הוא אישר שארבעה שיקים שהוגשו לבצוע הוא חתם עליהם מלמעלה (אך כאמור לא מאחורה) ואישר ששלושת השיקים הראשונים מאותה סדרת שיקים שנמסרה למשיבה שנרשמו לתאריכים 30.12.2019-28.2.2020 ניפרעו בחשבון הבנק (עת הוצגה לו בעיניין זה הקבלה כאמור) והסביר כי השיקים הללו ניפרעו משסופקה הסחורה אבל "נשאר עוד חלק מהסחורה לא סיפקו ולכן ביטלתי את השיקים". הוא עומת עם כך שלא כל השיקים חזרו מחמת הוראת ביטול אלא מסיבת אין כסוי מספיק והסיבה שביטל את השיקים היא לא בשל אי קבלת סחורה אלא בשל קושי כלכלי והוא הכחיש זאת, גם אם אחד מהשיקים שהוצגו לו (מס' 633) מיום 30.4 חזר בשל כך (כאשר בא כוחו הפנה לכך שסיבת ביטול נוספת הרשומה שם היא הוראת ביטול).
הוא נישאל האם יכול להיות שביום 30.4 לא היה כסוי בחשבון לשיק הזה והשיב "ידענו שלא סיפקו את הסחורה יכול שחזר בגלל הדברים האלה". הוא נישאל מדוע לא הלך למישטרה להתלונן על זיוף הגם שהחתימה על פניה מעל השיק ומאחורי השיק היא דומה וטוען שלא חתום על ערבות אישית ומדוע לא הציג חוות דעת מומחה והפנה זאת לעצת עורך דינו בשלב זה. הוא הכחיש ששוחח עם המנהלת עת נישאל מדוע לא מסר לה שהחתימה הייתה מזויפת וכי אף אמר לה שהוא מצוי בקושי כלכלי משאם לדבריו לא סופקה הסחורה אין לו צורך שאול איך לשלם, הלכה למעשה.
הוצגו לו 2 הקלטות מיום 24.7.20 כנגד זאת ועל כך השיב "עבדנו הרבה ביחד אולי זה צ'קים אחרים אולי זה הקלטה ממזמן זה לא פעם ראשונה שאני מדבר איתה בטלפון". הוא הסביר שלא אמר שלא קיבל סחורה אלא כי קשה לו מבחינת הכסף, כפי שנשמע בהקלטה, כיוון ש"היא יודעת שלא קבלתי את הסחורה משום שהיה נהוג שאני נותן קודם את הצ'קים אחר כך מקבל את הסחורה" וכי "יכול להיות שהייתי חייב משהו קטן והייתי צריך לשלם לה אבל לא על הצ'קים האלה שבוטלו כי לא קבילת(י) סחורה". הוא עומת עם כך שאמר שהוא ישלם כסף באופן אישי והשיב שבאופן אישי הוא לא התחייב אף פעם.
אין אינדיקאציה לגבי מועד הפנייה לנפרעת בבקשה להשבת השיקים, אם בכלל נתבקשה – משאם בוטלה העסקה, מדוע לא נתבקשו השיקים בחזרה?
אף לא ברור מה מתוך העסקה כולה ניתן לייחס ככישלון תמורה משהשיקים נימסרו כחלוקה לתשלומים של עסקה גדולה יותר ולא פר לפי כמות סחורה כך שאין כישלון תמורה מלא אלא חלקי בלתי קצוב וטענה זו אפשרית כקיזוז בהיבט החוזי בין צדדים קרובים אולם עדיין יש לפרט כיצד בוצע הקזוז ולא לטעון טענות בעלמא.
אכן, בהליך כגון דא, די בקיומה של טענה שבע"פ כנגד מיסמך בכתב (אם כי מדובר בטענה שלא בוססה בראיות חיצוניות מכל סוג שהוא), אך הכלל הוא כי תנתן הרשות להיתגונן, כל אימת שטענות ההגנה מעלות סוגיות המצדיקות בחינתן בדרך של בירור התובענה לגופה ודי לו לנתבע כי תראה הגנה אפשרית, ואף לו בדוחק רב.
אין חולק כי חתם על השיקים אם כי יכול וכמורשה חתימה והערבות האישית היא זו שעל גבי השיקים וזאת יש לבחון.
...
זאת, על מנת שבית המשפט לא יידרש לקיים הוכחות ולאחר מכן להגיע למסקנה אשר יגיע עת מלכתחילה יכול היה להפעיל את שיקול דעתו האם יש מקום לנהל הליך שלם אם לאו מש"זמנו של בית המשפט הינו מוגבל, ותור המתדיינים ארוך" ואין מקום להאריך את ההליך לריק על דרך שמיעת ראיות (ראו והשוו: ע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עיריית הרצליה (18.2.2018)).
מובן כי בכך אין כדי להעביר לגרפולוג את כוח ההכרעה לעניין אמיתות החתימה, ובכל מקרה בית המשפט הוא זה המחליט אם לתת אמון בחוות דעתו של המומחה, איזה משקל – אם בכלל – יש לייחס לה, ומה המסקנה הסופית העולה משקלול חוות דעת זו עם שאר הראיות שבתיק .
מובן כי מדובר בהתרשמות חזותית בלבד מן המסמכים אשר הוגשו כראיה בתיק; ייתכן, כי בחוות דעת מומחה ניתן היה להסביר הבדלים אלה ולהראות, כי אין הם שוללים מסקנה בדבר אמיתות החתימה"! ובמקום אחר נפסק :" כך, שהשוני בצורת החתימות אינו מלמד, מניה וביה, על זיוף חתימת הנתבע על מסמכים ההתקשרות עם התובעת" (תאמ (חי') 25613-09-13 הוט מובייל בע"מ נ' א.י.ס. טרייד אין ישראל ושות' בע"מ (29/03/2015)).