כך גם ציינה בכתב התביעה שכנגד כשטענה כי ספיר נאלצה "להמשיך לשכור ולהפעיל את המושכר והיא עשתה כן באופן סביר, ראוי ובהתאם להוראות הסכם השכירות" (סעיף 7 לתביעה שכנגד); ובהמשך: "ספיר דן מעולם לא חדלה מהפעלת הסניף ועמדה בכל התחייבויותיה בהתאם להוראות הסכם השכירות" (סעיף 21 לתביעה שכנגד).
פיצוי מוסכם בגין אי מסירת החזקה במועד
סעיף 12.1 להסכם קובע:
"לא פינה השוכר את המושכר במועד, הרי בנוסף לזכות המשכיר לתבוע את פינוי המושכר, ובנוסף לכל זכות אחרת שתהיה למשכיר בהתאם להסכם זה, או לפי כל דין, ישלם השוכר למשכיר בשל התקופה מהמועד בו היה עליו לפנות את המושכר ועד המועד בו יפנה את המושכר, סכום השווה פי אחד וחצי מדמי השכירות לאותו החודש, וזאת בגין כל חודש או חלק יחסי מסכום זה בגין חלק חודש איחור בפנוי המושכר".
סעיף זה הוא הבסיס לתביעת ממן לסעד של פיצוי מוסכם בגין איחור במסירה.
עוד לציין כי לא רק מהבחינה העובדתית לא ראיתי לקבל את טענת ספיר, שכן אין בעובדה, שגם אם היא נכונה, שלא נגרם לממן נזק בפועל כדי להוות עילה לביטול הזכות לפצוי המוסכם שנקבע למקרה של איחור במסירת המושכר.
...
גם אם מצא בית המשפט כי בוצעה הפרה בוטה וחמורה של הוראות החוזה אין משמעות הדבר קיומו של נזק בלתי ממוני, ועל נפגע ההפרה לעמוד בנטל המינימאלי להראות כי אכן נגרם לו נזק.
אמנם נטען כי אבידן הוא זה שסבל מעגמת הנפש, אך אבידן אינו בעל דין בהליך דנא, ואין ראיות שיש בהן כדי 'להעביר' את הנזק מאישיות משפטית אחת לשנייה, משכך אני דוחה את התביעה לפיצוי בגין נזק לא ממוני.
לסיכום קביעותי
אני מקבלת את תביעת ממן לפיצויים מוסכמים ככל שמדובר בהפרה של סעיף 6.2 להסכם השכירות, עת הפסיקה ספיר להפעיל את המושכר למשך כ-6 חודשים, וכן בגין הפרת סעיף 12 להסכם בגין אי מסירת המושכר במועד, בתום תקופת השכירות (שתיהן הפרות יסודיות).