואר 2017 הודיעה אילנה לחזי כי היא רוצה כבר להעביר לקוחות חדשים שלה אשר עדיין לא נקלטו במערכת של המעסיק הקודם ובמילותיה המדויקות: "רציתי לבוא השבוע להעביר את הלקוחות שלי".[footnoteRef:18] זאת ועוד, הסוכנות אינה מכחישה כי מיד באותו יום ניתנה גם לאילנה ססמה וגישה למערכת העבודה של סוכנות חומה (מערכת "באפי") "כדי שתוכל להכניס את הלקוחות החדשים שלה" וכי החלה לעשות כן ביום 24.1.2017, למרות שסיימה לעבוד אצל ראובן שם טוב רק בסוף חודש ינואר 2017.
[footnoteRef:101] אלא שהיא נזכרה בבקשה זו רק למחרת, בזמן שהייתה אצל חברים ובשעה מאוחרת, ועל כן נכנסה למערכת באמצעות המייל של ליזה בשעה שנכנסה.
מעבר לכך, הוכח כי אילנה העבירה לסוכנות הביטוח (וגם למייל הפרטי העלום) פרטים של לקוחות אותם היא מכנה "לקוחות שלה". בכל הנוגע ל"לקוחות שלה", קבענו כי אלו היו שייכים לסוכנות חומה ועל כן אילנה לא הייתה רשאית כלל לקחת פרטים שלהם, להעתיק אותם או להעביר אותם לצדדים שלישיים (סוכנות ביטוח אחרת או מייל פרטי עלום), בהעדר הסכמה מפורשת של המעסיק (סוכנות חומה) – דבר שלא הוכח כי ניתנה לה.
על כן, העברת פרטי הלקוחות והמסמכים לסוכנות ביטוח אחרת בחודש מרץ 2018 ובהמשך נטילת ה"ספר הוורוד" ביום 8.4.2018 וכן העברת פרטי הלקוחות ומסמכים הנוגעים להם בלילה שבין 11.4.2018 ל-12.4.2018, למייל פרטי עלום, לאחר שסיימה לעבוד ונחסמה הגישה שלה במערכות של הסוכנות, תוך כניסה למערכות באמצעות מייל של עובדת אחרת, מהוה גזל סוד מסחרי בהתאם לסעיפים 6(ב)(1) –(2) לחוק.
]
סעיף 26ב(א) לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן: "חוק הגנת השכר") קובע כי אם המעסיק לא הציג רשומי נוכחות מתוך פנקס שעות העבודה, אזי, מוטלת עליו חובת ההוכחה כי "העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת...".
סעיף 26ב(ב) לחוק קובע חזקה, לפיה, "חובת ההוכחה על המעסיק כאמור באותו סעיף קטן, רק בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על 15 שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות".
זאת ועוד, בהתאם לסעיף 26ב(ג) לחוק: "בתובענה של עובד שעילותיה השנויות במחלוקת הן אי-תשלום גמול שעות נוספות, ... והמעסיק שחייב במסירת תלוש שכר לפי הוראות סעיף 24, לא מסר לעובד תלוש שכר, או מסר לעובד תלוש שכר שלא נכללו בו הרכיבים האמורים, חזקה היא כי נקבע לעובד שכר כולל בנגוד להוראות סעיף 5, ככל שהוא חל עליו, ויראו בשכר ששולם לו כשכר רגיל, שהרכיבים האמורים אינם כלולים בו, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחרת".
בע"ע (ארצי) 47715-09-14 עוזי ריעני – אליאסי שיווק בע"מ (29.3.2017) (להלן: "פסק דין ריעני") נקבע כי לצורך יישומו של סעיף 26ב ניתן להבחין בין ארבעה מצבים אפשריים ביחס למידת הוודאות בהתקיימות התנאי של עבודה בשעות נוספות, העומד ביסוד תשלום גמול שעות נוספות, ולמידת הוודאות בהיקפה של העבודה הנוספת (כאמור בסעיף 11 לפסק הדין).
...
סוף דבר
התביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק עוולות מסחריות – מתקבלת.
התביעה לפיצוי בגין אבדן עמלות בהווה ובעתיד וכן התביעה לפיצוי מוסכם כאמור בהסכם הסודיות, נדחות.
התביעה שכנגד בגין אי תשלום הפרשי עמלות וכן התביעה לתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק איסור לשון הרע ועגמת נפש – נדחות.