בבקשת האישור ביקשו המבקשים לחייב את המשיבה לבטל או לשנות את התנאים המקפחים שבחוזים השונים, וכן לחייב את המשיבה לפצות את חברי הקבוצה על הנזקים שנגרמו להם בעבר עקב שיטת החיוב האמורה.
עקרי הסדר הפשרה
הסדר הפשרה כולל בעקרו שני היבטים: הסדרה עתידית, ומתן תרומה לקרן לניהול וחלוקת כספים שנפסקו כסעד בתובענות ייצוגיות (שהוקמה מכוח סעיף 27א(א) לחוק, "הקרן"), כשסכום התרומה הוא לפי הערכה של גובה הכספים שנגבו מהלקוחות באותם מקרים שבהם בוצע חיוב לאחר ההתקנה אך טרם אפשרות לצרוך את השירותים.
חמישי, מבדיקה שערכה המשיבה במערכותיה נמצא כי מתוך מאות אלפי התקנות, מספר הלקוחות שחויבו בתשלום טרם השלמת ההתקנה, לתקופה שמחודש מאי 2014 ועד ליום 20.03.22 (מועד ביצוע הבדיקה), עומד על 6,233 לכל היותר, כאשר מקבוצה זו לא הופחתו לקוחות שזוכו בזמן אמת בגין החיוב.
מעשה בית דין: אישור ההסדר על ידי בית המשפט ומתן תוקף של פסק דין להסדר יהוו מעשה בית דין וסלוק סופי של כל עילה, תביעה או טענה של כל אדם הכלול בחברי הקבוצה (למעט מי שהגיש הודעת פרישה לפי דין) בגין או בקשר עם התובענה והבקשה והכל בהתאם ובכפוף להוראות החוק והתקנות.
...
תקנה 7א(א)(3) לתקנות האגרות קובעת כי אם בית משפט אישר הסדר פשרה ישלם המשיב את החלק השני של האגרה וישפה את המבקש בגין האגרה ששילם, אלא אם בית משפט הורה אחרת "מטעמים מיוחדים שיירשמו".
לא מצאתי כי בנסיבות בפני קיימים אותם טעמים מיוחדים, לא בגין אופן ניהול ההליך (התקיים דיון, ניתנו הערות, בעקבותיהן תוקן הסדר הפשרה, הוגשו הסתייגויות והתקיים דיון נוסף), וגם לא בשל נסיבות אחרות, כגון מהות בקשת האישור או מיהות הצדדים.
לאור האמור, ומשהתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 19 לחוק, אני מאשרת את הסדר הפשרה בין המבקשים למשיבה ונותנת לו תוקף של פסק דין, ומוסיפה לו את שני התיקונים שפורטו (לעניין מועד מתן התרומה ולעניין תוכן התצהיר המאשר את ביצוע ההסכם).
המשיבה תשלם למבקשים גמול ולב"כ שכ"ט עו"ד בחלוקה, בשיעורים ובמועדים שפורטו לעיל.