לפניי שתי תביעות, ותביעה שכנגד, בין היתר לתשלום פיצויים לפי חוק איסור לשון הרע, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק איסור לשון הרע"), וחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א – 1981 (להלן: "לחוק הגנת הפרטיות"), ובגין ניזקי רכוש וגניבת מצלמות אבטחה אשר הוצבו על ידי הצדדים בבניין משותף.
בתביעה לפי חוק איסור לשון הרע, מר יאדגר טען כי הגב' שמעוני נהגה לפרסם עניינים אודותיו אשר פגעו בשמו הטוב, בכך שהפיצה את תוכנו של הליך משפטי בו נקטה נגד התובע לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב – 2001 (להלן: "חוק למניעת הטרדה מאיימת"), במסגרת ה"ט 864-01-18.
גב' שמעוני הכחישה את הטענה כי הפריעה ליאדגר להשכיר נכסים וטענה כי לא נתקלה ולא דיברה עם אף שוכר פוטנציאלי, ולא עמדה מול אף גורם שבקש לצבוע את חדרי המדריגות, ואף היא חפצה כי כך ייעשה.
בהגנתו לכתב התביעה שכנגד הכחיש מר יאדגר את טענותיה של הגב' שמעוני ובפרט לעניין המצלמות, ציין כי אלה הותקנו שלא כדין, ללא הסכמת הדיירים, ובנגוד להחלטת המפקח על הבתים המשותפים מן העבר ביחס לשכנים אחרים.
...
דיון והכרעה:
לאחר שבחנתי את מכלול נסיבות עניין לרבות טיעוני הצדדים דלעיל, ולאחר שעיינתי במסמכים שהונחו לפניי, מצאתי כי יש לקבל את תביעתה של גב' שמעוני באופן חלקי; תביעותיו של מר יאדגר נדחות, וכך גם יתר הסעדים המבוקשים על ידי הגב' שמעוני בהתאם להסכמה הדיונית מיום 25.05.2021.
הגב' שמעוני טענה אמנם כי מר יאדגר צולם גורם נזק למצלמות האבטחה, אך ראיות כאלו לא הונחו לפניי ולא ניתן להסיק מסקנה כזו מהסרטונים אשר הוצגו בהליך לפי החוק למניעת הטרדה מאיימת ולא הוצגו לפניי.
בנסיבות אלו, לאחר שבחנתי את נסיבותיו של התיק שלפניי, טיב היחסים בין הצדדים, כמו גם הקבלה שצורפה לכתב התביעה שכנגד והצעת המחיר שהוצגה, אני סבורה כי יש לחייב את מר יאדגר בפיצוי כולל בגין הפגיעה במצלמות בסך 3,000 ₪.
אשר על כן, נוכח כל האמור לעיל, אני מחייבת את מר מאיר יאדגר ת.ז. 024431058 לשלם לגב' פנינה שמעוני ת.ז 022890370, פיצוי בסך כולל של 3,000 ₪ , כאשר הסכום כולל הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
הסכום הנ"ל ישולם לגב' שמעוני באמצעות בא כוחה תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד מתן פסק הדין ועד למועד התשלום המלא בפועל.