בפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות חיפה מיום 2.12.18 שניתן בתיק 25147-02-18, בגדריו קיבל בית משפט קמא תביעת המבקש, בחלקה, וחייב את המשיבה להשיב לידי המבקש סך של 4,656 ₪ (השבת תשלום בגין העבודה והחלקים שלא הותקנו) וכן 500 ₪ עוגמת נפש והחזר מחצית עלות השמאי בסך 585 ₪ והוצאות משפט בסך 300 ₪, ביחד 6,041 ₪.
בין הצדדים נערך הסכם שכותרתו "הסכם עבודה כללי" הנושא תאריך 2.10.16 ובמסגרתו צוין כדלקמן: "ידוע לי ונאמר לי מחירים לפני תחילת העבודה, ואני מאשר את העבודה ברכב. לא תהיה לי כל מחלוקת לגבי העבודה שנעשתה ברכב מפני שנאמר לי הכל לפני תחילת העבודה ברכב. אין לי כל תלונה לגבי העבודה ולגבי המחירים ואני מסכים לגבי העבודה שבוצעה ברכב".
בסוף מתן השרות על ידי המשיבה, הוגש למבקש חשבון בסך 7,885 ₪ בצרוף תעודת אחריות ופירוט בכתב יד של מרכיבי החשבון, אשר כלל את החלקים והעבודות כמפורט להלן: מדחס בסך 2,180 ₪, אלטרנטור 1,680 ₪, מייבש 380 ₪, שסתום 480 ₪, וקום גז 390 ₪, מצבר בסך 890 ₪, וכן עבודה בעלות של 340 ₪.
בית המשפט שמע את שני הצדדים, עיין בחוות הדעת השמאי, בתמונות שצורפו לחו"ד השמאי, וקיבל את עמדת השמאי לפיה לא בוצע כל תיקון במזגן או חלקיו ובעיקר בשל העובדה כי המדחס וחלקי המזגן האחרים של הרכב לצורך תקונם היה צורך בפירוקם, אך מאחר ואין כל סימנים על הברגים, כעולה מהתמונות ומחוות דעת השמאי המלמדים על כך שרכיבי המזגן פורקו כלל ועיקר, הגיע בית משפט קמא למסקנה כי לא ניתן כל טפול על ידי המשיבה בגין עבודה שקשורה במערכת האיוורור והמיזוג ברכב לרבות מדחס, מייבש, שסתום ושטיפת צנרת וכן עבור יתר העבודות שבוצעו בקשר עם מערכת המיזוג ברכב בסכום של 3,980 ₪ בצרוף מע"מ, דהיינו סכום של 4,656 ₪.
המבקש ממשיך וטוען כי שגה בית משפט קמא כאשר לא כימת כנדרש את ביטול הזמן של המבקש בטיפול במעשיה של המשיבה ולא ברור כיצד בית משפט קמא העריך את ביטול זמנו של המבקש עבור בדיקת הרכב על ידי שמאי, הגשת תלונה במישטרה, ניסוח התביעה ונסיעותיו ממקום מגוריו עד לחיפה.
...
לסיכום, חייב בית משפט קמא את המשיבה בתשלום סך של 6,041 ₪ שישולמו תוך 30 ימים מיום מתן פסק הדין.
עם זאת, ולאחר שבחנתי את טענותיו של המבקש אל מול תגובת המשיבה, ומכלול טיעוני הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי מקרה זה מצדיק חריגה מהכלל האמור וכי יש מקום לקבל את בקשת רשות הערעור ולדון בה כערעור ולקבל את הערעור, במרכיב הנזק של עוגמת הנפש וביטול זמן וזאת מהטעמים שיפורטו בהמשך.
לא מצאתי עילה להתערב בסכום ההוצאות שנפסק למבקש בבית משפט קמא, גם בהינתן העובדה שבית המשפט חייב את המשיבה להחזיר מחצית עלות השמאי, בלבד,בהעדר טעות המחייבת התערבות בית משפט זה.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבל הערעור , באופן חלקי, בשאלת הפיצוי בגין עוגמת נפש והחזר הוצאות בטלה ומורה כדלקמן:
סכום הפיצוי והחזר הוצאות בטלה ובזבוז זמן ולהעמידו על סך 2,000 ₪ תחת הסכום של 500 ₪, שנפסק על ידי בית משפט קמא.