מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד פוליסת שמשות לאחר פיצוץ שמשה אחורית ברכב

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

עוד טענה התובעת וציינה בתביעתה: "את השמשה והפנס החלפתי. לגבי הגג נשלחתי למוסך המיתמחה בתיקון הרכב בשיטתPDR (Paintelss Dent Removal)טכניקה המתבססת על יישור הפח באמצעות לחץ הדוחק את המתכת החוצה ומיישרה עד למצבה המקורי. יתרונה שאין צורך בצביעה מחדש של החלק הניזוק ובכך שומר על ערכו של הרכב". והוסיפה "לצערי ולאחר בדיקה מקיפה של הפחח הסתבר כי בשל עומק הפגיעה "לא ניתן לתקן זאת בשיטה הזו ויש להחליף את הגג, אלא רק את המכסה המנוע. בשיחה עם מוסך החברה הובהר לי כי במידה ויוחלף הגג אתקשה מאוד במכירת הרכב וירידת הערך תהיה עצומה ולא תכסה את ההפסדים שמראה הגג המוחלף יסב לי. לאור זאת בחרתי שלא לתקן כלל וביקשתי לשפות אותי בגין זכאות זו". התובעת הוסיפה כי שמאי הנתבעת שבדק את רכבה והגיש את דו"ח השמאות בעיניין ניזקי רכבה לנתבעת שעה שידע כי לא ניתן לתקן את גג הרכב בשיטת PDR וכי יש להחליף את הגג בחדש, לא עדכן את דו"ח השמאות שערך בגין ניזקי הרכב והגישו לנתבעת באופן שכלולים בו סכומי נזק הנמוכים בהרבה מאלו המגיעים לה הן ככל הנוגע לניזקי הרכב הישירים, שהעריכם בסך של – 10,767 ₪ כולל מע"מ (נספח ב' לתביעה) והן באשר לסכום ירידה ערך הרכב אותו קבע בשווי של 4% בלבד מערכו של הרכב, כשסכום זה חושב על ידו כירידת ערך טכנית במקום ירידת ערך מסחרית, ומשכך הוגשה תביעתה לתשלום מלוא הנזקים שנגרמו לה לטענתה ושעל הנתבעת לשאת בהם.
ההגנה: הנתבעת עתרה בהגנתה לדחיית תביעת התובעת שהוגשה נגדה בציינה כי "עפ"י הפוליסה התקנית והפוליסה אשר קיימת לתובעת, האחריות על פיצוי התובעת וההחלטה כיצד לבצע את הפצוי הנה על הנתבעת בלבד, ולא התובעת (קרי המבוטח) הוא זה שבוחר כיצד לקבל את הפצוי (מצ"ב פוליסה). סעיף 4 לדרכי הפצוי "המבטח יוכל, על פי שיקול דעתו, לבחור בין דרכי הפצוי הבאות: תשלום ערך הנזק או האובדן במזומן, תיקון הרכב, החלפתו ברכב מסוג ואיכות דומים...". הוסיפה הנתבעת בהגנתה כי "התובעת הייתה יכולה להכניס את הרכב לאחד מרשימת מוסכי ההסדר של הנתבעת ולתקן את רכבה ו/או לתקן במוסך אחר מטעמה, שעבוד בצמוד לחוות דעת השמאי שהוצאה לו ולתת המחאה דחויה ולקבל פיצוי עפ"י חוות דעת השמאי, אך בחרה להמתין ולנסות להוציא תשלום ללא תיקון הרכב". עוד טענה הנתבעת כי התובעת לא תיקנה את רכבה ומשכך, "לא ידוע מה האחוז של ירידת הערך שייגרם לרכב" וכך גם מאחר ולא תיקנה, אין מקום לתשלום סכום מע"מ כלשהוא לתובעת.
עד מטעם הנתבעת, מר קייזר ירון, שהוא שמאי רכב ומעריך נזקים במקצועו, ציין בעדותו את הדברים הבאים: "לכתב ההגנה צורפה חוות דעת שהיא חוות דעת שאני נתתי, היא לא חתומה כי היא נשלחה אלקטרונית, מופיע שמי, שמו של עזרא חן שמופיע הוא רק בגלל שהוא בעל המשרד. זה משרד שמאים הנושא את השם עזרא חן בכפר סבא. אני עובד במשרד זה כשמאי ומעריך נזקים. חוות דעת שהוגשה על ידי לבימ"ש נושאת תאריך 7.1.16. אני בדקתי את הרכב ת. בדיקת הרכב על ידי הוא 26.11.15. ציינתי זאת בתחתית העמוד השני לחוות דעתי. אני מציין שכל מה שפירטתי בחוות דעתי אלה הם ממצאיי ואני מאשר אותם. אני לא קראתי את חוות דעתו של השמאי מטעם התובעת. בקשר לחוות דעתי אבקש לציין את הדברים הבאים. פגשתי את גב' ענת במוסך וראיתי שזה היה חודש ויום לאחר תאריך הארוע. היו לה ניזקי ברד, פגיעות בגג הרכב, במכסה המנוע, שמשה קדמית ובפנס האחורי. אחרוג רגע לצד המקצועי. עד לפני מס' שנים התיקון היחיד שהיה ידוע בארץ זה היה תיקון של פחחות וצבע בפגיעות פח דבר שגרם ליישור הפח עם חומר וצביעה. לפני מס' שנים הגיעה טכנולוגיה חדשה לארץ שמאפשרת בלחיצות מסוימות כנגד הלחיצות שקרו בפח להחזיר את הפח למצבו הראשוני וכמובן שבמידה והתיקון הצליח לחלוטין, לא נגרמת ירידת ערך לרכב. זה למעשה ההבדל הכי מהותי בין התיקון בטכנולוגיה הישנה לטכנולוגיה החדשה. כשפגשתי את ענת, בעלת הרכב, ונוכחתי בנזקים. הצעתי לה לפנות למוסך המיתמחה בשיטת PDR זו השיטה הטכנולוגית החדשה בה אולי יהיה אפשר ליישר לה את הכל והכל יחזור למקומו ללא סימנים וצלקות. היא ניגשה למוסך ברעננה שנקרא "אלומה" הצעתי לה ללכת למוסך הזה למיטב זכרוני בגלל שיטת הטכנולוגיה.
...
אין חולק, כאמור, וכך אני קובעת כי ערך השוק של רכב התובעת הינו – 107,565 ₪ כולל מע"מ נכון ליום 25.8.16 שזה מועד מתן חוות דעת שמאי התובעת מר ישראל דרנוב.
לפיכך, הפיצוי הכספי המגיע לתובעת מהנתבעת לירידת ערך רכב התובעת הינו בשיעור של - 15% מערך השוק של רכב התובעת, דהיינו סך של - 16,134.75 ₪ כשסכום זה כולל בתוכו מע"מ וכך אני מורה.
כך גם אני קובעת כי על הנתבעת לשאת בסכום שכ"ט שמאי רכב התובעת בגין העבודה המקצועית הרבה והמורכבת שהשקיע בהכנת ובהגשת חוות דעת שמאי שערך על כל הכרוך בה וכמפורט בה, בסך של – 3,133 ₪ כשסכום זה כולל בתוכו מע"מ. לסיכום, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים שהוכחו בפניי ולא נסתרו בראיה ממשית כלשהי על ידי הנתבעת ושהינם כדלקמן: סך של – 9,326 ₪ (כשסכום זה כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעות הגישו הודעת צד ג' נגד חברת הביטוח הישיר בטענה כי יש להן כסוי בטוחי לארוע.
עוד נטען כי לא הוחלף כלל החיזוק הפנימי למגן האחורי ולפיכך לא היה מקום לחייב בגינו וכי ירידת הערך שנתבעה גבוהה מזו הנדרשת בתביעה.
ניפוץ השמשה האחורית לפיכך הוא לא בהכרח כתוצאה של פגיעה ישירה של רכב הנתבעות באותה שימשה, אלא שיש בהתנפצות כדי להעיד על עוצמת הפגיעה ולשלול הגירסה כי הנתבעת 1 פגעה ברכב התובעת 'קלות'.
שלישית, הנתבעות לא הביאו ולו ראשית ראייה כי בשלב כלשהוא לאחר שהחלה הנתבעת 1 לנהוג ברכב ביקשו לרכוש תוספת לפוליסה המכסה נהיגת 'נהג חדש'.
...
המסקנה היא שמר סיינדוור או גב' סיינדוור אמנם לא הודיעו לחברת הביטוח על הצורך בשינוי תנאי הפוליסה ושינוי בהיקף הסיכונים, אך זאת שלא מתוך כוונת מרמה.
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובעת 15,089 ₪ בתוספת אגרת בית משפט 374 ₪, שכר השמאי 819 ש"ח ושכ"ט עו"ד 2,648 ₪.
אני מחייב את חברת הביטוח הישיר – צד ג' לשלם לנתבעות, באמצעות הנתבעת 2 36% מסכום הפיצוי הכולל לתובעת בצירוף 36% מסכום הנזק לרכב הנתבעת 2 – סה"כ 9,890 ₪ וזאת בתוספת הוצאות משפט בסך כולל של 2,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע פנה לעזרת שמאי רכב, שחיווה דעתו לפיה, ע"פ תנאי הפוליסה, על הנתבעים להתקין שמשה מקורית, מאחר והשמשה החליפית מגיעה בלי מסגרת גומי (סעיף 3 לחוות הדעת שצורפה לכתב התביעה).
למרות שמדובר במקרה שבמומחיות והרכב היה בחזקת ובשליטת הנתבעות או מי מטעמן, הנתבעות לא הגישו חוות דעת מומחה מטעמן בדבר הנסיבות לקרות שבירת השמשה לאחר התיקון, או דו"ח נתונים המפרט כיצד בוצע תיקון השמשה על ידיהן, וכי הוא תואם את כתב השרות ואת אמות המידה המקצועיות בתחום מומחיות הנתבעת מס' 2.
הנתבעת מס' 2 לא שללה את העובדה, שהרכיבה שמשה תחליפית של שמשה אחורית של רכב על גבי גומיה קרועה, ואני דוחה את עדותו בעל פה של מר בז'רנו כי "אין לנו בעיה עם זה" וכי כלי רכב רבים תוקנו כך על ידי הנתבעת מס' 2, (שם, ובשורות 19-28).
...
אני דוחה את הטענה לפיה ההחרגה בסעיף 3.1.2 לפוליסת הביטוח חלה על המקרה שלפנינו, ומאפשרת לנתבעת מס' 2 להחליף שמשה ללא החלפת מסגרת הגומי.
הנתבעת מס' 2 לא שללה את העובדה, שהרכיבה שמשה תחליפית של שמשה אחורית של רכב על גבי גומיה קרועה, ואני דוחה את עדותו בעל פה של מר בז'רנו כי "אין לנו בעיה עם זה" וכי כלי רכב רבים תוקנו כך על ידי הנתבעת מס' 2, (שם, ובשורות 19-28).
אמנם לכתב התביעה לא צורף מכתב ההתרעה, שנזכר בסעיף 8 לכתב התביעה, אך אני מקבלת את עדות התובע כמהימנה, ואין להאמין כי היה נושא בהוצאה כספית משמעותית, ללא מתן הזדמנות לנתבעות לבצע את התיקון במסגרת הביטוח.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע הגיש כנגד הנתבעת תביעה כספית על סך של 96,220 ₪, בגין נזקים שנגרמו, עקב הצתה של רכב אשר היה בבעלותו ובוטח על ידי הנתבעת במועד הרלוואנטי.
המשאית בוטחה על ידי הנתבעת החל מיום 1.6.2016 ועד ליום 31.5.2017, בביטוח מקיף, הכולל כסוי בגין "אבדן מוחלט או נזק פיסי בר תיקון, שנגרמו בתקופת הביטוח לרכב המבוטח הנקוב ברשימה כתוצאה מאירוע תאונתי של אחד או יותר מהסיכונים המפורטים להלן" (סעיף 1 לפרק ב' בתנאים הכלליים של הפוליסה).
הגדרת מקרה ביטוח כוללת, על פי פרק ב' גם ארוע "אש, ברק, היתפוצצות, היתלקחות" (סעיף 1(א)) ו"מעשה זדון.
לא קיים נזק בתא המנוע, מצבר הרכב שלם, צמיגים לא נשרפו, תא מטען ניזוק, נזק לצבע הרכב, שמשות הרכב שבורות בחלק האחורי ומשני הצדדים וכן, קיים נזק כבד לפלסטיק ברכב.
אלא, שגירסתו בפני חוקר הביטוח היתה שונה בעיניין זה והוא טען, כי החנה את המשאית בתחנת הדלק ולאחר מכן בחניון, ביום "17.12.2016 או 18.12.2016". התובע טען בפני החוקר, כי "הרכב חנה בנתיב חן 28. בתאריך 17.12.16 או יום 18.12.16, סמוך לשעה 09:00, כאשר הגעתי לרכב מצאתי שחסר לי אויר בשני הגלגלים הקדמיים שמאל וימין..." (ראה נ/2, בעמ' 5 ו - 6 ונ/4 - העדות המודפסת.
...
משנתמלאו התנאים הקבועים בסעיף 25 לחוק חוזה הביטוח, דין התביעה להידחות.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת את הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

גרסת התובעת וראיותיה בעדותה בפני הדגימה התובעת את שהתרחש באמצעות מכוניות צעצוע, וסיפרה: "... עמדתי עם הרכב לאורך שורה של מכוניות חונות, המתנתי עד שמישהו יפנה את החניה, עמדתי בצד במאונך. הייתי עם שתי ילדות קטנות שלי באוטו, התעסקתי איתן אחורה, הן פתחו חגורות ואני הסתובבתי אליהן, ופתאום הרגשנו בום חזק ברכב בצד השמאלי שלו כי בצד הימני שלו היו כלי הרכב החונים ואז יצאתי וראיתי שהוא פגע ברכב שלי. הוא בא מאחוריי... כשאני עמדתי משמאל לרכבים החונים והנתבע הגיע לתוך מיגרש החניה שבו עמדתי, פנה ימינה מהכביש הראשי ימינה לכווני ואז פגע בחלק השמאלי של הרכב שלי. הוא עצר, יצאה מהרכב בחורה שצרחה עלי, היא אמרה לי שאני אשמה כי נסעתי רברס ולא נסעתי... ואז גם הוא יצא והטמבון האחורי של הרכב שלי נפל, החלק השמאלי האחורי נפל לגמרי, הוא היה מודבק ולא היה חדש, הרכב היה ישן, המכה הפילה אותו לגמרי...". לשאלתי באיזה מצב עמד רכבה במקום באותה עת, השיבה התובעת: "... הרכב היה מונע על פרקינג. לא הייתי ברברס...". התובעת הוסיפה וטענה כי הנתבע לא מסר לה את פרטי פוליסת הביטוח שלו וגם בהמשך לא יצר עימה קשר למרות שהבטיח שיעשה זאת, וכן כי אביו שוחח עימה, בקש שלא תפעיל את פוליסת הביטוח שלה והתחייב לתקן את הנזק שניגרם לרכבה על חשבונו אך בסופו של דבר לא עשה כן. לתמיכת גירסתה צירפה התובעת לכתב התביעה את תיכתובות הוטסאפ שהוחלפו בינה לבין הנתבע, את טופס הודעתה לחברת הביטוח, ואת הצעת המחיר לתיקון הנזק שניגרם לרכבה בסך של 3,514 ₪, ובמהלך הדיון בבית המשפט השמיעה שיחה מוקלטת שהתקיימה בינה לבין אביו של הנתבע, בה נשמע הלה מבקש מממנה לשלוח לו את צלום מיסמכי הביטוח שלה, טוען ש"לא היה לו זמן לסדר את זה עד עכשיו" ובסופה של השיחה אומר לה: "את תמסרי את הגרסה שלך והוא את שלו ויחליטו". גרסת הנתבע וראיותיו בכתב הגנתו טען הנתבע כי מיד לאחר שפנה ימינה אל איזור החניה שבו אירעה התאונה, הוא הבחין ברכב התובעת שהיה במצב של נסיעה לאחור ולכן צפר על מנת להסב את תשומת לבה של התובעת להמצאותו שם, אלא שהיא המשיכה בנסיעה לאחור והתנגשה בכנף הימנית אחורית של רכבו, חרף סטייתו שמאלה.
גם בעדותו בבית המשפט תיאר הנתבע את שאירע באופן דומה: " ...אני באתי מהכיוון של הכניסה אל המיגרש, פניתי ימינה, ואז ראיתי את הרכב של התובעת במצב נסיעה לאחור. שמתי לב מהשמשה האחורית שלה שיש שתי בנות עומדות ונתתי לה שני צפצופים כדי שתשים לב שאני
בהקשר זה הוסיף הנתבע וטען כי הוא עצמו לא הגיש תביעה כנגד התובעת משום שחשב שהנזק שניגרם לרכבו קטן ורק לאחר תקונו הסתבר לו כי מדובר היה בעלות של כ- 7,000 ₪, ולכן – כך הצהיר: "... היום אני מתכוון לתבוע כי התובעת כבר הביאה דברים שהם שקר, הוסיפה דברים שהם שקר. אני לא מוכן שמישהו יעשה לי דבר כזה ואני מתכוון לתבוע אחרי הדיון הזה...". להשלמת גירסתו הגיש הנתבע את צלומי הנזקים לשני כלי הרכב – נ/1 ו- נ/2 ולתמיכת דבריו העיד את חברתו אור שעיבי שהיתה עמו ברכב וטענה גם היא כי רכב התובעת נסע לאחור ו"היה ברברס עם אורות לבנים".
...
גרסת התובעת וראיותיה בעדותה בפני הדגימה התובעת את שהתרחש באמצעות מכוניות צעצוע, וסיפרה: "... עמדתי עם הרכב לאורך שורה של מכוניות חונות, המתנתי עד שמישהו יפנה את החניה, עמדתי בצד במאונך. הייתי עם שתי ילדות קטנות שלי באוטו, התעסקתי איתן אחורה, הן פתחו חגורות ואני הסתובבתי אליהן, ופתאום הרגשנו בום חזק ברכב בצד השמאלי שלו כי בצד הימני שלו היו כלי הרכב החונים ואז יצאתי וראיתי שהוא פגע ברכב שלי. הוא בא מאחוריי... כשאני עמדתי משמאל לרכבים החונים והנתבע הגיע לתוך מגרש החניה שבו עמדתי, פנה ימינה מהכביש הראשי ימינה לכיווני ואז פגע בחלק השמאלי של הרכב שלי. הוא עצר, יצאה מהרכב בחורה שצרחה עלי, היא אמרה לי שאני אשמה כי נסעתי רברס ולא נסעתי... ואז גם הוא יצא והטמבון האחורי של הרכב שלי נפל, החלק השמאלי האחורי נפל לגמרי, הוא היה מודבק ולא היה חדש, הרכב היה ישן, המכה הפילה אותו לגמרי...". לשאלתי באיזה מצב עמד רכבה במקום באותה עת, השיבה התובעת: "... הרכב היה מונע על פרקינג. לא הייתי ברברס...". התובעת הוסיפה וטענה כי הנתבע לא מסר לה את פרטי פוליסת הביטוח שלו וגם בהמשך לא יצר עמה קשר למרות שהבטיח שיעשה זאת, וכן כי אביו שוחח עמה, בקש שלא תפעיל את פוליסת הביטוח שלה והתחייב לתקן את הנזק שנגרם לרכבה על חשבונו אך בסופו של דבר לא עשה כן. לתמיכת גרסתה צרפה התובעת לכתב התביעה את תכתובות הווטסאפ שהוחלפו בינה לבין הנתבע, את טופס הודעתה לחברת הביטוח, ואת הצעת המחיר לתיקון הנזק שנגרם לרכבה בסך של 3,514 ₪, ובמהלך הדיון בבית המשפט השמיעה שיחה מוקלטת שהתקיימה בינה לבין אביו של הנתבע, בה נשמע הלה מבקש מממנה לשלוח לו את צילום מסמכי הביטוח שלה, טוען ש"לא היה לו זמן לסדר את זה עד עכשיו" ובסופה של השיחה אומר לה: "את תמסרי את הגרסה שלך והוא את שלו ויחליטו". גרסת הנתבע וראיותיו בכתב הגנתו טען הנתבע כי מיד לאחר שפנה ימינה אל אזור החניה שבו ארעה התאונה, הוא הבחין ברכב התובעת שהיה במצב של נסיעה לאחור ולכן צפר על מנת להסב את תשומת לבה של התובעת להימצאותו שם, אלא שהיא המשיכה בנסיעה לאחור והתנגשה בכנף הימנית אחורית של רכבו, חרף סטייתו שמאלה.
מן התצלום נ/1 עולה כי על הפינה הימנית אחורית של רכב הנתבע נותרו סימני שפשוף לאורך – סימנים המתיישבים היטב עם המסקנה לפיה הלה לא הבחין ברכבה של התובעת בעת פנייתו ימינה לאזור בו ארעה התאונה, ו/או לא הבחין בו במועד ואז – במהלך נסיונו לעקוף את רכבה משמאל הוא שפשף את הפינה השמאלית אחורית שלו ובעשותו כן גרם להינתקות המגן האחורי של רכבה שהיה מודבק למקומו בעקבות תאונה קודמת (ר' נ/2).
התוצאה היא אם כן שהתביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעת פיצוי חלקי בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו