ב"כ טרקיש הבהיר לעניין זה (בעמ' 17 לפר'), כי התובע אמנם מילא, בשדה התעופה באיסטנבול, טופס תלונה על אובדן מזוודתו; אך כאשר מאוחר יותר נמצאה המזוודה והושבה לו, היה עליו-על פי סעיף 26 (2) סיפא לאמנת ורשה-להגיש תלונה בכתב תוך 21 יום מהיום שהמזוודה הושבה לו, וזאת לא עשה.
טענה זו יש לדחות: דיני התעופה מקימים אמנם "ייחוד עילה" לגבי סוגי אירועי-הנזק שנקבעו בפרק השלישי לאמנת ורשה, אך אין בכך כדי לאיין את עילת התביעה שיכולה לקום לתובע כנגד גורם שאינו מוביל אוירי (בר"ע 11372/95 (ת"א) רשות שדות התעופה נ. אמארה, נתיבי האוויר הטורקיים ו-אל על בע"מ; להלן: עניין אמארה; בר"ע [ת"א} 1293/07 השטיח המעופף בע"מ נ. ניב ואח').
ב"כ טרקיש טוען כי התובע לא מסר את תלונתו תוך מועד זה, ועל כן חלה לגביו ההוראה שבפיסקה (4) של סעיף 26 האמור, ולפיה-"לא הוגשה מחאה תוך הזמנים הנקובים לעיל, לא תישמע כל תביעה נגד המוביל אלא אם היתה רמאות מצידו".
לוחות הזמנים, על פי פיסקה (2) של אותו סעיף, הם: "במקרה היזק, על הנשגר למחות בפני המוביל מייד עם גילוי ההיזק, ולכל המאוחר תוך שבעה ימים מיום קבלת הכבודה, ותוך ארבעה-עשר ימים מיום קבלת הטובין. במקרה איחור, תוגש המחאה לכל המאוחר תוך עשרים ואחד יום מהתאריך בו הועמדו הכבודה או הטובין לרשותו".
ב"כ טרקיש טוען כי במקרה דנן נמצאה המזוודה והושבה לתובע, ועל כן עסקינן ב"איחור" בהגעתה, ולא באובדן או בהיזק.
...
על כן אני דוחה את ניסיונה של טרקיש להיתנער מאחריות בטענה, שבמקרה זה היא מקוממת לא רק בשל היותה "פורמאלית" להכעיס, אלא בעיקר כיוון שמבחינה עניינית, לא היה כלל מקום להעלותה.
אני סבורה כי מגיע לתובע פיצוי מסויים בגין התקלה של אי-הגעת מזוודתו עמו לאיסטנבול, תקלה שארעה בעטייה של רשלנות מצד לאופר.
אני מקבלת את בקשתו של ב"כ טרקיש שלא לחייבה בהוצאות משפט: על אף טענותיה כנגד התביעה הציעה טרקיש מלכתחילה לשלם לתובע, בהסדר פשרה, סכום במסגרת הפיצוי שעל פי דיני התעופה, אך התובע דחה הצעה זו. בתום דיון ההוכחות חזר ב"כ טרקיש והציע, כפשרה, סכום פיצוי בסך 375 דולר (בעמ' 20 לפר'), אך גם הצעה זו לא התקבלה.