עוד ציין בית-משפט קמא, שזכות הגישה לערכאות אינה שמורה רק לתושבי המדינה או אזרחיה, ומעשה שבכל יום הוא שמוגשות תביעות על ידי עובדים זרים.
"פירסום או סחר" כולל לא רק תביעות חוזיות אלא גם תביעות נזיקיות ואחרות, ובכלל זה גם הפרת זכויות יוצרים ברשת האנטרנט, גם עשיית עושר בשל מעשים הנעשים ברשת האנטרנט, גם פירסום לשון הרע, ועוד כיוצא באלו עוולות הנעשות ברשת האנטרנט, כולן או חלקן.
לכן, גם המעשים נושא התביעה שבפני הם מעשים שחוסים, לפי תוכנם, תחת כנפיה של תקנה חדשה זו.
אמור איפוא מעתה – הסמכות המקומית בכל תביעות האנטרנט תהא אצל התובע או אצל הנתבע; ואין עוד חשיבות או רלבאנטיות למקום יצירת ההיתחייבות, למקום שהיה מיועד לקיום ההיתחייבות, למקום המסירה של הנכס או למקום המעשה או המחדל שבשלו תובעים, הלוא הן החלופות שבתקנה 3(א)(2-5)". (ההדגשה שלי – י.ג.).
...
יתרה מכך: המציאות המודרנית מחייבת אותנו שלא לייחס למבחן של מרב הזיקות, כמו לסוגיה של הפורום הבלתי נאות כולה, אותו משקל שייחסנו לו בעבר, כמו שכתב השופט אור ברע"א 2705/95 הנ"ל [2], בעמ' 114:
"להנחה זו, על פיה בדרך כלל ייטה בית-המשפט לדחות טענת פורום לא נאות, ישנו רציונל נוסף. רציונל זה מבוסס על ההתפתחויות שחלו בתקשורת ובדרכי התנועה המודרניים. בעבר, קשיים שנגרמו לנתבעים, אשר נדרשו להתדיין בפני פורום זר, היו רבים ואמיתיים. אלה נבעו הן מקשיי הקומוניקציה והן מעלותם הרבה. בימינו, בעידן מטוסי הסילון, הטלפון הסלולרי, הפקסימיליה והאינטרנט, איבדו קשיים אלה חלק ניכר מעוצמתם. העולם כולו הולך והופך ל'כפר אחד גדול', שבו למרחקים שבין מקום אחד למשנהו אין עוד אותה משמעות מכבידה כבעבר. לפיכך, אין להפריז במשקל שניתן לקשייו של נתבע לבוא עם עדיו לארץ אחרת, ומכאן גם מתבקש שהנטייה להיעתר לטענת פורום לא נאות תלך ותקטן". (ההדגשה שלי – י.ג.).
לא שוכנעתי שניהול הדיון בתובענה זו בבית המשפט שבישראל יגרום עיוות דין למבקשת, או יטיל עליה הכבדה קשה מנשוא.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דוחה את בקשת רשות הערעור, ומשלא התבקשה תשובת המשיבה 1 – אין צו להוצאות.