מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד ישראכרט בגין העדר שיפוי בעקבות גניבת כרטיס

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התשלום בעבור ההזמנות בוצע באמצעות כרטיס אשראי של חברת "ישרכרט" שפרטיו נימסרו על ידי הנתבע.
טענות הנתבע לטענת הנתבע, יש לדחות התביעה כנגדו מן הטעם של העידר עילה הואיל והוא לא הזמין מעולם כרטיסי טיסה מהתובעת ולא מסר את פרטי כרטיס האשראי שלו בקשר עם הזמנת כרטיסי הטיסה.
מר דריקס העיד, כי ביצע את שתי ההזמנות בקשר עם נסיעת הנתבע, והבהיר כי לא ידע על קיומו של מתחזה המתקשר ומזמין כרטיסי טיסה באמצעות כרטיסי אשראי גנובים.
...
כן אין חולק, כי למרות שהנתבע השתמש בכרטיסי הטיסה שהנפיקה לו התובעת, לא שילם הנתבע לתובעת את התמורה המגיעה לה. אין בידי לקבל טענת הנתבע כי לא התקיימה התקשרות כלשהי בינו לבין התובעת מכיוון שרכש כרטיסי הטיסה מהסוכן.
לנוכח האמור, משמצאתי כי התובעת עמדה בנטל להוכיח תביעתה במאזן ההסתברויות הנדרש במשפט אזרחי ובהינתן האסמכתאות שהוגשו, התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת סך של 18,741.43 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

שאלת החבות: הנתבעת מעלה מספר טענות, אשר על פיהן, לדידה, פטורה היא מחבות על פי פוליסת הביטוח: האחת, הפוליסה אינה חלה על ארוע הפריצה הנטען, מאחר והתובע אינו בעל השליטה והחזקה בבית ואינו בעל זיקה לרכוש שניזוק ונגנב מן הבית; השנייה, הנתבעת פטורה מחבות ומתשלום פיצוי לתובע מאחר ולא הוכחה קרות מקרה הביטוח, מחמת אי גילוי עובדות מהותיות ומסירת פרטים ועובדות כוזבות במועד מתן הצעת הביטוח, מתוך כוונת מירמה; השלישית, העדר חבות מאחר וארוע הפריצה בוים על ידי ליאור, ולחילופין, לא נגנב הרכוש הנטען, ויש בתביעה משום הפרזה לעניין הקף ושיעור הרכוש הנטען, העולה כדי ניסיון הונאה ומרמה שיש בו להביא לדחיית התביעה.
הנתבעת מפנה עוד לדפי פירוט כרטיס האשראי של התובע, מסוג ישרכרט, לשנים 2006-2007, שצורפו לדו"ח החוקר מטעמה (נ/17), אשר לטענתה אינם מצביעים על רכישות בסדר גודל של אלו שפורטו על ידי ליאור והתובע בעדותם, העולות לכדי עשרות ואף מאות אלפי שקלים.
לאור האמור, אינני מקבל את הטענה כי יש לדחות התביעה מחמת העדר זיקת ביטוח של התובע לרכוש המבוטח.
לעניין ביטוח, נקבע, כי נטל השיכנוע להראות כי המקרה שארע ניכנס לתנאי השיפוי שבפוליסה מוטל על התובע-המבוטח, כאשר עליו להניח התשתית הראייתית כי ארע מקרה הביטוח; ואילו הנטל להראות כי היתקיים אחד מהחריגים לחבות, המשחרר את חברת הביטוח מאחריות מוטל על הנתבעת-המבטחת, במקרה בו עמד המבוטח בנטל המוטל עליו (ע"א 371/64 כהן נ. חברה לביטוח "קלדוניאן", פ"ד יט (1) 77, 81 (1965); ע"א 544/75 איגל סטאר אינשורנס קומפני לימיטד נ' טננבוים את ווב חב' לבנין ואבודות ציבוריות בע"מ, פ"ד לב(1) 342, 347-349 (1977); ע"א 224/78 חמישה יוד תכשיטנים בע"מ נ' פיירמנס פאנד אינשורנס קומפני, פ"ד לג(2) 90, 92 (1979); ע"א 78/04 המגן חברה לביטוח בע"מ נ' שלום גרשון הובלות בע"מ, ׁ5/10/06)).
לעניין הכלל כי "דין המנעות מהבאת עד כדין הודאה שאילו הובא אותו עד – היה מעיד נגד מי שנימנע מלהזמינו", ראו גם ע"א 27/91 קבלן נ' שמעון, עבודות מתכת, פ"ד מ"ט(1) 450, שם, 457).
...
מכל המקובץ לעיל, למדני, כי קיימות סתירות מהותיות בגרסאותיו של ליאור, לצד דיווח סותר למבטחת, שיש בהם להניח דעתי כי ליאור אכן הפריז בדיווח אודות הרכוש שנגנב מהבית, מתוך כוונה לזכות בתגמולי ביטוח גבוהים יותר.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, דינה של התביעה להידחות.
בנסיבות, הנני מחייב את התובע לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ (כולל מע"מ) והוצאות משפט בסך של 8,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2010 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו תא"מ 35299-02-10 אמ.די.טי. - טכנולוגיות מוצרי יהלום בע"מ. נ' ישרכרט בע"מ בפני כב' השופט רונן אילן אמ.די.טי. - טכנולוגיות מוצרי יהלום בע"מ. ישרכרט בע"מ פסק דין
בפני תביעה אשר בטבורה מחלוקת באשר לאחריות לנזק הנובע משימוש אסור בכרטיס אשראי, לאור ההסדרים הקבועים בחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 (להלן: "החוק").
(ג) הלקוח יהיה אחראי לשימוש לרעה שנעשה לפני שנמסרה הודעה למנפיק, לפי הסכום הנמוך מבין שני אלה: (1) סכום קבוע של 75 שקלים חדשים בתוספת של 30 שקלים חדשים לכל יום מהמועד שבו נודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על השמוש לרעה בו עד מועד מסירת ההודעה; על אף האמור לעיל, אם מסר הלקוח את ההודעה תוך שלושים ימים מיום שנעשה לראשונה שימוש לרעה, לא יהיה אחראי לסכום העולה על 450 שקלים חדשים; יום ההודעה לא ייכלל במנין הימים, אם נימסרה באותו יום שבו נודע ללקוח על האובדן או הגניבה; (2) סכום העיסקאות או הפעולות שבוצעו בפועל.
כך איפה מוסדרת בחוק חובת מסירת ההדועה על ידי הלקוח וזכותו לשיפוי לאחר שנמסרה ההודעה.
שאלה זו בדיוק נבחנה על ידי השופט המנוח, עדי אזר ז"ל ודבריו, גם לכבודו, יובאו כלשונם: "עדיין יש צורך להסביר את ההבדל שבין סעיף 9 לבין סעיף 5 לחוק כרטיסי חיוב. האבחנה, לדעתי, בהיעדר פסיקה של בתי משפט בנושא זה, היא שמצב של שימוש לרעה בפרטי כרטיס (להבדיל משימוש לרעה בכרטיס עצמו) הוא מצב הכלול הן בסעיף 9 והן בסעיף 5. במקרה זה ההבדל נעוץ בנטל ההוכחה. סעיף 5 עוסק במצב שבו הלקוח שיכנע והוכיח כי נעשה שימוש לרעה בכרטיס. תנאי להפעלת הסעיף הוא שהיה שימוש לרעה. סעיף 5(ב) קובע כי הלקוח לא יהיה אחראי בשום מקרה לשימוש לרעה שנעשה אחרי שנמסרה הודעה. במקרה זה לא עצם ההודעה מעניק את הזכות ללקוח, אלא העובדה שהיה אמנם שימוש לרעה, כלומר, שימוש בכרטיס בידי מי שאינו זכאי לכך. שונה המצב לגבי סעיף 9. באותו מקרה הלקוח אינו צריך להוכיח דבר ודי בכך שהוא מודיע למנפיק תוך 30 ימים שהוא לא ביצע עיסקה, כדי שהמנפיק יהיה חייב להשיב לו את סכום החיוב.
...
טענה זו אינני מקבל.
לסיכום, התובעת לא עמדה במועדים הנקובים בסע' 9 לחוק ולא התכחשה לעסקאות בתוך 30 יום מיום שקבלה הודעה עליהן, שלכן איננה זכאית להתבסס על סע' 9 בחוק להשבת הכספים אשר בהם חויבה בגינם.
אשר על כן אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 17,116 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 3.12.09.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט לתביעות קטנות בירושלים ת"ק 37697-05-22 הושיאר נ' יציל פיננסים בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד הרשם הבכיר יגאל ברק- עופר התובעת איריס הושיאר, ת.ז. 028962660 הנתבעות 1. יציל פיננסים בע"מ, ח.פ. 512682659 2. כרטיסי אשראי לישראל בע"מ, ח.פ. 510827678 פסק דין
לפניי תביעה בסך 1,998 ₪ שעניינה שיפוי התובעת בגין כספי חיוב אשראי שהושבו ללקוח.
הנתבעות מאפשרות ביצוע עיסקאות שכאלה באמצעות האנטרנט, ולכן זו אחריות שלהן לבדוק אם כרטיס האשראי גנוב, טרם אישור העסקה.
ביום 28.12.2022 ניתן ע"י בית משפט השלום בת"א (כב' השופט א. ברקאי) פסק דין בהליך ת.א. 54734-01-21 ב.ג.א.נ אופנת עילית בע"מ נ' ישרכרט בע"מ [פורסם במאגרים המשפטיים] (להלן: "פס"ד ב.ג.א.נ"), בו עסק בית המשפט בהרחבה בפרשנות החוק.
לאור כל האמור, ואף מבלי להדרש להסכם, אני מקבל את טענת הנתבעות לפיה האחריות לאמת כראוי את זהות המשלם בכרטיס אשראי, מוטלת (בהעדר אימות מוגבר) על בעל העסק, וממילא, לאחר הכחשת עסקה, עליו לשאת בנזק שניגרם כתוצאה מביטול החיוב.
...
לפיכך אני קובע כי הנתבעות התרשלו בכך שלא הודיעו לתובעת באופן מידי על הכחשת העסקה.
לאור כל האמור אני קובע כי הנתבעות התרשלו בכך שלא מסרו לתובעת הודעה מידית בדבר הכחשת העסקה, וכי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק שנגרם לתובעת.
לפיכך אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סכומים כדלקמן: את סכום התביעה בסך של 1,998 ₪, בתוספת ריבית והצמדה מיום 17.5.2022 ועד למועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מספר ימים לאחר מכן, ביום 6.8.2017, פנה לנתבעת בבקשה לחסום את כרטיס האשראי מסיבת "אבד/נגנב". כרטיס האשראי נחסם לבקשתו.
תמצית טענות התובע: לטענת התובע הוא לא ביצע את העסקה ועל הנתבעת לשפותו בגין הנזק שניגרם לו. התובע טוען כי הנתבעת התרשלה בתפקידה ובהגנה עליו עת לא הפעילה את מערכות ההגנה שלה כלפיו.
ביחס למועד הגשת תביעתו טען התובע כי פנה לעורכת דין שתייצגו בתביעה כנגד הנתבעת עוד בשנת 2017 אך בשל מחדליה והתנהלותה לא הוגשה התביעה במועד זה. על כן עותר התובע להשבת תשלום העסקה בסך 48,677 ₪ (ללא העמלה בסך 21.41 ₪), בתוספת ריבית והצמדה בסך 4,822 ₪.
במסגרת נטל זה על התובע להוכיח גם את קיומו של היסוד הנגטיבי הקיים בשימוש לרעה בכרטיס האשראי, קרי, שלא הייתה לו כל מעורבות בשימוש לרעה שנעשה בכרטיסו (וראו בש"א (שלום חיפה) 6580/06 יניב נ' חב' ויזה כ.א.ל בע"מ (21.11.2006); ת"ק (שלום נתניה) 10986-08-20 נביפור נ' בנק פועלים בע"מ (13.4.2022); ת"ק (שלום נתניה) 26113-01-20 טויטו נ' ישרכרט בע"מ (27.1.2021)).
ככל שהתובע הוכיח שימוש לרעה, ובמסגרת זו הוכיח את העידר הידיעה והמעורבות מטעמו, עובר הנטל למנפיק כרטיס האשראי להוכחת קיומו של אחד מהחריגים המנויים בסעיף 5(ד) לחוק כרטיסי חיוב.
...
לאור כל האמור, לא מצאתי כי עדותו היחידה של התובע מרימה את הנטל המוטל עליו ולא מצאתי כי די בה כדי לקבוע ממצאים עובדתיים בדבר שימוש לרעה בכרטיס.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו