תביעה שטרית על סך של 1,317,775 ש"ח.
בלבו של תיק זה שתי מחלוקות עיקריות:
האחת: מה היא עסקת היסוד בין הצדדים ובאילו נסיבות נימסר השיק מושא הליך זה - האם, כטענת התובעת, השיק נימסר לה לפרעון ההלוואה שנטלה ממנה הנתבעת ולא ניפרעה, או שהשיק נימסר כבטוחה עבור צד שלישי, בעיסקה שלא יצאה אל הפועל, כטענת הנתבעת;
השנייה: האם לאור ההסכם המאוחר שנחתם בין בן זוגה של הנתבעת לתובעת, רשאית התובעת לפרוע את ההלוואה רק מתוך כספים שיגיעו לבן הזוג מרווחים שיתקבלו בפרויקטים משותפים שמנהלים הצדדים, ועל כן היא אינה רשאית לעשות שימוש בשיק לפרעון ההלוואה גם אם שיק זה ניתן לשם כך, או שההסכם המאוחר אינו מגביל את זכותה של התובעת לעשות שימוש בשיק לצורך פרעון ההלוואה, ככל שניתן לשם כך.
רקע - תמצית העובדות הצריכות לעניין:
התובעת, חברת זהר אניר החזקות בע"מ (להלן גם: "אניר"), היא חברה העוסקת בהתחדשות עירונית וייזום פרויקטים בתחום הנדל"ן.
הנתבעת, שיעבדה בעברה ככלכלנית בתעשייה הצבאית ובאלביט ושכיהנה כדירקטורית בתעשייה הצבאית, היא מי שמחשבונה נמשך השיק מושא הליך זה ומי שחתמה ביום 4.8.14 עם התובעת על הסכם הלוואה, לפיו הלוותה לה התובעת סך של 1,044,892 ש"ח לתקופה של 30 חודשים, קרי עד ליום 5.2.18 (נספח ג' לתצהיר התובעת, להלן: "הסכם ההלוואה").
השיק חולל ביום 19.06.2018, בשל הגבלת חשבון הבנק של הנתבעת, וביום 29.10.18 הגישה התובעת את השיק לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל בתל אביב (תיק הוצל"פ מספר 529647-10-18).
הסתכלת בפנקס ההמחאות לראות בערך מתי מסרת את השטר?
לא.
את זוכרת באיזה הקשר השטר נימסר?
אני גם לא זוכרת אבל לאחר תקופה שהשטר הזה ניתן לצורך איזה שהוא פרויקט בתור ערבות, לא קשור להסכם שלי, בלי שום קשר להסכם שלי, זה מה שאני זוכרת, עברו הרבה שנים.
בהתאם לטיוטת הסכם היתחשבנות שצורפה כנספח ז2 לתצהירו של מר אברמוב, צוין כי אברמוב "ערב ואחראי באחריות אישית להחזיר את ההלוואה בתוספת הריבית המינימאלית הנהוגה על פי דין הלוואות מחברות לעובד ו/או בת זוגתו של העובד..". ואילו בנוסח הסופי להסכם להיתחשבנות לא היתקבל נוסח זה וצוין כי מר אברמוב ערב ואחראי באחריות אישית להחזיר את ההלוואה בתוספת ריבית ההלוואה.
...
לפיכך דין טענתה זו להידחות, ולו בשל כך. אולם, למעלה מן הצורך, אדרש לטענה זו בקצרה.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת במלואה ותיק ההוצל"פ 529647-10-18 ישופעל.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 33,196 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך 30,000 ש"ח. אבהיר כי סכומים אלו לוקחים בחשבון גם את החלטותיי במהלך ההליך לעניין הוצאות שייפסקו (ואינם כוללים את ההוצאות שנפסקו כבר).