לטענתה, אין ממש בטענת הנתבע כי התובענה עוסקת ב"עינייני מכרזים" אלא שהתובענה עוסקת, כמתואר בכתב התביעה, בהטעיה מכוונת ועוולת תרמית ולחילופין, ברשלנות מקצועית של הנתבע אשר הטעיה את עריית חיפה ע"י מסירת מידע שאיננו אמת או לכל הפחות התרשל בקביעת המחזור הכספי של הנתבעת.
התובעת הבינה, לאחר שלא זכתה במיכרז, כי עליה לפעול במישור המינהלי, ועל כן הגישה עתירה מנהלית לבית המשפט לעניינים מינהליים בחיפה (עת"מ 53234-11-16), באותה עתירה, ביקשה לקבל פסק דין הצהרתי בדבר זכייתה במיכרז.
לטעמי, אין חובת זהירות מושגית במקרה כזה, אך איני קובעת מסמרות בנידון בשלב זה. מכל מקום, גם אם ניתן היה, לאחר דיון משפטי מעמיק, לקבוע כי קיימת חובת זהירות מושגית במקרה זה, לכל היותר היא מתקיימת במסגרת הליך המיכרז בלבד, ומכאן היא תחומה וקשורה קשר הדוק לעילה מתחום דיני המכרזים, ורק לו היתה ניתנת, על ידי בית המשפט המוסמך, החלטה פוזיטיבית לפיה ההצעה הזוכה לא עמדה בתנאי המיכרז, ניתן היה להגיש תביעה כאמור.
...
מוסיף הנתבע וטוען, כי התובעת הגישה עתירה מנהלית בעניין זה (עת"מ (חי') 53234-11-16), בה קבע בית המשפט כי הנתבעת עמדה בתנאי הסף, ועל כן כל ניסיון להעלות טענה זו לבחינה מחודשת דינה להידחות מחמת מעשה בי-דין.
בתשובתו לתגובת התובעת, הוסיף וטען הנתבע שבחינה מהותית של טענות התובעת בכתב התביעה ומהות הסעד המבוקש, מובילה למסקנה כי השאלה בה נדרשת הכרעה הינה סוגיה הנטועה בליבת "ענייני מכרזים" וכי הצליל המכרזי נשמע היטב, שכן מהות ההכרעה הינה בשאלה האם הנתבעת עמדה בתנאי המכרז אם לאו וככל שיקבע שלא עמדה, הרי שבית המשפט צריך לבחון האם התובעת עמדה בתנאי המכרז.
ראו לעניין זה: רע"א 7978/10 מדינת ישראל – משרד החינוך נ' עמותת מוסדות "חזון ישעיה" (28.4.11) כב' הש' י' דנציגר מציין כי על בתי המשפט לבחון היטב תביעות בהן מתבקש סעד כספי ואשר בגדרן משיג התובע על החלטה מנהלית של רשות ורק במקרים בהם מדובר בתקיפה עקיפה תוכר סמכות ביהמ"ש האזרחי ואילו במקרים בהם הלכה למעשה מדובר בתקיפה ישירה של ההחלטה המנהלית, אין לאפשר עקיפה של הליך העתירה המנהלית, באמצעות ניסוח מניפולטיבי של כתב הטענות.
(ע"א 4948/13 עו"ד יעקב הרכבי נ' מיכאל אבני ֽ( 15/03/2015))
כך או כך, טענות אלו של התובעת בדבר החובה שהיתה להכריז עליה ולא על הנתבעת כזוכה במכרז, וטענותיה בדבר תקינות הליך המכרז, שעליהן מבוססת התביעה, אף שהסעד המבוקש בה הוא כספי, הן טענות מתחום דיני המכרזים, ואינן בסמכותו של בית משפט זה.
התובעת היא שבחרה לא לתבוע את העירייה, ועל כן אין היא יכולה להישמע בטענה, שאין מדובר בעילת תביעה מתחום דיני המכרזים משום שהעירייה אינה נתבעת בו. העובדה שהתובעת בחרה, באופן מאולץ ומלאכותי, על מנת להימנע מדיון בשאלת סמכותו של בית משפט זה, שלא לצרף את הרשות שפרסמה את המכרז ואשר על החלטתה היא מערערת, אין בה כדי להוביל למסקנה שהמחלוקת אינה מתחום דיני המכרזים.
ראו גם: פסק הדין בעניין ע"א 8130/01 מחאג'נה נ' אגבאריה (4.05.03):
"בשולי הדברים יוער כי אינני רואה מקום להורות על העברת הדיון בתביעה לבית משפט השלום, על פי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב[ ,תשמ"ד-1984 וזאת משום שממילא טעונה התביעה, אשר תוגש שם, אם תוגש, תיקון ממשי לעומת התביעה כפי שהוגשה ונדונה בפני בית המשפט המחוזי"
אשר על כן, אני מורה על דחיית התביעה מחמת חוסר סמכות עניינית.