מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה שהוגשה על ידי חברה למתן סיוע בזכויות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אסתפק בציון העובדה, שחברת שריגים נקטה בהליך של השגה אשר במסגרתו ביום 31.1.16, היינו לאחר הגשת תביעה זו, התקבלה הכרעתו של מר גיל בלולו, שמאי המקרקעין המחוזי של מחוז ירושלים והדרום ואגף שומת מקרקעין של משרד המשפטים, הקובעת כי חברת שריגים זכאית לקבל זכויות ב-64.52 מתוך 92 מיגרשי התוכנית, ולא ב-44 מגרשים כפי שנקבע על ידי המנהל (סעיף 154 לסיכומי בן יהודה וחב' שריגים).
לדברי עו"ד רוט, את דור הוא הכיר באמצעות קול, וגם דור ביצע מספר עיסקאות של מכירה/קניה של דירות בסיוע שירותיו המשפטיים (סעיף 7 לתצהיר עו"ד רוט).
ואולם אינני סבור שניתן לקבוע כי דרגת הסיכון הייתה גבוהה במידה המתוארת על ידי התובעים, שנקטו בסיכומים שהגישו בביטויים כגון: "סיכונים בלתי סבירים בעליל"; "סיכונים אדירים"; "סיכונים קצוניים ובלתי סבירים"; "מסוכנות קיצונית". לנוכח התביעה שחברת שריגים הגישה נגד מנהל מקרקעי ישראל, ואשר תלויה ועומדת בבית המשפט המחוזי מרכז לוד (ת"א 10318-09-18), אני מוצא לנכון להעיר, כי הקביעה שלי בדבר הסכויים הטובים של הפרויקט להצליח והקביעה בדבר הסיבה לכשלונו, נובעות מהראיות שהובאו בתיק זה. בהליך שהתקיים לפניי עמדת מנהל מקרקעי ישראל לא נשמעה.
...
הנתבעים ישלמו לתובעים סכום של 5,582,122 ₪.
הודעת צד ג' שעו"ד רוט הגיש נגד גוט נדחית ללא צו להוצאות.
אשר להוצאות בתביעה העיקרית – הואיל ודחיתי את הטענה העיקרית שהתובעים העלו נגד עו"ד רוב ועו"ד רוט, אני מחליט לפסוק לתובעים הוצאות ושכ"ט עו"ד על הצד הנמוך.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

התובע הנו הבעלים והמנהל של חברת "אימא פולניה" - חברה המאוגדת באסטוניה ואשר מנהלת עסק המעניק, בין היתר, סיוע בהשגת אזרחות אירופית ובהתנהלות מול שגרירויות שונות (להלן – החברה).
כידוע תאגיד אינו יכול להגיש תביעה במסגרת תביעות קטנות, ולא ניתן לעקוף זאת באמצעות הגשת תביעה על ידי ב[ע]לי העסק באופן אישי.
יואיל התובע להבהיר עד השעה 12:00 מדוע בנסיבות האמורות לעיל לא תמחק התביעה שהוגשה על ידו, וככל שלטענתו פורסם לשון הרע כנגד החברה ("העסק"), התביעה תוגש על ידי החברה, ככל שתחפוץ בכך, בבית משפט השלום.
עוד הבהיר התובע, כי מדובר בחברה במאוגדת באסטוניה כחברה בע"מ כאשר הוא המנהל ובעל המניות היחיד בה. לטענתו, כאשר פעל בארץ, הפעילות הייתה באמצעות עוסק מורשה ולא באמצעות חברה, וכעוסק מורשה הוא היה זכאי להגיש תביעה אישית במסגרת בית משפט לתביעות קטנות.
...
בחינת הפרסום על רקע האמור מעלה, על פניו, כי האדם הסביר אשר יקרא את הפרסום בכללותו לא יסיק כי מהפרסום כאילו נטען כלפי החברה או נושאי משרה בה או בעלי מניותיה כי אלה גנבים.
סוף דבר אשר על כן, מהטעמים המפורטים לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 450 ₪, שישולמו בתוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן הם יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בו ביום, פנה ב"כ המבקש אל המפרק במייל, ובו הוסיף, בין היתר, כי אי הגשת תביעת החוב במועדה נבעה מנסיבות אישיות של המבקש "שנגעו להליך פרידה מבת זוגתו (אם ילדיו) והתמודדות עם הטיפול בילדיו הקטנים בעצמו, כאשר התובע הנו עולה חדש וחי בארץ לבד ללא מישפחה וללא כל סיוע ובאופן שהיה טרוד 'במלחמת קיום'...". כן ציין המבקש כי לפי עמדתו של המוסד לביטוח לאומי, כמפורט בתכתובת שהועברה אף היא למפרק, תקופת ההתיישנות עומדת על 7 שנים, ולכן יש לאשר את הגשת תביעת החוב.
לאחר שקילת מכתבו הנוסף של המבקש, השיב המפרק למבקש, במייל הנושא תאריך 25.5.22, כי החליט שלא להעתר לבקשה, בהנתן חלוף הזמן ואנטרס ההסתמכות של יתר עובדי החברה, שלא עמדה להם הזכות להגיש את תביעת החוב שלהם באיחור כה משמעותי.
בנוגע למקרה שלפנינו, הרי שבראש ובראשונה מצאתי להדגיש כי אין מדובר באיחור קל יחסית בהגשת תביעת חוב, כי אם באיחור ממשי, משמעותי וניכר של למעלה מחמש שנים וחצי (!) מהיום האחרון להגשת תביעות החוב, ולמעלה משש שנים מאז מתן צו הפרוק, וכל זאת כאשר המבקש ידע על הליכי חידלות הפרעון של החברה לפחות מיום 9.2.16, עת קיבל לידיו את מכתב סיום ההעסקה, חתום על ידי המפרק.
...
ככלל, ניתן לסכם כי על פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי גרימת נזק למי מהצדדים, אי חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, ניתן לשקול בחיוב להיעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב (רע"א 3702/17 ד"ר עבדאללה חג'אזי נ' עו"ד ליאור מזור מנהל מיוחד לנכסי החייב (פורסם בנבו, 27.06.2017); רע"א 1883/15 משה חי שיבר נ' עיריית תל אביב יפו (פורסם בנבו, 09.08.2015)).
סוף דבר: על יסוד כל המוסבר לעיל, בקשתו של המבקש נדחית, בין על הסף ובין לגופה.
בהתחשב במצבו הנטען של המבקש והואיל ובסופו של יום עסקינן בעובד של החברה שלא צלח במיצוי זכויותיו, אני מורה למבקש לשלם לקופת המפרק ולביטוח הלאומי, כל אחד מהם בנפרד, הוצאות הבקשה ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 1,500 ₪ (היינו: סכום כולל של 3,000 ₪ לשני המשיבים גם יחד).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הסמכות לחייב חברה בהפקדת ערובה קבועה בסעיף 353א' לחוק החברות, הקובע כדלקמן: הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט שלו הסמכות לידון בתביעה, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתנתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין.
התובעים התבססו בטיעונם זה על פסק הדין ברע"א 537/19 ניסקו חשמל ואלקטרוניקה בע"מ נ' אלקטרולייט שיווק (1994) בע"מ (14/2/2019), אולם אין בו כדי לסייע להם.
זכות זו נוגעת להערכת האדם על ידי סביבתו הקרובה והרחוקה.
...
משכך, מתחייבת המסקנה כי בכל מקרה ומקרה יש לבחון האם הערכת הסביבה כלפי הפרט עלולה הייתה להשתנות כתוצאה מן הפרסום.
כל אלו מחייבים את המסקנה כי המשוכות העומדות בפני התובעים יקשו מאוד על הוכחת עילות התביעה וכי סיכויי התביעה, ככל שניתן להביע עמדה בשלב זה, אינם נוטים לטובת התובעים.
סוף דבר לאור כל האמור, ובשים לב להיקף ההוצאות הרב והזמן הרב שצפוי כי יוקדשו להליך, אני מחייב את התובעים להפקיד ערובה להוצאות הנתבעות כדלקמן: א. החברה טי. וי סנטר בע"מ תפקיד פיקדון כספי או ערבות בנקאית על סך של 30,000 ₪ להבטחת הוצאותיה של כל נתבעת (סך הכל 150,000 ₪).

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הנתבעת 1: הנתבעת 1 טענה כי לא העסיקה את התובע וכי לא היתקשרה עמו בקשרים עיסקיים כלשהם למעט היתקשרות חד פעמית להכנת מסמכים לצורך התגוננותה בתביעה שהוגשה נגדה על ידי חברת א.ר. שיווק והפצת וונטות בע"מ (להלן – חברת א.ר. שיווק) בתיק אזרחי 15381-07-18 של בית משפט השלום בפתח תקווה (להלן - ההליך בפתח תקוה).
לטענתן, התובע היתקבל לעבודה כאמור על פי המלצת עו"ד יגאל דורון, אשר ביקש לסייע לתובע למצוא עבודה לאחר שהתובע נקלע למצוקה כלכלית בעקבות הליך של פשיטת רגל.
הנתבעת 1 לא הבהירה מדוע לא עשתה כן. ראיות אינן יכולות להיות מוכנסות לתיק "כבדרך אגב", מבלי שהוגשו בצורה מסודרת באמצעות עד מגיש אשר מעיד עליהן ומבלי שניתנה לצד השני היזדמנות לחקור אותו עליהן (ראו גם עבל(ארצי) 42021-01-23 חיים כהן – המוסד לביטוח לאומי (19.6.2023), ס' 11).
אחריות הנתבעת 1: התובע טען טענה חלופית לפיה יש לקבוע כי הנתבעת 1 העסיקה אותו במשותף עם הנתבעות 2 ו-3 וזאת נוכח עצימת עיניה כלפי הפרות זכויותיו על ידי הנתבעות 2 ו-3 (ס' 36 לכתב התביעה).
...
משכך, טענתו החלופית של התובע – נדחית.
בטרם סגירה: מצאנו להתייחס לטענת התובע באשר לסכום שכר ברוטו במקום נטו (ס' 48 לכתב התביעה המתוקן).
סוף דבר: התביעה נגד הנתבעת 1 – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו