התובע טען כי פנה אל הנתבעת מספר פעמים בבקשה לפצוי בגין ביטול הטיסה ואולם היא לא טירחה להשיב לו. עוד טען התובע כי הודעה על כך שהנתבעת תישא במימון של יום 14.11.2022 במלון, ניתנה לו רק ביום 13.11.2022, היינו בשלב מאוחר מאד, לאחר שהזמין בעצמו לילה במלון, פנה פעמים רבות לנתבעת בעיניין ו"לאחר שכל העניינים עם חברת ארקיע מרטו את העצבים" (כתב התביעה).
בהתאם להוראות סעיף 6(ג)(2) לחוק שירותי תעופה הנתבעת הייתה פטורה מפיצוי כספי לפי התוספת הראשונה ככל שהייתה מציעה לתובע "טיסה חלופית שמועד המראתה הוא לכל היותר שעתיים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה המקורי, ומועד נחיתתה ביעד הסופי הוא לא יאוחר מארבע שעות לאחר המועד המקורי לנחיתה באותו יעד" [ההדגשות לא במקור – ש.ע.].
הטיסה חזור מלרנקה – כאמור, הנתבעת הודיעה לתובע על ביטול הטיסה חזור 8 ימים לפני המועד הנקוב לטיסה הלוך ויותר מ-14 ימים לפני המועד הנקוב לטיסה חזור.
...
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי יש להורות על קבלת התביעה.
מסקנה זו עולה מלשון החוק שכן סעיף 6(ג) נוקט במונח "טיסה" אשר מוגדר בחוק כ"טיסה הממריאה מתחומי מדינת ישראל או אליה, לרבות טיסה הכוללת חניית ביניים" (סעיף 1 לחוק שירותי תעופה), היינו כטיסה לצד אחד בלבד.
אם כן, בענייננו, הנתבעת אינה חייבת בפיצוי התובע לפי התוספת הראשונה בגין ביטול הטיסה מלרנקה לנתב"ג, יחד עם זאת היא אכן הייתה מחויבת במתן שירותי סיוע לתובע בשל ביטול טיסה זו.
פיצוי לדוגמא - התובע ביקש כי אפסוק לזכותו פיצוי לדוגמא ובנסיבות העניין אני סבורה כי יש להיעתר לבקשתו.
בנסיבות שלפניי אני סבורה כי בחינת שיקולים אלה מטה את הכף לעבר קביעתו של פיצוי לדוגמא, ואסביר.