אף בית המשפט העליון פסק ברע"פ 4073/14 יריב לוין נ' מדינת ישראל, כי אין פסול בחתימת אדם שאינו תובע, אשר הוסמך על ידי היועץ המשפטי לחתום על כתב אישום, שכן הודעת תשלום הקנס אשר הוצמדה לרכבו של הנאשם היא המסמך הפותח את ההליך, ואילו ההזמנה למשפט היא אמצעי דיוני טכני.
הגורם המוסמך אינו חתום על כתב האישום
הנאשם טוען כי הגב' רונית סלמן, אשר חתמה על כתב האישום, אינה תובעת ועל כן לא היתה מוסמכת לחתום על כתב האישום.
וכן ראו ע"פ (י-ם) 348/96 מדינת ישראל נ' סרגובי (פורסם בנבו, 31.12.96) (להלן: "עניין סרגובי)" שם נפסק, כי עבירת חניה שלא כדין היא עבירת קנס עבירה של בררת משפט וגם עבירה קלה, שלגביה נקבע סדרי דין מיוחדים ואין עבירות אלה מחייבות הגשת כתב אישום על ידי תובע, ודי בכך אם נימסרה הזמנה למשפט וכתב אישום בדרך של הודעה.
עם זאת כבר נפסק בנוגע לפגם מסוג זה , כי אין המדובר בפגם היורד לשורשו של עניין, שכן הרכב צולם על ידי הפקח, בדו"ח עצמו נרשם כי הרכב צולם והמאשימה היתה נכונה להמציא לנאשם את הצלום בבית המשפט.
...
איני מקבלת את טענת הנאשם, לפיה הואיל ולא צוין בכתב האישום התמרור המסוים שבניגוד לו חנה הנאשם, הרי שלא ניתן לדעת אם תמרור זה הוא אחד התמרורים המנויים בצו התעבורה.
שיעור הקנס מופיע בתוספת לצו בנוגע לתמרורים שעבירה עליהם מחייבת תשלום קנס, ואי ציון התמרור בכתב האישום אינו מוביל למסקנה כי לא נקבע עונש לעבירה המיוחסת לנאשם.
לפיכך, אני דוחה את בקשת הנאשם לביטול כתב האישום.