מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה על רטיבות בדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתם, בדירה נושא התביעה בוצעו שיפוצים במרפסת מבלי שנעשה איטום ומשם קיימת חדירת מים ונגרמת הרטיבות לדירה.
עדותה של הנתבעת כי לא היו רטיבויות כנטען נתמכה גם בעדותו של צד ג 22, השכן מר עמיאל מרדכי, שהעיד כי בתקופה בה שימש כועד בית החל מחודש יוני 2012 (המועד בו ניכנסו התובעים לגור בדירה) ועד לנובמבר 2014 בו התובעים שמשו כועד בית אף אחד מהשכנים לא התלונן על רטיבות (ראו סעיפים 9-10 לתצהירו ובחקירתו הנגדית בעמ' 129 שורות 15-16).
...
טענות הנתבעים בתמצית כפי שנטענו בכתב ההגנה הנתבעים טענו כי יש לדחות את התביעה נגדם בהעדר יריבות, כיוון שלא מכרו את הדירה לתובעים ואינם מהווים יורשים של המוכרת.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעים הוצאות משפט בסך של 27,000 ₪.
לאור דחיית הודעת צד ג' בנסיבות שתוארו לעיל הנתבעים ישלמו לצדדי ג 16- ו-17 אשר נאלצו לשכור שירותי עו"ד סך של 13,000 ₪ וכן סך של 3,000 ₪ לצד ג' 22 שהתייצב לדיונים.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה עתרו המשיבים לצוו עשה המחייב את המערערים לתיקון הליקויים בדירתם הגורמים לנזילות ולרטיבות בדירת המשיבים, עוד עתרו לתשלום בגין השבת מצב דירתם לקדמותה, לחיוב המערערים בהוצאות ההליך ולפצוי בגין עוגמת נפש בסך של 30,000 ש"ח. המערערים מצידם טענו כי דין התביעה כנגדם להדחות, הואיל ולטענתם אין להטיל לפתחם את האחריות לרטיבות בדירת המשיבים.
מבלי לגרוע מהאמור נקבע כי על המערערים לבצע איטום תקני תחת ריצפת הסיפון של דירתם באמצעות יריעות ביטומניות ולאחריה לבצע בדיקת הצפה למשך 3 ימים, שכן, כפי שכבר צוין לעיל, גם מהצילומים הטרמיים של חברת מולטיטן ניכר צבע ירקרק המעיד על רטיבות באיזור הרלבנטי.
...
במסגרת התביעה עתרו המשיבים לצו עשה המחייב את המערערים לתיקון הליקויים בדירתם הגורמים לנזילות ולרטיבות בדירת המשיבים, עוד עתרו לתשלום בגין השבת מצב דירתם לקדמותה, לחיוב המערערים בהוצאות ההליך ולפיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 30,000 ש"ח. המערערים מצדם טענו כי דין התביעה כנגדם להידחות, הואיל ולטענתם אין להטיל לפתחם את האחריות לרטיבות בדירת המשיבים.
אשר על כן, גם טיעוני המערערים בנוגע לפסיקת ההוצאות – נדחים בזאת.
סוף דבר; הערעור נדחה למעט בכל הנוגע לקביעה בנוגע לכשל בחיבור בין הצנרת בדירת המערערים לבין מחבר הצמ"ג. אשר לכך, יושב התיק אל המפקחת, לפניה תונח חוות דעת המומחה ברגר מטעם המערערים וזאת, תשקול השלכותיה על קביעותיה העובדתיות בנושא זה. לאור האמור והמפורט – משנדחה הערעור בכללותו וכן בשים לב לאמור בסעיף 26 לעיל בכל הנוגע להשתת הוצאות על המערערים כפועל יוצא ממתן האפשרות להגשת חוות דעתו של המומחה ברגר- הנני מוצאת לחייב את המערערים בהוצאות המשיבים בערעור בסך של 7,500 ש"ח. בשים לב לתוצאת הערעור הרי שהחלטתי מיום 14/6/21 בדבר עיכוב ביצוע ההליכים – למעט בכל הנוגע לביצוע התיקון במחבר בין הצנרת הדירתית לבין הצמ"ג - בטלה.
אשר לתיקון במחבר, החלטתי תעמוד בתוקפה עד להחלטה אחרת שתינתן על ידי המפקחת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, הוא פנה לנתבע על מנת שזה יתקן את הנזק שניגרם לדירתו כתוצאה מהנזילה, אלא שהנתבע סרב לתקן את הנזק.
בנסיבות העניין, על מנת להוכיח את התביעה דנן, על התובע להוכיח כי מקור הרטיבות בדירתו הוא אכן בחדר הרחצה שבדירת הנתבע ורק לאחר שיוכח הדבר, יהיה עליו לעבור משוכה נוספת ולהוכיח את גובה הנזק שניגרם לו בדמות עלות תיקון ניזקי הרטיבות.
...
לא רק שהדוח נעדר פרטים צורניים הנדרשים בחוות דעת, אלא גם מבחינה מהותית אני מתקשה לראות בדוח כחוות דעת שיש בה מסקנה מבוססת.
יוצא אפוא כי לא עלה בידי התובע להוכיח כי מקור הרטיבות בחדר מרפסת השירות בדירתו הוא בחדר הרחצה הממוקם בחדר ההורים בדירת הנתבע.
סיכום התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

השמאי מציין כי ערך בדיקה מול חברת פמי ומצא כי בהתאם לקריאת שירות מס' 1-1012287371 מיום 15.1.17 המבוטח התלונן על רטיבות בדירת צד ג' ולמקום נשלח שרברב שאיתר ותיקן נזילה מצנור 4 צול בקיר שמחבר את האסלה בחדר אמבטיה ביחידת הורים.
לנתבעת היה די והותר זמן לנסח מכתב דחייה, אך היא לא עשתה כן. הנתבעת היתנהלה ובצדק כמי שמעוניינת לטפל בנזק, שלחה מומחים מטעמה, גם אם רק לאחר קבלת חוות הדעת מטעם מומחי התובע ועל כן אינה מורשית להעלות היום טענה זו. יתר על כן גם מדו"ח החקירה וגם מעדותו העקבית של התובע עולה כי השכנה התלוננה כשנה עד שנתיים עובר לפתיחת התביעה אצל הנתבעת על ניזקי רטיבות בדירתה אותם תיקן על חשבונו.
...
סבור אני שאכן נגרמה לתובע עגמת נפש, שכן היה עליו להתגורר בדירה מלאה רטיבות כתוצאה ממי ביוב שחדרו למילוי מתחת הריצוף בדירתו, ואשר עלו לקירות ברטיבות קפילרית.
על כן סבור אני שהפיצוי בגין עגמת נפש אותו תבע התובע הינו סכום סביר בנסיבות העניין.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע כדלקמן: את הסך 140,172 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (6.10.17) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט כמפורט בסעיף 42 לעיל, בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עו"ד בסך 15,500 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: ההליך הקודם טוענת הנתבעת כי על התביעה הנוכחית חלים כללי ההשתק – עילה, פלוגתא והשתק שפוטי, לאור ההליך הקודם שהתנהל בין הצדדים, שכן מדובר באותן טענות ובאותם מקומות בדיוק מהם, לטענת התובע, חדרו מים לדירתו או אותרו הרטיבויות בדירתו.
...
בכתב ההגנה המקורי טענה הנתבעת כי דין התביעה להידחות של מעשה בית דין וכן מחמת התיישנות.
מאחר וחוות דעתו של המומחה בעניין זה לא נסתרה, ומאחר ומדובר בתיקון משמעותי בדירת הנתבעת, אני מקבלת את קביעת המומחה וקובעת כי העבודות בדירת הנתבעת יבוצעו תחת פיקוח הנדסי.
לאור זאת, ועל מנת לאפשר לנתבעת להיערך בהתאם, אני מורה כי העבודות בדירת הנתבעת יושלמו בתוך 90 יום מיום המצאת פסק הדין.
לעניין ההוצאות, לאחר ששקלתי מכלול השיקולים הרלבנטיים, החלטתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע את אגרת בית המשפט כפי ששולמה, ובנוסף הוצאות משפט בסך של 6,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו