לפניי תביעה לתשלום פיצוי בגין ניזקי גוף אשר נגרמו, לתובעת ילידת 8/5/96, נשואה ואם לשלושה, עת נפגעה בתאונה מיום 13/7/2011 במהלך פעילות פנאי במסגרת קייטנה בה נטלה חלק (הייתה בת 15 במועד התאונה), בפארק המגלשות בהרצליה המכונה "WOW" (להלן: "הפארק").
הצדדים חלוקים ביניהם בסוגיית החבות והנזק, אולם כפי שיבואר להלן, עיקר המחלוקת בתובענה זו נסובה סביב סוגיית החבות, ככל שקיימת, וחלוקתה בין הצדדים הרבים שצורפו לתובענה ובה ניפתח את דיוננו;
סוגיית החבות
טענות הצדדים:
התובעת טוענת כי הנתבעות הפרו את חובת הזהירות שחלה עליהן, וזאת בטענה להתקנה, או תיחזוקה, או פקוח רשלני על מיתקני הפארק בזמנים הרלוואנטיים שהוביל לגלישה שהסתיימה בנחיתה בעוצמה גבוהה על משטח נוקשה, מה שגרם לנזק.
העמותה כופרת באחריותה לארוע וטוענת בכתב הגנתה כי הפעילות בפארק התרחשה תחת השגחתם של המדריכים, וכי לאחר נפילתה של התובעת היא טופלה ע"י מגישת עזרה ראשונה מצוות המדריכים.
על כן, יתמקד ניתוחנו להלן בבחינת קיומו של סעיף 41 לענייננו;
האם מיתקיים בעיניינו הכלל של "הדבר המדבר בעדו"- סעיף 41 לפקודת הנזיקין?
סעיף סעיף 41 לפקודת הנזיקין קובע בזו בלשון:
" בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע הייתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שארוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבע הראיה שלא הייתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה"
למעשה מונה סעיף 41 שלושה תנאים מצטברים שרק בהתקיימם, ניתן לומר כי חל הכלל של "הדבר מדבר בעדו", אשר משמעו הלכה למעשה הינו היפוך נטל השיכנוע על כתפי המזיק.
זאת ועוד, מעיון בדוח הבדיקה אשר כותרתו: "טופס דיווח לתחזוקת מיתקני משחקים שצ"פ/גן ילדים" ובדוח "פירוט בדיקות בגן פארק WOW ", עולה כי אין בהם כל זכר לבדיקות עומק החול של משטח הנחיתה שבוצעו בפועל בקשר למיתקן מושא התובענה, וכל שנירשם בקשר לבדיקתו: "בוצע תיקון גומי" (ראו נספח ז' בתצהירי העיריה, נספח ב' בתצהירי שעשועים וספורט).
...
בפסקה 7 לפסק דינו של כב' השופט הנדל נאמר בזו הלשון:
"...התנאי השלישי הנזכר בסעיף 41 עוסק ב"מקרה שגרם לנזק". במסגרתו נדרש בית המשפט לבחון האם האירוע הנזיקי מתיישב עם המסקנה שהנתבע התרשל יותר מאשר עם המסקנה שנקט זהירות סבירה.
כל ההודעות לצדדי ג' ו/או ד' שנשלחו בתובענה זו נדחות מניה וביה, למעט בחזית שבין העירייה לבין חב' שעשועים בע"מ (צד ג ' 1) כפי שצויין לעיל.
מכל האמור לעיל, מצאתי כי התובעת אינה זכאית לפיצוי בגין ראש נזק זה.
פגיעה בכושר ההשתכרות לעתיד לרבות פנסיה
התובעת טוענת בסיכומי כי יש לחשב את הפגיעה בכושר ההשתכרות על בסיס נכות תפקודית בשיעור 10%.
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל הריני מעריכה את נזקיה של התובעת בסכום כולל של 80,000 ₪.