אי עמידה במועד למתן החלטה בהשגה - אין משמעותה קבלת אוטומאטית של ההשגה
לטעמי, תוצאת הניתוח הפרשני של חוק הסיוע בכלל, ושל המועד שנקבע בסעיף 20(א)(1) בפרט, הנה כי יש לערוך הפרדה ברורה בין שאלת הזכאות של האזרח לקבלת המענק, לבין שאלת המשמעות של המועד שנקבע בסעיף 20(א)(1) והסנקציה, ככל שקיימת, על הפרת המועד.
הנדבך השלישי במישור הכללי הנו החוק לתיקון סדרי המינהל (החלטות והנמקות), תשי"ט-1958 (להלן: "חוק סדרי המינהל").
(ג) לא הודיע המנהל לעוסק על החלטתו לפי סעיף 12(א) בתוך 28 ימים מיום הגשת התביעה, ולעניין עסק שמחזור עסקאותיו אינו עולה על 1.5 מיליון שקלים חדשים בתוך 21 ימים מיום הגשת התביעה – ישלם, נוסף על המקדמה האמורה בסעיף קטן (ב), מקדמה בשיעור של 20% מסכום המענק המגיע לעוסק להנחת דעתו של המנהל.
...
המנהל מטעם המשיבה סירב להיעתר לדרישת המערערות, ומכאן המערערת 1 הגישה ביום 21.1.2021 השגות על דחיית הבקשה למענק עבור התקופות 7-8/2020 ו- 9-10/2020.
בנסיבות אלו, אני מקבל את עמדת המערערות, וכן את עמדת בית המשפט המחוזי בחיפה בפסקי הדין בעניין ב.ג. בטחון ופודולסקי, כי יש מקום לתת משמעות כלכלית למועד הקבוע בסעיף 20(א)(1) לחוק הסיוע, אולם המשמעות הינה פסיקת הוצאות המשקפות את המחדל ולא קבלת ההשגה לגופה.
לפיכך, לאחר שבחנתי את ההשגות לגופן, והבאתי בחשבון את נסיבות ההשגות, את הוויתור של המערערות על הטענות לגופן, את החלטות המשיבה, את החלטת ועדות הערר, ובעיקר את האיחור המשמעותי בקבלת ההחלטה בהשגה וכן את ההוצאות של הליך זה, אני פוסק, כדלקמן:
אני מבטל את פסיקת ההוצאות שנפסקו בוועדת הערר.
המשיבה תשלם את הוצאות כל אחת מהמערערות, בסך של 55,000 ₪ (כולל מע"מ) לכל אחת מהן.