בנוסף, ההוצאות שנפסקו לחובת המשיב לא שולמו עד למועד הגשת הבקשה והמשיב הגיש בקשה לפטור מאגרה בשל חיסרון כיס.
עד ליום 2.9.2016 לא נכללה בתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991 (להלן: תקנות בית הדין לעבודה), תקנה שעניינה הפקדת ערובה להבטחת הוצאות, ותקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי הישנות אומצה בפסיקת בתי הדין לעבודה מכוח סעיף 33 לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969.
לאחר מועד זה, משתוקנה תקנה 116 א', יש להתייחס ללשון התקנה שתוקנה, הקובעת שכאשר התובע אינו תושב ישראל או אזרח מדינה זרה שהיא צד לאמנת האג, הכלל הוא כי יש לחייבו בהפקדת ערובה, למעט אם הראה ראשית ראיה להוכחת תביעתו או יכולת פרעון עתידית, או אם מתקיימים טעמים מיוחדים המצדיקים לפטור את התובע מהפקדת ערובה.
מכלל ההן שומעים את הלאו וכאשר מדובר בבעל דין תושב ישראל, הכלל הוא (עוד בטרם הותקן התיקון לתקנות), כי אין לחייבו בהפקדת ערובה אלא "במקרים החריגים והנדירים, בהם הנתבע, המבקש את הטלת הערובה, יוכיח כי התביעה שהוגשה נגדו מופרכת על פניה וכי לא יהיה לו מהיכן לגבות הוצאותיו" (ע"ע (ארצי) 1424/02 פתחי אבו נסאר – Saint Peter In Gallicantu, (6.7.2003), פסקה 14).
...
המשיב, מצדו, טוען כי דין הבקשה להידחות באשר זו הוגשה ללא תצהיר.
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ולאחר שעיינתי בכתבי הטענות בתיק וכן בכל כתבי הטענות והמסמכים בתיק הקודם, נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל.
באיזון שבין זכות הגישה לערכאות העומדת למשיב, לבין זכותם של המבקשים, לאור העובדה שהמשיב לא פעל בהתאם לחובתו הנגזרת מחובות תום הלב בניהול הליכים, לאור סיכויי התביעה הנמוכים, לכאורה, כנגד המבקשים 2-3 ובהתחשב בעובדה שהמשיב לא שילם את ההוצאות שנפסקו לחובתו בהליך הקודם, אני מורה כדלקמן:
ככל שהתובע עומד על תביעתו כנגד הנתבעים 2-3 וכתנאי להמשך ניהול ההליך, יפקיד התובע ערובה להבטחת הוצאות הנתבעים 2-3 בסך של 4,000 ₪, אשר יופקדו בקופת בית הדין בתוך 30 יום, שאם לא כן אמחק את התביעה כנגדם.