כך, נפסק בת"ק (ת"א) 10248/06, סעדון דני נ' צבר תיירות נופש ואירועים בע"מ (14.01.07), כי:
"צריך לזכור ולהזכיר כי מדובר בטיסת שכר, על יתרונותיה וחסרונותיה. היתרון הבולט הוא מחיר נמוך יותר של כרטיסי טיסה לעומת זה הנהוג בטיסות סדירות. החסרון הבולט הוא שאין התחייבות של המוביל לעמוד בלוח הזמנים המקורי וטיסות שכר מועדות לשינוי פיתאומיים בלוח הזמנים, לעיתים תוך התראה קצרה או בלא התראה כלל".
יחד עם זאת, אני סבורה שדברים אלה יפים כאשר מדובר בשינויים קלים - ועד שעות ספורות - בלוחות הזמנים, שלא ייחשבו כהפרת ההסכם בין המוביל לבין הצרכן.
אין כל חולק כי הספק הציע את חבילת הנופש במקורה, עם טיסת חזרה אחה"צ, אך לטענתה, לא הוצעה על ידה חבילה דומה עם טיסה חזרה בשעה אחרת, כפי שהעידה נציגת הספק:
"אנחנו תיווכנו בין השטיח המעופף שהיה המארגן, לנו היתה חבילה אחת בלבד עם טיסה אחר הצהריים שהוקדמה לטיסת בוקר. אין לנו כל אחריות או שליטה לגבי שעות הטיסה. אנו מתווכים נטו".
במאמר מוסגר אציין, כי "השטיח המעופף" לא צורף לתביעה, לא הוגשה נגדו הודעה לצד ג' או לצד ד', שמו אינו מופיע על כל שובר, קבלה או מיסמך, ואיני מקבלת את טענת הספק שלא היתה מארגן הטיסה.
...
הנתבעת הגישה מסמך (נ/2) ובו פירוט תנאי ההזמנה, ובין השאר רשום שם לעניין הטיסות, כי הנתבעת אינה אחראית לכל שינוי בשעת הטיסה ולא תוכל להיעתר לבקשות בגין החזרים או פיצוי בשל שינויים בשעות הטיסה, אובדן לילה, ארוחות וכד'.
"
בענייננו, אני סבורה שבנסיבות דנן יש לאמץ את דעת המיעוט כב' השופט אלון לפיה מכח דיני עשיית עושר ולא במשפט, יש לקזז מסכום הפיצוי את שווי החופשה אותה קיבלו בפועל התובע ובני משפחתו.
כאשר נוספים לכך עוגמת הנפש, ה"בילוי" של מספר שעות בלובי המלון עד להקצאת החדרים, הקיצה לפנות בוקר לשם יציאה מוקדם בבוקר לשדה התעופה והוצאות הטלפון שנגרמו לתובע ולבני משפחתו, אני סבורה שהפיצוי המגיע לתובע ולבני המשפחה כולם יחד הינו מעבר לשיעור היחסי של קיצור החופשה, הנני אומדת את הפיצוי המגיע לתובע )לרבות בני משפחתו) בסכום כולל של 3,600 בערכים ליום מתן פסק הדין.
סוף דבר
סכום הפיצוי המלא נקבע בסך של 3,900 ₪ כשהוא כולל 300 ₪ בגין הוצאות משפט.