מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה קטנה בגין מרמה ומצג שווא ברכישת רכב

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות באשדוד ת"ק 3039-02-19 כהן נ' קרסו מוטורס בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד הרשמת בכירה אירנה רוזן תובע שרלי כהן נתבעת קרסו מוטורס בע"מ פסק דין
לטענת התובע, הוא לא היה רוכש את הרכב לו היה מודע לכך שהרכב הוכרז בעבר "אובדן להלכה". עוד טוען התובע שהמחיר בו רכש הרכב מהנתבעת – סך של 44,500 ₪ - לא שיקף את ערכו הריאלי אלא את מחיר השוק כאשר ההפחתה שנעשתה, שיקפה את מצב הרכב כפי שהוצג בפניו ולא מצבו בפועל, קרי לאחר הורדתו מהכביש ושיקומו.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכל אשר הובא לפניי ושמעתי עדויות וסיכומי הצדדים, נחה דעתי כי דין התביעה להדחות, שעה שלא עלה בידי התובע להרים הנטל המוטל לפתחו להוכיח את טענות ההטעיה והמרמה שבקש לייחס לנתבעת ואף לא הוכח שיעור הנזק הנטען.
בנוסף, חולש על העסקה חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 שהוראותיו מחייבות את הצדדים לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב במהלך ניהול משא ומתן ולהמנע מהצגת מצג שוא והטעיה.
...
טענת התובע שמסכום זה יש להפחית בין 5-10% בשל כך שהרכב נרכש מסוחר, דינה להידחות.
מכל האמור לעיל, יש לדחות את דרישת התובע לפיצוי בסך 23,000 ₪ בגין ירידת ערך הרכב כתוצאה מהכרזתו "אובדן להלכה" וזאת בהיעדר הוכחה.
סוף דבר, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

זאת, לאחר שנקבע כי המבקשת לא הצליחה להרים את הנטל להוכחת תביעתה, אשר במרכזה הטענה לפיה המשיב הטעיה אותה בעת שרכשה ממנו רכב שמנועו פגום, ולא קיים הבטחתו לביטול החוזה במקרה שיימצא פגם ברכב.
כן נטען למעשי מירמה של ממש של המשיב וזאת במצג שוא זדוני אודות מצב הרכב, עובר לבצוע העסקה.
אולם, צודק המשיב כי לפני תגובתה זו, הדבר לא עלה כלל בשום מיסמך בבית המשפט לתביעות קטנות, לידיעת בית המשפט ולשיקול דעתו מה לעשות בהקשר זה. אמנם, אין חובה להתיר ייצוג לצד העומד נגד עורך דין, בבית המשפט לתביעות קטנות, והדבר נתון לשיקול דעת ביתה משפט בכל מקרה ומקרה (רע"א 5234/17 דרייבר ישראל בע"מ נ' עו"ד אלירן ג'נח (04/07/2018).
...
הנתונים החדשים שהביאו הצדדים בבית משפט זה אינם משנים מסקנה זו, ולמעשה אף מחזקים את המסקנה, שלא ניתן להוכיח הטעייה מודעת מצד המשיב בעת רכישת הרכב על ידי המבקשת.
לפיכך, הבקשה למתן רשות ערעור - נדחית.
לאחר שהמשיב נדרש לתשובה ולתגובות בכתב בעזרת עורך דין, המבקשת תשלם את הוצאות המשיב בסך 3600 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה כספית בגין הטעייה במצג המוכר בעת ההיתקשרות למכירת רכב משומש בסכום של : 14,780 ₪ .
האם הציג הנתבע או מי מטעמו מצג שוא ביחס למספר הבעלים , האם הוטעו התובעים לחשוב כי הם רוכשים רכב יד ראשונה מגורם פרטי שאינו חברה בע"מ ? מה היה טיבה של הבעלות ומאפייניה ? נגזרות היות הרכב רכב חברה ?מהו הסדר הצרכני הנכון של עסקה ברכב משומש ובכלל זה שקיפות מלאה קריאה חתימה ותשלום עסקה ? האם נבדק הרכב היטב טרם מכירתו בכל הנוגע למערכת השמע ?האם הסרוב לתקנה עומד בקנה אחד עם הוראות הדין .
" הגישה בדין העברי בסוגיית אי התאמה מום או הטעייה במכר : בת.א. 3440/01 רפאל דוריס(חסויה) נ' ג.מ.ח.ל חברה לבנייה 1992 בע"מ ואח' בבית המשפט המחוזי בירושלים מפי כבוד השופט משה דרורי, וארשה לעצמי לצטט בהרחבה כדי למידת עומק המחשבה של דין יהודי זה במרוצת הדורות : "בספרות ההלכתית מצאנו כי האיסור למכור מוצר פגום, הוא חלק מחומרת איסור המירמה במסחר בכלל. נקודת המוצא לאיסור זה, המבוסס על הפסוק בתורה (ספר ויקרא, פרק כה, פסוק יד):
...
סוף דבר , חוות דעת השמאי המוסכם מטעם בית המשפט , הכריעה שמאית והעניקה הסבר מקצועי בכל הנוגע למונחים שעלו בדיון כמו גם התייחסה לגרסת הנתבע מקצועית בתחום זה .
לאור כל האמור , הריני מורה כדלקמן : · הנתבע ישלם לתובעים יחד סכום של 10,673 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד פסק הדין .
· נוסף לאמור ישלם הנתבע לתובעים יחד הוצאות משפט כולל חלקם בחוות דעת השמאי בסכום כולל של 2,500 ₪ .

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בכפר סבא 20 מרץ 2024 ת"ק 23975-09-23 מרוזובסקי ואח' נ' פרי ירוחם - חברה לרכב בע"מ בפני כב' הרשמת הבכירה רעות זיו תובעים 1.לאון מרוזובסקי 2.יניב מורוזובסקי נתבעת פרי ירוחם - חברה לרכב בע"מ פסק דין
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכל אשר הובא לפניי ושמעתי עדויות וסיכומי הצדדים, נחה דעתי כי דין התביעה להדחות, שעה שלא עלה בידי התובעעם להרים הנטל המוטל לפתחם להוכיח את טענות ההטעיה והמרמה שבקשו לייחס לנתבעת ואף לא הוכח שיעור הנזק הנטען.
עוד ובבואו של בית המשפט לבחון עסקה בין הצדדים, הוא בוחן אותם לאורו של חוק החוזים (חלק כללי), תשל"ד 1973, המחייב את הצדדים לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב, במהלך ניהול משא ומתן ולהמנע מהצגת מצג שוא והטעיה.
עיון בטופס "ביקורת רכב יוצא חוזר" מלמד כי הנזקים מפורטים בדוח בחלק "הערכת נזקים לרכב". עיינתי בנספח 7 לכתב התביעה (מימצאי מכון בדיקה בעת מכירת הרכב) ולא מצאתי כי קיימים בו פגמים שלא ניתן היה לגלותם קודם לכן ו/או שלא גולו לתובע 2 בעת מכירת הרכב, חלק מהפגמים המצוינים בדו"ח הנם כתוצאה משימוש ברכב ובחלוף שנתיים ממועד רכישת הרכב, לא ניתן לומר שהם היו קיימים ברכב עוד קודם לכן.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אל מול ראיותיהם, נחה דעתי כי בענייננו לא חלה הטעיה.
התובע לא הגיש חוות דעת שמאי לבית המשפט וחוות דעת השמאי היחידה שמונחת בפני בית המשפט היא זו שהוצגה על ידי הנתבעת, לא מצאתי כי קיימת פגיעה בשלדה, זאת ועוד, עיקר הפגיעות הינן פגיעות פח (אשר צוינו בטופס ההודעה) ובנסיבות אלו, טענת התובע 2, כי נהג ברכב שסיכן את חייו וחיי הנוסעים עמו ברכב, נדחית, בהינתן כי מידע כאמור לא נתמך בכל ראיה.
סבורני כי הנתבעת מסרה לתובע את כל המידע שהיה עליה למסור לו ומצאתי כי הפגיעות בדוח הבדיקה, בבואו של התובע למכור את הרכב, הינן בעלות משמעות שולית ונמוכה כך שלא מצאתי שיש בכך כדי לקבוע כי הנתבעת הסתירה מהתובע מידע חשוב ו/או כי היו סימני אזהרה שעל הנתבעת היה לעדכן את התובע אודותם.
סוף דבר, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התביעה התובע מיפרט כי הוא עיוור המתקיים מקיצבת ביטוח לאומי ואשר נפל קרבן להונאה ברכישת רכב תקול, פגום ואשר אף הופחתו בו מספר מד האוץ באופן לא חוקי וללא ידיעתו – כפי שהתברר לו בדיעבד.
הנתבעים מכרו לתובע רכב תוך מצגי שוא והסתרת מצבו האמתי דבר שגרם לו לנזקים חמורים, כלכליים ונפשיים.
מדברי הצדדים עולה כי התובע לווה ע"י אדם נוסף אשר משום מה לא הובא ע"י התובע לעדות בביהמ"ש. "אנו בדיון ראשון בתביעה קטנה, לכן לא הבאנו את האדם הנוסף".(דברי ב"כ התובע בעמ' 3 בשורה 16 לפרוטוקול).
קיומו של אדם נוסף זה תומך דוקא בגירסת הנתבע 1 כי לא רימה את התובע והרי האדם הנוסף היה במקום כדי לתמוך בתובע ולסייע לו. יתרה מזאת, התובע מיוצג בהליך שבפני ובאת כוחו לא ביקשה במעמד הדיון את דחייתו או קביעת מועד נוסף לשמיעת עדות האדם העלום האחר ואף לא ביקשה זאת לאחר הדיון אלא פנתה והגישה בשם התובע את סיכומיו.
...
על כן גם טענה זו נדחית.
סוף דבר עם כל הצער בדבר, התובע לא הצליח להוכיח את תביעתו.
התביעה כנגד הנתבע 1 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו