המשיב 1 ("מחפוז") עורך דין במקצועו, הוא בעלה של אבתסאם ואביו של חסן.
שם התקבלה תביעה שטרית שהגישה עוספיא בגין שיק שנתן מחפוז להבטחת תשלומי הארנונה של החברה, היתנגדותו של מחפוז לבצוע שטר נדחתה, ובית המשפט קבע שם כי עוספיא רשאית להמשיך בהליכי הגביה בתיק ההוצאה לפועל.
בית המשפט שם דחה את טענת מחפוז, לפיה לא היה לו קשר לחברה, וכי היא נוהלה רק על ידי אישתו ובנו, וזאת מן הסיבות הבאות: המשיבים לא ידעו לתת תשובות בכל נושא הקשור בחברה (מחזור, הוצאות, חובות וכו'); בעת הקמת החברה הבן חסן היה בן 19 ושירת בבסיס סגור, והגיע רק בסופי שבוע; הוצגה קבלה וחשבונית בגין אספקה של 60 מנות, שסיפקה החברה, אך הקבלה ניתנה מאת מחפוז.
בית משפט קמא דחה את טענת המשיבים כי מחפוז לא היה בעל שליטה בחברה בקובעו את הדברים הבאים:
"מהעדויות שהובאו, נראה כי המנהל הפעיל היה דוקא מחפוז. הוא זה שנשא ונתן עם העיריה ביחס לחיובי הארנונה. הנתבעים 2,3 לא ידעו לתת מידע לגבי רווח או הפסד, מלבד אמירה כללית- של חסן- לפיה כל הזמן היו הפסדים לעומת עדותה של אבתסאם לפיה בהליך לפניי בו העידה כי כל השנים היו רווחים (להבדיל מההליך השיטרי שם אמרה שבשנותיו הראשונות העסק כל הזמן הפסיד) (עמ' 9 לפרו' התביעה השטרית ש' 2-0 11-21) אבתסאם לא ידעה דבר ביחס לתשלומי החשמל. חסן/נתבע 3 ציין שמשך משכורת אבל לא היה מסוגל לזכור מה גובה המשכורת (כך בתיק השיטרי) ענין זה הוא תמוה שעה שנשמע מי שמתיימר לנהל עסק ולא ידע לומר לאן מופקדים הכספים" (פסקה 35).
לאחר מכן נעשה ניסיון להסדיר את החובות, מחפוז נתן שיק בטחון לצורך הבטחת תשלום החוב, ולאחר שהחברה לא שילמה חובותיה, וההמחאה שניתנה על ידי מחפוז הופקדה על ידי המערערת, וחוללה מסיבת אכ"מ, הגישה המערערת את ההמחאה לבצוע, ללישכת ההוצל"פ. לאחר מכן היתנהלה התביעה השטרית המוזכרת לעיל, ולאחר מכן הוגשה התביעה, אשר על פסק הדין שניתן בה מערערים הצדדים.
...
באשר לטענה כי לא היה מקום לחייב את המשיבים במלוא חוב הארנונה, אלא רק כגובה נכסיה החברה שלכאורה הוברחו, דין הטענה להידחות, שכן היא לא הועלתה כלל בערכאה דלמטה.
המשיבים ישלמו למערערת שכר טרחת עורך דין בסך של 15,000 ₪ ומע"מ.
הפיקדון שהופקד מטעם המערערת יושב לה באמצעות בא כוחה.
מעמדו של מחפוז בחברה, כעולה מפסק דינה של השופטת קמא (ואת קביעותיה בנדון אנו מקבלים, כפי שציין חברי כב' השופט זרנקין בפסק דינו), הוא כזה שבוודאי מחזיק בזכות למנות מנהל בחברה, בין בעצמו ובין בעזרת "קרובו" (אישתו או בנו בעלי המניות בחברה).