מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה על תקיפה שבוצעה על ידי שומר בסניף ביטוח לאומי

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

. משהגיע למוסד לביטוח לאומי מידע על חברה אשר יצרה קשר עם רופא גראטרי לצורך ביצוע הערכות תלות של זכאים, פעולה המנוגדת להוראות החוק וההסכם, ומשקיים חשש ממשי הן לניגוד עניינים והן לפגיעה בזכויות הזכאים על פי חוק, הרי שאין ספק שיש למוסד הזכות ואף החובה להתריע ולהזהיר בעיניין זה בפני החברות נותנות השירותים, כי המוסד לא יתיר פעולה מסוג זה וככל שידרש, לא יהסס לפעול בהתאם לתרופות העומדות לרשותו על פי ההסכם והחוק" כן הוסיפה וכתבה עו"ד מזוז בתשובתה כך: "אבקש להבהיר כי אין למוסד היתנגדות למתן סיוע במילוי טפסי התביעה, וכי אין מחלוקת כי אוכלוסיית הקשישים, זכאי גמלת הסיעוד, הנה אוכלוסייה חלשה הזקוקה לסיוע במגעה עם המוסד לביטוח לאומי, כמו גם גופים צבוריים נוספים. יחד עם זאת יודגש, כי המוסד לביטוח לאומי עושה כמיטב יכולתו לשפר את מתן השרות למבוטחיו בכלל, ולאוכלוסייה זו בפרט, על מנת שלא יזדקקו לעזרה במגעיו עמו ופועל לשם כך באופן מתמיד, לדוגמא ע"י הפעלת מתנדבי הייעוץ לקשיש, אשר מסייעים במילוי הטפסים בבית המבוטח" (סעיף 4 למכתב עו"ד מזוז).
בהזמנה נכתב כי: "בסניפי המוסד לביטוח לאומי בחיפה, נצרת ונהריה מתקבלות באופן קבוע תביעות לגימלת סיעוד הממולאות בכתבי יד זהים, ובבדיקה שערכנו עם חלק מתובעים ומשפחותיהם נימסר שהתביעות מולאו על ידי נציגי חברתכם". וכן נכתב בהזמנה כי: "באגרות 275 , 246 ו- 281 התרענו שאם ימצא כי נותן השירותים מיתערב בהליכי הגשת תביעות יינקטו כנגדו סנקציות או אף תישקל הפסקת ההיתקשרות עמו... לאור האמור לעיל ובטרם תנתן החלטה על ידי המוסד לביטוח לאומי כיצד לנהוג הנך מוזמן לישיבה...". לאחר קיום שיחת הבירור לעיל, ביום 15.11.15, התקבלה החלטת המוסד שהיא מושא דיוננו, להלן ההחלטה במלואה (נספח 6 להמרצת הפתיחה): "בעקבות קבלת תלונות על חברתכם בנושא של היתערבות בהגשת תביעות לגימלת סיעוד זומנה חברתכם לשיחת ברור.
כמו-כן הובהר בשיחה שמתנדבים שעוזרים לאנשים למלא תביעות לא חותמים על שמירה על סודיות.
בדיון מקדמי שהתקיים לפניי ביום 8.11.17, הסכימו הצדדים כי השאלה היחידה שצריכה הכרעה היא האם בהתאם להסכם, אסור למבקשת לסייע למבוטחי המוסד במילוי טפסי תביעה לגימלה (ראו דברי ב"כ המבקשת בעמ' 10 ש' 20-17: "אני מסכים עם בית המשפט שהשאלה בתיק זה היא, האם ההסכם אוסר על סיוע במילוי טפסים. אם הטפסים (הכוונה אם החוזה – א.ר.), אוסר על מילוי טפסים אזי אסור לנו לסייע ונצטרך לתקוף את העניין (כ)שיצא מיכרז חדש, ואם ההסכם לא אוסר על סיוע במילוי טפסים, אז אנחנו רשאים לסייע במילוי טפסים בלי קשר לטענות החוקתיות". בהמשך לכך, ובהיעדר כל מחלוקת על העובדות הרלוואנטיות שהוצגו לעיל, הסכימו הצדדים למקד את חקירת העדים אך ורק בשאלת פרשנות ההסכם וכוונת הצדדים לו. יוצא איפוא, כי אין צורך להדרש במסגרת פסק הדין לטענות העקרוניות שטענה המבקשת בהמרצת הפתיחה בנוגע לאיסור לסייע במילוי טפסי תביעת גמלת סיעוד.
בסיכומיו בעל פה לפניי, חזר ב"כ המבקשת על כך שבהסכם אין כל איסור על מילוי טפסי תביעה על ידי המבקשת וכי אין סנקציה בגין כך. ב"כ המבקשת הוסיף וטען, שאין להרשות הוספת תניות חוזיות שלא בא זכרן בהסכם.
...
עם זאת להשלמת התמונה יצוין כי מקובלת עלי טענת המוסד לפיה קיים מקור חוזי נוסף לאיסור האמור.
ולבסוף, דין טענת המבקשת לאכיפה בררנית להידחות – אותה הפרה של ההסכם נאכפה על ידי המוסד נגד לא מעט חברות ואף הוטלו על אותן חברות סנקציות חמורות, הכול כעולה מנספח 1 לתשובה.
סוף דבר לנוכח כל האמור התביעה נדחית, וממילא מבוטל גם הצו הזמני.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בשל ניזקי גוף שנגרמו לתובע, שהותקף על ידי הנתבע.
המוסד לביטוח לאומי (המל"ל) הכיר בארוע כתאונת עבודה וקבע לתובע נכות צמיתה בשיעור של 10%.
התובע מוסיף וטוען (בעמ' 2 לסיכומיו), כי בית המשפט "חייב להחמיר עם הנתבע התוקף על מנת שיצא מסר מרתיע לתוקפים עתידיים, למכי נשים, לגננות אלימות, לתוקפי אחיות ורופאים, לתוקפי עובדים סוצאליים וכן גם לתוקפי שומרים בקניונים ובסופר מרקט!!!". אשם תורם - טענות הנתבע כאמור, הנתבע מודה כי דחף את התובע וגרם לנפילתו ולפציעתו.
אלא, כך טען הנתבע, שנסיונו זה של התובע לא צלח לו. הנתבע מסכם וטוען, כי התובע ניפצע כתוצאה מדחיפה חזקה של הנתבע לאחר מסכת של דחיפות הדדיות, שהראשונה שבהן נעשתה על ידי התובע, לאחר שהנתבע לא שעה להוראות התובע שלא להיכנס לסניף מפתח היציאה.
בהמשך נקבע (ההדגשות כאן ובהמשך – אינן במקור): "כשהבחין שאין בכוונת הנאשם לעצור, הרים המתלונן את ידיו לעבר הנאשם, על מנת לעצור בעדו, ודחף את הנאשם (עמ' 7 ש' 11-13 לפרוט'). בהמשך, העיד המתלונן, כי בינו לבין הנאשם היו מספר דחיפות הדדיות, והוא אף קרא לעזרת מאבטח שהיה במקום (עמ' 7 ש' 13-16 לפרוט'). בהמשך נקבע, כי "חלק זה של הארוע היתרחש מחוץ לטווח המצלמה, אשר תיעדה את המשכו, בסירטון שהוגש". בסעיף 7 להכרעת הדין נקבע: "לגבי הדחיפה נשוא כתב האישום, המתועדת בסירטון, טען הנאשם כי דחף את המתלונן כיוון ש'נמאס' לו מהיתנהגות המתלונן והדחיפות כלפיו". בהמשך נקבע, כי: "עיון בחלקו השני של הארוע, כפי שתועד בסירטון מלמד על המשך דחיפות הדדיות וחילופי דברים בין הנאשם והמתלונן (זאת לאחר דחיפות הדדיות מחוץ לסופר שלא תועדו בסירטון...)... בדקה 00:20 ועל אף שלא היה כל מגע פיזי סמוך לכך בין הנאשם לבין המתלונן, נראה הנאשם דוחף את המתלונן בעוצמה רבה ומפילו ארצה. ודאי שאין מדובר בתגובה מיידית לתקיפה מצד המתלונן. הנאשם אף הבהיר, כי פעולתו זו לא נבעה מלחץ או מפחד מפני המתלונן...". בהמשך (בס' 8) נקבע: "תחושת השפלה, כעס על המתלונן, והחלטה שיש לשים סוף לאופן היתנהלותו, הם שהביאו את הנאשם לידי דבר התקיפה". בפרק הדיון וההכרעה בגזר הדין נקבע: "אין ספק כי יש לפעול למיגור תופעות אלימות שונות בחברה. בנוסף, בנסיבות מקרה זה, יש לתת משקל על כך שהמתלונן אף היה בעל תפקיד במקום העבודה, ועל אף שלא נטען כך על ידי המאשימה – יש לתת משקל מסוים לכך שתפקיד זה נושק להגדרת 'עובד ציבור'. לצד זאת לא ניתן להיתעלם מנסיבות ביצוע העבירה, כאשר בהתאם להכרעת הדין, המתלונן הוא זה שיזם את המגע הפיזי הראשוני. אכן המתלונן עשה כך במסגרת תפקידו, ואולם בהיתחשב בראיות שהוצגו לפני במהלך ניהול התיק, לפיהן הנאשם לקוח קבוע במקום, מדובר במקרה בו ניתן היה לקבל היתנהלות גמישה יותר מצדו של המתלונן, גם אם היתנהלות הנאשם היתה לא ראויה". יצוין, כי שאלת תחולתו של סעיף 42א לפקודת הראיות, אינה רלבאנטית לעניננו, שכן שני הצדדים סומכים ידיהם על קביעות פסק הדין הפלילי (הנסמך בין השאר על עדויות הצדדים בהליך, כפי שצוין בו).
יחד עם זאת, נוכח פציעתו של התובע והגבס שהונח על ידו לפרק זמן לא מבוטל, סביר שהיו לו הוצאות כאלה ואחרות שלא בהכרח היו מכוסות על ידי המל"ל. בנסיבות אלה מצאתי לפסוק לתובע סכום לגלובאלי לכסוי הוצאותיו בעבר בסך כולל של 1,000 ₪.
...
התובע העיד כי הוא סובל מכאבים בידו ואכן לנכות הצמיתה שנקבעה לו קיימת השלכה תפקודית כלשהי, יחד עם זאת, בנסיבות שתוארו לעיל, הגעתי למסקנה כי יש מקום לקבוע כי שיעור נכותו התפקודית של התובע והשיעור הגריעה מכושר השתכרותו נמוכים משיעור נכותו הרפואית וכי יש לפצות את התובע בראש נזק זה בפיצוי גלובלי.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, את העובדה כי הנתבע נדחף במכוון על ידי התובע, את העובדה כי הנתבע סבל משבר, מנכות זמנית בשיעור 100% למשך חודשיים ונותרה לו נכות צמיתה עקב התנהגות זו של הנתבע הנתבע, הגעתי למסקנה כי יש לפסוק לתובע פיצוי לא ממוני בשיעור של 30,000 ₪.
סיכומם של דברים, הנתבע ישלם לתובע פיצוי בסך של 9,500 ₪, הוצאות משפט כפי שנקבע לעיל וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 17.5% מסכום הפיצוי שנפסק בתוספת מע"מ. בנוסף ישא הנתבע בשליש מיתרת אגרת בית המשפט והתובע בשני השליש הנותרים.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען בכתב האישום הנ"ל, כי מנהל סניף הבנק, שבו ניהלה את חשבונה מי שיעבדה במחלקת נכות כללית של הביטוח הלאומי, קיבל ממנה פרטים בנוגע לשתי קבוצות של מבוטחים (קבוצה א' + קבוצה ב') שעשויות להיות זכאיות לקיצבת שר"מ לאחר שתאושר תביעתם על ידי הגורמים הרפואיים הרלוואנטיים.
לא למותר להוסיף את האמור בגזר-דינו של המערער באישום השני ת"פ (שלום נתניה) 29431-09-16, עמ' 17, פסקה 6: "בין גורמי הסיכון להישנות עבירות שקל שירות המבחן את מעורבותו של הנאשם בהליך פלילי בתחום האלימות באותה שנה בה ביצע את העבירות נשוא התיק דנן, את התקופה הממושכת בה בוצעו העבירות ואת נטייתו של הנאשם להתנהל באופן מניפולטיבי ואימפולסיבי". המעשים בגינם הורשע המערער אינם עולים בקנה אחד עם סטאנדרט ההיתנהגות הנידרש מעובד מדינה, ועם נורמות היתנהגות הראויות לעובד מדינה, ועיינו: עש"מ 3666/06 אסדי נ' נציבות שירות המדינה, פסקה 11 (07.11.2007) (להלן: "ענין אסדי"): "תכליתם העיקרית של דיני המשמעת הנה לקבוע נורמות היתנהגות ראויות לעובדי מדינה ולמנוע סטייה מנורמות אלו העלולה לפגוע בתפקודו התקין והיעיל של שירות המדינה, ולערער את האמון שהציבור רוחש לשירות הצבורי ולעובדיו.... קיים קשר גומלין בין תכלית ההגנה על התיפקוד היעיל של השרות הצבורי לבין ערך ההגנה על אמון הציבור בשירות. אמון הציבור הוא תנאי הכרחי לתפקודו היעיל של השרות, ואילו השמירה על אמון הציבור מותנית, בין היתר, בתפקודם היעיל וההוגן של עובדי הציבור". כך גם דברי בית המשפט העליון בעש"מ 5917/07 נביל גרה נ' נציבות שירות המדינה (19.08.2007) פסקה 12: "תכליתם של אמצעי המשמעת המושתים על הנאשם היא כפולה: מניעת פגיעה בתפקודו של השרות הצבורי, בתדמיתו ובאמון הציבור בו מחד גיסא, והרתעת עובדים אחרים לבל ייכשלו במעשים דומים מאידך גיסא... מידתיות אמצעי הענישה נגזרת משיקלול תכליתם עם הנסיבות המיוחדות לכל מקרה ומקרה...". ובהמשך שם: "על ערכאת העירעור לבחון, איפוא, אם מכלול האינטרסים הראויים לאיזון נבחן ויושם כנדרש. זאת, תחת מעטה הכלל, לפיו בית משפט זה אינו נוטה להתערב באמצעי המשמעת שנגזרו על ידי בית הדין, אלא במקרה בו הם חורגים במידה ניכרת מן הראוי בנסיבות המקרה..." ב"כ המערער הצביעה על-כך, שהמערער הוא עובד זוטר, שעוסק מזה כ-22 שנה בעבודות תיחזוקה בבית החולים, ולכן לטעמה קשה לטעון, שיש בהתנהלותו כדי לפגוע בתפקודו של השרות הצבורי, תדמיתו ואמון הציבור בו, וביקשה גם להקיש לענייננו מפסק הדין בעיניין סירוטקין שכבר הוזכר לעיל.
בהתייחס לפסק דינה של עובדת המוסד לביטוח לאומי שהייתה מעורבת באישום השני)עניין סלוביק) אשר נדונה במסגרת הסדר טיעון לפיטורין לאלתר, פסילה לשירות המדינה למשך 7 שנים, ופסילה מלשמש בכל תפקיד בביטוח הלאומי לצמיתות, הצביעה ב"כ המערער על-כך, שבית הדין קבע בגזר-דינו באותו עניין, שפסילתה ל-7 שנים משירות המדינה לא תשפיע על גמלתה (עמ' 4 לפרוטוקול שבפניי, מיום 24.09.2019, ודברי באת כח הנציבות בעמ' 6 לפרוטוקול) ואילו בעניינינו, לא זו בלבד שבית הדין הורה על פיטוריו של המערער אלא שלמשך שנות פסילתו משירות המדינה (7 שנים) הוא לא יהא זכאי לגימלה למרות 22 שנות עבודתו בשירות המדינה.
נימוקים אלה תקפים גם באשר לפסילת המערער, שהוא כבן 45 כיום, משירות המדינה, וזאת, בשים לב לחומרת העבירות בהן הורשע, ההרשעה האחת: תקיפה חבלנית בנסיבות מחמירות, וההרשעה הנוספת: קבלת דבר בתחבולה שבוצעה בתחכום ובשיטתיות כלפי המתלוננים הנמנים על אוכלוסייה מוחלשת הנתמכת על ידי הביטוח הלאומי.
...
כב' השופט (בדימוס) י. זמיר ציין, שם: "אכן אמצעי המשמעת שננקטו על ידי בית הדין למשמעת, ואושרו על ידי בית משפט זה, שונים ממקרה למקרה. אין מנוס, בין היתר משום שהמקרים שונים זה מזה, ובהתאם לכך משתנים גם השיקולים לגבי חומרת האמצעים הראויים". בעניין בר"ש 3207/10 ד"ר אורי ריחני נ' מדינת ישראל.
התוצאה מכן האמור לעיל היא, שאני דוחה את הערעור בכל הנוגע לפיטוריו לאלתר של המערער משירות המדינה.
אני מקבל חלקית את ערעורו של המערער על תקופת פסילתו משירות המדינה ומעמיד את התקופה על 4 (ארבע) שנים.

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים ת"מ 10458-12-20 חג'אזי נ' המוסד לביטוח לאומי ירושלים תיק חצוני: לפני כבוד השופט הבכיר מנחם רניאל תובע מוחמד מוסא חג'אזי נתבע המוסד לביטוח לאומי פסק דין
לדברי הנתבע, על התובע לצרף להצעתו את האישורים התקפים מהרשות המוניציפלית לייעוד המבנה המוצע כתואם לשימוש המוצע (הפעלת סניף המוסד לביטוח לאומי) (עמ' 6 לתנאי המיכרז.
דיון והכרעה הגשת תובענה מינהלית ללא עתירה קודמת בפסק דין קסם מילניום נקבע: "איזון בין מכלול השיקולים הצריכים לענייננו מוביל למסקנה כי ככלל, מציע שקופח במיכרז לא יוכל לתבוע סעד של פצויי קיום בגין אי-זכייה במיכרז מבלי שיראה כי הקדים לתקוף את ההליך המכרזי עצמו, או כי אפשרות זו נימנעה ממנו מטעמים שאינם קשורים בהתנהלותו-שלו. כלל זה מבטיח את זכותו של הטוען לפגיעה לקבל סעד שירפא את הפגם בעיניינו; ובצד זאת מאפשר להגשים תועלות ברורות אחרות הנוגעות לשמירה על שילטון החוק; חיסכון במשאבי ציבור; ויעילות דיונית. הגם שבקביעה זו יש כדי לשלול – במקרים מסוימים – את כוחו של מי שניפגע מהפרת כללי המשפט המנהלי במסגרת הליך המיכרז לזכות בסעד הפיצויים, אני סבור כי השיקולים שעליהם עמדנו תומכים בקביעת תנאי מקדים כאמור. למסקנה זאת הגעתי גם בהיתחשב בכך שאין בכלל האמור כדי לשלול באופן מוחלט ממציע שקופח את האפשרות לקבל סעד מבית המשפט אלא להמריצו לפעול תחילה למען תיקון הפגם במיכרז באמצעות הגשת העתירה; ובכך שאם הליך העתירה לא יביא סופו של יום להחלפת הזוכה מטעמים שאינם קשורים בו – המציע יהא רשאי לפנות לקבלת פיצויים מהרשות." אני דוחה את טענת הנתבע כאילו לפי פסק דין זה יש לסלק את התביעה על הסף בשך כך שלא קדמה לה עתירה מינהלית שתיקבע שנפל פגם בהליכי המיכרז.
לפיכך, ביטול ההסכם על ידי הנתבע בוצע שלא כדין, והוא עצמו הפרה של הסכם השכירות, המקנה לתובע זכות לתרופות לפי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), ובהם תרופת הפיצויים שאותה דרש בתביעה זו. אין לנתבע אלא להלין על עצמו שלא ביטל את הסכם השכירות אלא את הזכייה במיכרז, בנימוקים שאינם עומדים לו או שאינם מצדיקים את ביטול הזכייה במיכרז, וכך חשף עצמו לתביעה בשל הפרת ההסכם.
...
(1991) אני דוחה את התביעה לתשלום אובדן היתרון הכלכלי בהסכם השכירות בשל ההפרש בין הסכום שהנתבע היה מוכן לשלם לפי הסכם השכירות לבין דמי השכירות של 37 ₪ למ"ר, שכן האובדן לא הוכח כראוי.
אני דוחה את טענת הנתבע בדבר נזקים שכביכול נגרמו לו עקב הפרת ההסכם על ידי התובע.
הנתבע לא הגיש תביעה לפיצויים ולא הגיש תביעה שכנגד ולא טען לקיזוז ועל כן אין צורך לדון בנזקים שנגרמו לו. סיכום על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה בחלקה ומחייב את הנתבע לשלם לתובע 16,853 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 27201-11-21 22 יולי 2022 לפני: כב' השופטת אירית הרמל המערער מאיר גבאי ע"י ב"כ: עו"ד מלכיאל חדד המשיב המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד אריק יעקובי פסק דין
ביום 13.5.2021, בעת מבצע "שומר החומות", הותקף המערער ונדקר בגבו, תוך שהושלכו עליו אבנים (להלן: הארוע).
המערער הוכר על ידי הרשות המאשרת כנפגע פעולת איבה.
כך, הועדה התבססה על תביעת המערער לנכות כללית מהעבר.
הועדה לא פעלה בהתאם להילכת מרגוליס (דב"ע מג/01-46 מרגוליס – המוסד לביטוח לאומי (פד"ע כו 364)), לא ביצעה חשבון "עובר ושב" וניכוי המצב הקודם נעשה בנגוד לפסיקה.
בעקבות זאת, אישר המשיב שבמידה ויוגש לתיק הערר שהוגש בצרוף אסמכתא להגשתו יבדוק את הנושא מול הסניף ויעדכן את בית הדין.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בכתב הערעור על נספחיו, בתגובת המשיב ובטענות הצדדים כפי שהועלו בפרוטוקול הדיון מיום 6.4.2022 ובמסמכים שהוגשו לאחריו, נחה דעתי כי דין הערעור להתקבל במלואו.
בסוגיה זו, מקובלת עליי עמדת המשיב ולפיה לא ניתן לקבוע כי הימנעות המערער מלעמוד בפני וועדה לתום זמניות מביאה לתובנה ששיעור נכותו עמד על 0% עד לאירוע.
סוף דבר עניינו של המערער יוחזר אל הוועדה הרפואית לעררים (ענף נפגעי פעולות איבה) בהרכבה מיום 29.9.2021 כך שתדון בערר המערער שהוגש לעניין שיעור הנכות שנקבעה למערער בדרג הראשון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו