מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה לתשלום שכר טרחה ופיצוי בגין עבודות שרטוט אדריכלי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים טוענים התובעים כי יש לקבל את חוות דעת המהנדס אירני במלואה, לפסוק להם את הסך של 51,773 ₪ ולהוסיף עליו תשלומים כדלקמן: תוספת של 20% עבור ביצוע העבודות על ידי קבלן מזדמן בסך של 62,128 ₪ (המומחה קבע בעיניין זה תוספת בשיעור של 10% בלבד); פיצוי בגין ירידת ערך – לאחר שבדירה אמורים היו להיות 6 חדרים אלא שבפועל יש בה 5 חדרים בלבד – בסך של 200,000 ₪; פיצוי בגין ירידת ערך כתוצאה מהשם הרע שיצא לדירה בשל רטיבות מתמשכת שהייתה בה – בסך של 135,000 ₪, וכמפורט בחוות דעת השמאי אשר הוגשה מטעמם; פיצוי בגין ירידת ערך זמנית, במשך התקופה בה סבלה הדירה בפועל מן הרטיבות – סעיף שהותר לשיקול דעת בית המשפט על ידי המומחה – בסך של 150,000 ₪; פיצוי בגין ירידת ערך בשל ליקוי ברוחב המסדרון בדירה – סך של 15,000 ₪ (במקום סך של 1,000 ₪ בלבד שקבע המומחה); פיצוי בגין תיקון כלל המדריגות הטרפזיות בדירה בסך של 35,000 ₪ (במקום להחליף רק שתיים מהן, בעלות של 2,000 ₪ כפי שקבע המומחה); פיצוי בגין תיקון השיפוע והנקוז במרפסת העליונה בדירה, ובכלל כך החלפת כל הריצוף בה, בסך של 4,914 ₪; פיצוי בגין תיקון שימנע החלקה על הריצוף בסך של 2,611 ₪; תשלום בגין דיור חליפי למשך 8 ימים, בסך של 36,000 ₪; פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 30,000 ₪; עוד הם טוענים כי יש לחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות משפט, תוך מתן דגש להוצאות שנגרמו להם בפועל, אגב הדיון בתובענה וכן, בנפרד, בתשלום שכר טירחת עורך דין.
עד, מר ששונוב : הפנו אותי לחברת אביבי, חברת נתנאל הפנו אותי לחברת אביבי שהיא הייתה החברה שאחראית לייצר לנו מטבחים, קבלתי מהם חוות דעת והלכתי לבדוק במקומות אחרים אולי אני יכול לעשות משהו יותר יפה יותר נחמד, ישבה שם מעצבת פנים, כשהיא ראתה את השרטוט היא הסבה את תשומת לבי שהחדר שמשורטט שם הוא נראה לה קצת קטן מדי, הוא לא נראה לה בסטאנדארטים של חדר, שאלתי אותה למה אז היא אמרה לי יש פה מדרגות ואני לא יודעת אם תוכל להכניס ארון ומיטה, זה נראה לי נורא קטן, תיגש, היא אמרה לי לגשת לחברה חזרה ולבדוק מה, שיסבירו לי על המידות של החדר, ואז נגשתי לאדריכליות ואחת מהן אני לא זוכר את השם שלה, היא אמרה לי תראה אם אתה רוצה בוא אנחנו נזיז לך את החדר, אנחנו נעשה לך פה נגדיל אותו ונעשה לך תזוזה ונגדיל לך את הסלון ויהיה לך יפה והכול, והיא הציעה לי לבטל את החדר, את השירותים בחדר הורים, טעות מלכתחילה אבל לא חשוב.
...
מקובלת עלי טענת הנתבעת לפיה סכום הפיצוי בו נקב המומחה בחקירתו (150,000 ₪) עניינו במצב דברים בו לא ניתן היה להשתמש כלל בדירה (ראו: פרוטוקול הדיון מיום 18/9/17 עמ' 19).
התובעים מוסיפים בהקשר זה כי סברו שבהיעדר תשובה בקשתם מתקבלת ומכל מקום כי בהיותם משפחה ברוכת ילדים ובהינתן עלותו של חדר לאדם בתל אביב, הרי שיידרשו לסך של 600 ₪ לאדם למשך 8 ימי עבודה (היינו למשך 10 ימים).
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעים פיצוי בסך כולל של 112,978 ₪ על פי הפירוט הבא: עבור תיקון ליקויי הבנייה, סך של 62,128 ₪; עבור ירידת ערך בשל קיומם של 5 חדרים במקום 6, סך של 24,000 ₪; עבור ירידת ערך בשל פגיעה בשמה הטוב של הדירה, סך של 12,750 ₪; עבור תוספת בשל הכרח בהחלפת מהלך המדרגות בדירה, סך של 12,000 ₪; עבור תוספת בשל הכרח בהחלפת הריצוף במרפסת העליונה, סך של 2,100 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי התובעת הנדסאית אדריכלות במקצועה הועסקה על ידי הנתבעים בעסק לעיצוב פנים ואדריכלות המנוהל על ידי הנתבעת החל מחודש יוני 2015.
שעות העבודה המרובות על הפרויקטים גורמות לאי רווחים בפרויקט וזאת בעיה רצינית כיוון שאני לא מצליחה לעלות את שכר הטרחה, והתשלום עבור שעות השרטוט עולות לאין שיעור על שכר הטרחה.
סעיף 13(א)(ב)(1) לחוק קובע לאמור: "מצא בית הדין האיזורי לעבודה כי העובד או העובדת שהגישו תובענה, פוטרו בנגוד להוראות סעיף 9, יפסוק פיצויים שסכומם לא יפחת מ-150% מהשכר שהיה מגיע להם במהלך התקופה המזכה; ואולם רשאי בית הדין, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצויים בסכום אחר שיקבע; לענין חישוב השכר לפי סעיף קטן זה, יחולו הוראות סעיף 13ב לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ותקנות לפי סעיף 13 לחוק האמור." ראשית, הוכח כי הפיטורים נעשו מטעמים עינייניים בשל אילוצים כלכליים מחד, וממילא אלו לא נעשו מחמת טפולי הפוריות, מאידך.
דמי הבראה, תשלום פדיון חופשה והפקדות לקרן פנסיה בתקופה המוגנת נוכח הכרעתנו שלעיל, התובעת זכאית לא רק פיצוי בגין השכר שנימנע ממנה עד תום התקופה המוגנת, אלא גם פיצוי בגין זכויות נוספות שהיו משולמות לה לו פיטוריה היו נעשים כדין, היינו – בתום התקופה במהלכה נאסר לפי חוק לפטרה (סע' 34 לעניין פלדמן).
...
בשים לב לאמור בפרק ט' לכתב התביעה (סע' 54-56), וכן טענות התובעת בסיכומיה (ע' 19 ש' 1-2), מצאנו לפסוק לתובעת פיצויים בעד נזק לא ממוני לפי סעיף 13א(1)(1) לחוק ובעד הליך פיטורים שלא כדין ובניגוד לחוק, ברף הנמוך, בסך 5,000 ₪.
בנסיבות העניין מצאנו לפסוק לטובתה סך של 2,500 ₪ בלבד.
סוף דבר על הנתבעים לשלם לתובעת, ביחד ולחוד, תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: פיצוי בעד אבדן השתכרות במהלך התקופה המוגנת לפי סעיף 13א(ב)(1) לחוק, תוך קיזוז הסכום הנזכר בסעיף 58 לעיל, סך כולל של 78,783 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע דרש מהנתבעת את השבת שכר הטירחה ששולם לה ללא הצדקה.
נמצאנו למדים, כי על אף שתביעה זו הוגשה כתביעת יחיד בבית משפט לתביעות קטנות, בפועל סופקו שירותי התיכנון ועיצוב הפנים מושא התביעה עבור דירה שבבעלות חברה בע"מ, ותמורתם שולמה על ידי חברה בע"מ. בנסיבות אלה לא התרשמתי כי הוכחה עילת התביעה של התובע, ודי בכך כדי להביא לדחיית תביעתו.
בהודעה נכתב, בין היתר: "לאחר בדיקת המצב בשטח נראה כי מידות החדר והמקלחון אינן תואמות לשרטוטים, דבר שגורם לברזים להיות ממוקמים לא נכון. לצערנו הפיתרון היחיד האפשרי הוא הקטנת מידות המקלחון למידות המקוריות וכן הזזת הנקודות מצד ימין על פי התוכנית. הנקודות מצד שמאל נשארות במיקומן הנוכחי. מצורפת תכנית המפרטת את המידות לאחר השינוי." מתכתובת זו ניתן ללמוד גם כן, כי הבצוע בפועל של חדר האמבטיה לא תאם את השרטוטים המקוריים, וכי תכנית התיקון (ת/3) נועדה לשנות את המידות ל"מידות המקוריות", קרי המידות המפורטות בתכנית נ/1 שהוגשה על ידי הנתבעת.
לטענת הנתבעת אכן ניתן לו זכוי כמבוקש, ועל כן תביעתו כעת אינה אלא תביעת כפל פיצוי בגין עבודה בגינה זוכה התובע.
עוד טענה, כי התובע עצמו לא שכר ממנה שירותי אדריכלות, ובלשונה: "המשרד שלי באופן חוקי יכול לתת שירותי אדריכלות מכיוון שאני מחזיקה אדריכלים במשרד. כתוב בכותרת החוזה שהוא הראה שהוא שכר אותי בעבודה לייזום ותכנון פנים. הדירה של אבי בשום דרך לא קשורה לאדריכלות" (עמ' 5, שורות 1 – 3, וכן שורה 25).
...
נמצאנו למדים, כי על אף שתביעה זו הוגשה כתביעת יחיד בבית משפט לתביעות קטנות, בפועל סופקו שירותי התכנון ועיצוב הפנים מושא התביעה עבור דירה שבבעלות חברה בע"מ, ותמורתם שולמה על ידי חברה בע"מ. בנסיבות אלה לא התרשמתי כי הוכחה עילת התביעה של התובע, ודי בכך כדי להביא לדחיית תביעתו.
מסקנה זו מתחזקת אף לאור הודעת דואל מתאריך 16.2.14 מאת פרי ממשרד הנתבעת לדורון ישראלי מטעם החברה הקבלנית, לה צורפה, לטענת הנתבעת, תכנית התיקון (ת/3).
סוף דבר אני מורה על דחיית התביעה הקטנה העיקרית וכן על דחיית התביעה הקטנה שכנגד, וזאת ללא צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו ת"ק 12021-08-20 יצחק נ' קבלן הבית בע"מ ואח' לפני כבוד הרשמת בכירה ורדה שוורץ התובע: רונן יצחק הנתבעים: 1.קבלן הבית בע"מ 2.**** ירונדיס פסק דין
לטענתו שכר את שירותי הנתבעת כדי לשפץ חדרים בביתו.
לפיכך, נתבעה השבת הכספים ששילם עבור מערכת הריהוט בסך 11,700 ₪ ופצוי בסך 5,000 ₪ בגין טירחה ועוגמת נפש.
לטענת הנתבעים לא בוצעה מערכת הריהוט בהתאם לשרטוט האדריכלית מאחר והתובע ביקש לבצע שינויים אשר סוכמו עמו ובהתאם לשתי מדידות שבוצעו בביתו של התובע, הראשונה לצורך ביצוע השרטוט על ידי המעצבת והשנייה לאחר השינויים לבקשת התובע.
למרות ניסיונות הנתבעים לרצות את התובע ובכלל זה פטור מתשלום בגין הובלה נוספת של הריהוט, סרב התובע אף לשלם את יתרת התשלום המגיעה ממנו בגין תוספות שיוצרו עבורו על פי בקשותיו ובסך 3,700 ₪ בצרוף מע"מ. התובע אף סרב לשלם עבור הוצאות הובלה ואחסנה בסך 3,500 ₪ בצרוף מע"מ. בטרם הוגש כתב ההגנה אך לאחר המצאתו לנתבעים, הגיש התובע בקשה לתיקון כתב התביעה ולהוסיף עילה תוך הגדלת סכום התביעה לסך של 25,917 ₪.
בכתב תביעתו המתוקן הלין התובע אף על עבודות השפוץ שביצעה הנתבעת והם ליקויים בהתקנת כבלי חשמל בקיר ביתו ועלות גבוהה מהמחירון להתקנת שתי מערכות שקעי חשמל.
כאשר מודיעים לו למחרת שהמוביל הגיע עם המוצר להרכבה טוען התובע: "לא הזמנתי את זה, אתה בכוח רוצה להכניס לי דבר שלא הזמנתי. אני לא מקבל את המוצר" כל זאת רק לפי התמונות שנשלחו לו. ביום 29.7 כותב לנציג הנתבעת: "אחרי שראיתי את רמת הגימור אני כבר לא בטוח שאני מעונין בשולחן מתוקן מכם, נוסף על ההתייחסות והרשלנות השרירותית." התובע אינו מצרף לכתב התביעה את צלום המוצר המוגמר שסופק לביתו ואת השרטוטים שערך בעצמו על מנת שניתן יהיה להתרשם ולהשוות בין המוצר שסופק ובין ההזמנה המפורטת האחרונה ששלח לנציג הנתבעת.
...
דיון והכרעה: ראשית יובהר כי התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
התובע מלין בסופו של דבר על שניים: הרכבת הרגל הפינתית בשולחן באופן שאינו מאפשר הצמדתו לקיר וכך יוותר רווח בין הקיר לבין השולחן של 1.5 ס"מ (לדבריו של התובע במסרונים ששלח לנציג הנתבעת) והוספת לוח קרש מסביב פלטת השולחן מסביב.
אשר על כן, הנני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע לשלם לנתבעים הוצאות משפט בסך 750 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה קטנה בסך 9,000 ₪ לתשלום שכר טירחה ולפצוי בגין עבודות שביצע עבור הנתבע.
הנתבע הזמין מהתובע שירותי שרטוט אדריכלי עבור ארבעה פרוייקטים במקומות שונים - רחוב ברניצקי 28 ראשון לציון, רחוב החלוץ 20 הרצליה, רחוב חננית 6, 7-9 תל אביב ורחוב מינץ 35-37 פתח תקווה.
בהתאם להסכם פרוייקט חיננית התמורה לעבודה תהיה "7,500 ₪ + מע"מ לבניין; מקדמה מיידית של 2,500 מע"מ, תשלום הבא (מקדמות) יבוצע בפגישה לאחר סיום מצב קיים של כל הפרוייקטים שיש את החומר בהם ...". בהתכתבות מיום 7/1/19, יום לאחר ההיתקשרות מבקש התובע מהנתבע פרטים שונים ביחס לחננית 6, ככל הנראה לצורך ביצוע העבודה, וזמן קצר לאחר מכן מודיע הנתבע לתובע לא להתקדם, לעצור את העבודה על הפרוייקט: "אל תעבוד בנתיים עד שאבין מה הסטאטוס". הנתבע העיד בעדות שהיתה מהימנה בעיני כי לא קיבל דבר מהתובע בפרוייקט זה. טענת התובע לפיה "עשיתי לו מדידה יש תוכניות מדידה של שלושת הבניינים, יש שרטוט של הבניין מלבישים את ההיתר..." לא הוכחה על ידו באסמכתא כלשהיא, כאשר התבקש להציג את העבודה שביצע לטענתו טען כי הכל נמצא בתיקיה משותפת בדרופבוקס אולם סרב להציג התכניות בבית המשפט בטענה כי הקבצים אינם בידו וכי הצגת התכנית פיזית כרוכה בעלויות.
...
סיכום הדברים – משמצאתי כי התובע כשל בהוכחת התביעה ביחס לארבעת הפרוייקטים דין התביעה להידחות על כלל רכיביה.
התביעה נדחית.
התובע ישלם את הוצאות הנתבע בסך 600 ₪ בתוך 30 יום שאם לא כן ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו