מבוא:
לפניי תביעה כספית, על-סך 27,742 ₪, במסגרתה עותרים התובעים לחייב את הנתבעים בגין נזקים כספיים שנגרמו להם במהלך תקופת השכירות, בשל העובדה, כי נאלצו לשאת בתשלום חיובי מים גבוהים בעקבות ליקויים שנפלו בתשתית צנרת המים בבניין מגוריהם.
בנוסף לטענתם, היה על מנהל ועד הבית, מר שחל, לטפל בבעיה כאשר פנו אליו התובעים באופן ישיר והעלו את סוגיית הנזילה, בייחוד כאשר מר שחל התוודה בפניהם, כי אין הם הראשונים אשר מלינים על כך. לאחר שלא קיבלו מענה מוועד הבית, פנו התובעים אל הנתבע 1, אשר הציע לסייע להם מול ועד הבית, בסובארו תחילה, כי מדובר בטעות חישוב של חברת "הגיחון". הנתבע מאשר, כי החיובים שהגיעו לתובעים עבור צריכת המים הנם מופרזים וחריגים, אך מוסיף, כי הנזילה התרחשה בתשתית המשותפת לדיירי הבניין ועל כן, האחריות לטפול בה רובצת לפתחו של ועד הבית.
ודוק, הגם שבית משפט הדן בתביעות קטנות מגמיש לא פעם את סדרי הראיות וסדרי הדין, עדיין חלה על התובע, ובמקרה דכאן על שולחי ההודעה לצד ג', החובה להוכיח את יסודותיה המהותיים של תביעותיהם בבחינת "המוציא מחברו", כאשר הנטל החל על שולחי ההודעה לצד ג' בהקשר זה הנו להוכחת העובדות המשמשות בסיס לתביעתם במאזן הסתברויות (ראו למשל: רת"ק (מחוזי חיפה) 32582-09-16 צבי דביר נ' א.ג.ש ייעוץ פינאנסי בע"מ (פורסם בנבו, 15.09.2016)).
...
ביום 13.04.2016 הוגשה הודעה לצדדים שלישיים באישור בית-המשפט נגד נציגות הבית המשותף קינג ג'ורג' 14, זאת, על יסוד טענות הנתבעים, כי הגורם הישיר והיחיד לנזק אשר נגרם לכאורה לתובעים הינו מצב תחזוקתו הלקוי של צינור המים הראשי של הבניין המהווה מתקן משותף שמותקן בתחום הרכוש המשותף של הבניין.
מאחר ומדובר כאמור בנזק אחד אשר לא ניתן לחלוקה, והיות ששיטת החישוב אשר הציגו התובעים בניכוי סך צריכה סביר לדירה בה התגוררו לא נסתרה על-ידי מי מהנתבעים ו/או הצדדים השלישיים, מצאתי לקבלה, ולפיכך – במישור האחריות שבין התובעים לבין בעלי הדירה, הנני מחייב את הנתבעים בפיצוי לתובעים בגין הנזק הישיר בסך של 25,342 ₪.
סוף דבר:
הנני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים סך של 26,842 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 14.02.2016, ועד למועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן, הנני מחייב את צד ג' 2 (נציגות הבית המשותף) לשלם לנתבעים סך של 18,790 ₪ .