מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד קרן פנסיה בגין אי תשלום פנסיית נכות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

יסוד ההליך דנן בתביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעים שעיקרה פיצוי בגין אובדן זכויות פנסיוניות.
בתביעתו עתר התובע לחייב את הנתבעת 1 ומי שהיה רשום כבעל מניות ודירקטור יחיד (הנתבע 2) בתשלום הפסדי פנסיית נכות והפסדי הפקדות לקרן פנסיה.
כמו כן, נתבעו יתרת פצויי פיטורים, יתרת הפקדות לקרן פנסיה, הפרישי שכר ופצוי בגין אי מתן הודעה לעובד.
...
בהעדר פרישה מלאה שכזו דין הבקשה להידחות.
לנוכח האמור, לא שוכנעתי שהתובע הרים את הנטל המוטל עליו להוכחת מצב כלכלי רעוע שאינו מאפשר לו תשלום האגרה.
לנוכח כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 19.6.13 הגיש תביעה נגד המעסיקה לתשלום פיצוי בשל אי ביצוע הפקדה לקרן פנסיה - הן בגין הפסד קצבת הנכות שהיתה אמורה להשתלם לו, הן בגין הפסד קצבת זיקנה עתידית והן בגין הפסד קצבת שארים בעתיד.
...
משהעניין אינו דרוש להכרעה לא מצאנו לנכון להיכנס לפרטי הטענה.
אין חולק על כך שהמשיבה העלתה את טענת ההתיישנות בהזדמנות הראשונה ולא מצאנו כי העובדה שהגישה את בקשת הסילוק רק בחלוף כחצי שנה ממועד הגשת תצהיר המערער מהווה התנהלות העולה כדי חוסר תום לב כזה שיצדיק את השתקתה מהעלאת טענת התיישנות.
כלומר, כמו בעניין פלדון, דינה של תביעת המערער להידחות בשל העדר עילה שהיא תוצאה של מגבלת ההתיישנות[footnoteRef:35].
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הקדמה הנתבעת ייצגה את התובע בתביעה כנגד קרן הפנסיה "עדי" (תכונה "עדי") לצורך אישור תביעה לפנסיית נכות.
נבהיר את הטענה: לטענת הנתבעת, ככל שהייתה מוכחת נכות (סוגיה שאף היא היתה צריכה להתברר במהלך ההליך), הרי שלו היה התובע מוכר כנכה על ידי רופא הקרן בהתאם לתקנון, היה סכום הפנסיה המירבי שלו עומד על סך של 928 ש"ח. השכר הממוצע במשק באותו מועד עמד על 6,694 שח. דהיינו, בהנחה של פנסיה מרבית, סכום הפנסיה נמוך מ-15% מהשכר הממוצע, והתובע אינו זכאי לתשלום פנסיה, אלא להחזר כספים או להקפאת זכויות.
לכן יש לזה 2 משמעויות: צריכה להיות עמידה קפדנית על הוראות התקנון, מאחר שלא החברה משלמת אלא העמיתים והחברה המנהלת משמשת כנאמן לצורך הניהול ובתמורה גובה דמי ניהול.
...
על כן, עולה כי הנזק הנתבע לא הוכח, והבקשה לשינוי סכום התביעה בשלב זה של הסיכומים דינה להידחות אף היא.
יש לציין כי באותו מקרה בית המשפט מצא אף קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזקים ממוניים שנגרמו ללקוחות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 30,000 שח. אין צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים: הנתבעת מפנה לסעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 (להלן: "חוק בית הדין לעבודה") וטוענת, כי תביעות לתשלום תגמולי פנסיה ו/או תשלום או אי תשלום פנסיית נכות מכוח קרן הפנסיה, נתונות לסמכות הייחודית של בתי הדין לעבודה בהתאם להוראות סעיף זה. לכן לטענת הנתבעת, יש להורות על מחיקת התביעה מחוסר סמכות עניינית.
עוד מוסיף וטוען התובע, כי אין לו עילת תביעה כנגד קרן הפנסיה, שכן על פי תקנון הקרן, הכסוי הבטוחי הנו רק לאחר ביצוע הפקדות לקרן.
...
מכאן המסקנה, כי מקור החובה להפרשת כספי פנסיה עבור עובד היא במשפט העבודה וביחסי עובד – מעביד.
נוכח האמור לעיל, ומכיוון שכידוע הלכה היא מלפנינו, כי מחיקת התביעה על הסף תעשה במקרים חריגים בלבד, אני מורה לתובע לתקן את כתב תביעתו, במובן זה שהסעיפים ו/או הטענות שעניינם בעילות תביעה הנובעות ממשפט העבודה, ומצויות בסמכותו הייחודית של בית הדין האזורי לעבודה, יימחקו הימנו.
נוכח המסקנה אליה הגעתי, התובע יישא בהוצאות הנתבעת בסך של 3,000 ₪, אשר ישולמו לה בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו בהפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר שמעון לוי (להלן- התובע) למתן צו הצהרתי כי במרץ 2020 בעת שחלה, היה עדיין מבוטח פעיל ועל כן זכאי לתשלום פנסיית נכות ושיחרור מפרמיות מטעם קרן הפנסיה מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ (להלן- מנורה) ו/או ממרכז החינוך העצמאי לת"ת ובתי הספר (להלן- הנתבע 2 או המעסיק).
עניין זה נבחן בעבר בכל הקשור לתביעות עובדים נגד מעסיקים בגין אי הפקדת כספים לקופת הפנסיה תוך הגדרה ברורה של תקופת ההתיישנות (ר' למשל ע"ע (ארצי ) 36058-12-13 יעקב וקסלר - י. אדרי ובניו מיפעל מתכת והנדסה אזרחית בע"מ (20.06.2017).
...
מכאן, אנו מקבלים את טענת התובע כי תחילת עבודתו בנתבע 2 היתה ביום 1.1.2013.
באשר לתביעת התובע לקבל שחרור מפרמיות בתקופה הרלוונטית, מאחר שתובע לא עמד לבחינה בפני הגורם הרפואי, בהתאם לתקנון הקרן, ובשל דחיית התביעה נגד מנורה– תביעתו של התובע לקבל פיצוי בדמות שחרור מרכיב הפרמיות – נדחית.
מסקנה זו, לא מאיינת את המסקנות אליהן הגענו לעיל כך שתביעתו של התובע למתן צו הצהרתי כי בעת אירוע הנכות היה עמית פעיל – נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד מנורה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו