במסמך בעיניין זה מיום 4.11.14 מטעם מנהל החברה, צוין כי על-פי נוהלי החברה, החוקר הפרטי שביצע את החקירה הנ"ל (רמי דר) מסר את הדו"ח בכתב-ידו לאישורו של מנהל החברה, אשר ערך אותו ואישר להדפסה; כי הקלדנית הדפיסה את הדו"ח הסופי ומציינת בצִדו הימני של העמוד את ראשי התיבות של החוקר ושלה; וכי כך בוצע גם בחקירה הנדונה, שכן כפי ניתן לחזות בדו"ח החקירה – צוינו בצִדו הימני התחתון של העמוד ראשי התיבות של החוקר ר.ד. ולצִדם שמה של הקלדנית – ת.נ. (תמי נחמני).
מהדו"ח עולה, בין-היתר, כי האב דימנטי, ואינו מודע לירידה במצבו; כי חודש וחצי עובר לכתיבת הדו"ח, הפך העותר למטפל העקרי בחייו של האב, במקומה של הבת (אחותו של העותר); וכי העותר "לקח את חיים אביו אליו לעמנואל ומעוניין שאביו יהיה בבית אבות בסמוך אליו".
ביום 23.12.12 פנתה עמידר לבית-משפט השלום בתביעה נגד העותר ואביו; וביום 15.7.13 הגיעו הצדדים להסכמה, אשר קיבלה תוקף של פסק-הדין, לפיה העותר יפנה את הדירה עד ליום 15.1.14 – אך יהא רשאי להגיש מסמכים לצורך בירור זכויותיו כ"דייר ממשיך" בדירה, וככל שיימצא כי עומדות לו זכויות כאמור – לא יבוצע פסק-הדין (תא"ח 44561-12-12 עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ נ' חיים אנקרי ואח' (15.7.13)).
העותר הגיש לועדת האכלוס העליונה בקשה חדשה כאמור וטען, בתמצית, כפי שעולה מכתבי-הטענות, כי מספר הטלפון שלו (הרשום על-שם עסק שהיה בבעלותו, כפי שעולה מדו"ח פירוט חשבון שצרף) מופיע בדו"חות ביקורי המעגל כ"איש קשר" לחברת עמידר, באופן שמוכיח את מגוריו בדירה; וכי יש להפחית ממשקלם של דו"חות ביקורי המעגל, הנסמכים על פרטים שמסר אביו בעת הביקור – הואיל והאב היה דימנטי, כפי שעולה ממסמכים רפואיים שצרף.
לשיטת המשיב, טענת העותר לפיה נאלץ להוציא את אביו מהדירה בחורף 2012 בשל מצבה הלקוי, ניגפת הן באמור בדו"ח הסוצאלי ובדו"ח החקירה, והן בעובדה שהעותר ואביו מעולם לא פנו למשיב או לעמידר בבקשה לתקן את הליקויים או בטענה כי בעטיים של הליקויים לא ניתן להתגורר בדירה בחודשי החורף; לכן לא ניתן להיבנות בדיעבד מטענה זו, מה-גם, שמדובר בטענה כבושה שהועלתה רק בכתב-העתירה המתוקן.
נקודת המוצא לדיון בעניינינו, היא כי אין מניעה שועדת האכלוס העליונה תיסתמך בהחלטותיה על האמור בדו"חות ביקורי המעגל (ראו והשוו: עע"מ 2827/07 רחל חיות נ' משרד הבינוי והשיכון (23.11.08); ועת"מ (י-ם) 35135-05-10 יעקב לויה נ' מדינת ישראל – משרד הבינוי והשיכון (16.11.10)); ובפסיקת בתי-המשפט המנהליים אף נקבע, כי דו"חות ביקורי המעגל מהוים ראייה מרכזית בנוגע להחלטות בעיניין זה, ויש להעניק להם "משקל עודף" (ראו למשל: עת"מ (חי') 37146-05-13 יצחק מלפוף נ' משרד הבינוי והשיכון (20.5.14); עת"מ (ת"א) 23650-07-12 אברהם בן שמואל נ' מדינת ישראל – משרד השיכון (23.4.13); ועת"מ (חי') 11500-04-09 גזל יוסף סלח נ' משרד הבינוי והשיכון/המשרד הראשי (2.11.09)).
שנית, המכתבים שהציג העותר אשר נשלחו עבורו לכתובת הדירה, מטעם הבנק וקופת הגמל, נערכו בין השנים 2003-2001, קרי – זמן רב עובר לתקופה הרלבנטית; מה-גם, שאין בעצם המשלוח למען הדירה כדי להעיד על מגורים במקום, כפי שקבעה הועדה, זאת בפרט כאשר בשנת 2003 נרשם העותר במירשם האוכלוסין תחת כתובת מגורים בתל-אביב.
על-יסוד האמור מתעוררת השאלה, האם בכך אף נקטע רצף המגורים בדירה – הן של האב והן של העותר; זאת, מבלי שניתנה הודעה אודות המעבר לעמידר או למשרד השיכון, אף אם נעשה הדבר בשל ליקויים בדירה, כנטען.
...
לאחר עיון במסמכים האמורים סבורני, כי החלטת הוועדה בעניין זה באה בגדרו של מתחם הסבירות.
עם זאת, הואיל וממילא אין מקום להתערב במסקנה כי לא הוכחו מגורים משותפים של העותר בדירה עם אביו לפני יום 21.3.11 – שעה שהעותר נדרש להראות כי התגורר עם אביו בדירה למצער מיום 4.7.09 – הרי שהדיון בשאלה זו מתייתר.
הנה-כי-כן, במסקנת הוועדה, על-יסוד התשתית הראייתית שהונחה לפניה, לפיה לא הוכח כי העותר התגורר עם אביו בדירה בתקופה הרלבנטית – לא נפל פגם של אי-סבירות, ולפיכך לא קמה עילה להתערב בה.
התוצאה
אשר על כל האמור לעיל, העתירה נדחית.