התביעה הוגשה כתביעה כספית כנגד הנתבעת 1-חברת הביטוח "כלל" (להלן: "הנתבעת 1"), וכנגד הנתבעת 2, קופת החולים "מכבי שירותי בריאות". לטענת התובע, ביום 23.4.13 הגיע בא כוחו להסדר עם הנתבעת 1, אשר ביטחה את רכבו במועד הרלוואנטי לתאונת דרכים בה היה מעורב ביום 15.5.12, ואולם בעיניין חוב למד"א הורתה לו הנתבעת 1 לפנות בדרישה לנתבעת 2, שכן התובע פונה באמבולנס מסוג אט"ן. לטענת התובע, בהמשך לפנייתו אל הנתבעת 2, מסרה תשובתה לפיה למרות שהפינוי בוצע באמבולנס מסוג אט"ן, "הטיפול היה רגיל לכל דבר" (ראה סעיף 6 לכתב התביעה).
משכך, בהיעדר סמכות עניינית, לא ניתן לידון בתביעה כנגד מכבי במסגרת תיק זה, והעובדה שייתכן כי בסופו של יום, התובע, או שמא הראל, יצטרכו להגיש תביעה אחרת כנגד מכבי בבית הדין לעבודה לחיובהּ במתן שירותים לפי חוק ביטוח בריאות, אין בה כדי לשנות ממסקנה זו. פיצול דיון כשלעצמו, אינו מקנה לבית משפט סמכות שלא הקנה לו המחוקק (השוו עע"ם 9682/06 עריית ראשון לציון נ' בנק הפועלים בע"מ, פורסם במאגרים [פורסם בנבו] [13.07.08]; רע"א 363/08 פרפרה נ' קופת חולים מאוחדת, פורסם במאגרים [פורסם בנבו] [23.11.09]).
...
לאחר שעיינתי בכתב התביעה וצרופותיו, ובבקשת קופת החולים לדחיית ו/או מחיקת התביעה כנגדה על הסף, מקובלת עליי טענתה של קופת החולים, לפיה אין לבית משפט זה סמכות עניינית לדון בתביעה כנגד קופת החולים.
משכך, בהעדר סמכות עניינית, לא ניתן לדון בתביעה כנגד מכבי במסגרת תיק זה, והעובדה שייתכן כי בסופו של יום, התובע, או שמא הראל, יצטרכו להגיש תביעה אחרת כנגד מכבי בבית הדין לעבודה לחיובהּ במתן שירותים לפי חוק ביטוח בריאות, אין בה כדי לשנות ממסקנה זו. פיצול דיון כשלעצמו, אינו מקנה לבית משפט סמכות שלא הקנה לו המחוקק (השוו עע"ם 9682/06 עיריית ראשון לציון נ' בנק הפועלים בע"מ, פורסם במאגרים [פורסם בנבו] [13.07.08]; רע"א 363/08 פרפרה נ' קופת חולים מאוחדת, פורסם במאגרים [פורסם בנבו] [23.11.09]).
ובהמשך:
"... ככל שקיימת מחלוקת בשאלה האם טיפול מסויים כלול בסל הבריאות וחברת הביטוח אינה צריכה לפצות את הנפגע בגינו או שמא הוא אינו כלול בסל ועל חברת הביטוח לפצות את הנפגע בגינו, בידי הנפגע לזמן למתן עדות את נציג קופת החולים אשר יעיד אלו שירותים הם עתידים לספק לנפגע ואלו לאו, ובהתאם לכך יושת התשלום על חברת הביטוח. כל שתסרב קופת החולים לשלם, יוטל על חברת הביטוח, והתוצאה היא כי זכותו של הנפגע לקבלת פיצויים לא תפגע. לכל היותר, אם תסבור חברת הביטוח כי קופת החולים מסרבת שלא בצדק ושלא על פי דין להעניק שירות רפואי מסוים, היא יכולה לפנות בעניין זה, כמי שבאה בנעלי התובע והיטיבה את נזקיו, לבית הדין לעבודה. טענת ב"כ התובעים וב"כ הראל כי בכל מקרה מכבי תהא צד להליך זה ולוּ במסגרת הודעת צד ג' שהראל תשלח כנגדה, אין בה ממש. זאת משום שגם תביעה של הראל כנגד מכבי בטענה כי היא חויבה לשלם לתובע תשלום בגין טיפול רפואי הכלול בסל הבריאות שעל מכבי היה לשאת בו, אינה במסגרת סמכותו העניינית של בית משפט זה. אכן, הראל אינה מבוטחת בקופת החולים, אך בתביעה מעין זו היא באה למעשה בטענה שהיא הטיבה את נזקי התובע ובשל כך היא זכאית לפיצוי, ובתור שכזו היא באה בנעלי התובע, ועל כן המקום לדון בתביעה זו הוא במקום בו הייתה נידונת תביעה מעין זו לוּ הייתה מוגשת על ידי התובע, היינו, בית הדין לעבודה."
מכל הטעמים שלעיל, הנני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבעת 2 ללא צו להוצאות.
כמו כן, נוכח הדברים הנ"ל ובשלב זה, הנני מורה על מחיקת התביעה נגד הנתבעת 1 ללא צו להוצאות.