לפנינו תביעת התובע כנגד החלטת הנתבע לדחות תביעתו להבטחת הכנסה לחודשים ינואר-פברואר 2018 בהם היה בעלים של רכב ובתו החיילת בעלים של רכב נוסף.
התובע עצמו לא עשה כל שימוש ברכב זה.
בתו של התובע הגישה תצהיר עדות מטעמו, וכך היא העידה:
"אני חיילת משרתת בקבע באיזור הערבה. בסוף חודש ינואר 2018 (או בסמוך) רכשתי רכב מכספי שלי. הרכב נרכש לצרכיי האישיים. הרכב נמכר לאחר כחודשיים בסוף חודש מרץ 2018 לאופיר סוכנויות לאחר שהתברר שנוצרו לאבי בעיות עם המוסד לביטוח לאומי בגלל הרכב. הרכב היה אצלי. רוב הזמן הרכב היה איתי בבסיס ובאיזור הבסיס. כשיצאתי לסופי שבוע לבית הוריי, יצאתי עם הרכב וחזרתי איתו לבסיס".
בתו של התובע התייצבה לדיון הוכחות.
סעיף 9א(ב) מציב שני תנאים חלופיים אשר בהתקיימם, נשללת הזכאות לגימלת הבטחת הכנסה – "תובע שהוא בעל שני כלי רכב או יותר או שהוא בעל רכב ששוויו עולה על סכום שקבע השר, לא יהיה זכאי לגימלה לפי חוק זה".
לפי סעיף 1 לחוק, הגדרתו של "ילד" הנה בהתאם למובנו של מונח זה בסעיף 238 לחוק הביטוח הלאומי[נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי).
כפי שראינו, על פי הפסיקה יש לפרש את המונח "ילדו הנמצא עמו" באופן שבו רואים את הילד כמי "שאורח חייו הרגיל והשגרתי מיתקיים ומתנהל אצל מי שעמו הוא נמצא". קשה להלום את מסקנת הנתבע כי בתו של התובע, אשר שרתה רחוק מאוד מביתו של התובע; אשר קנתה את הרכב בעצמה ולצרכיה; תוך שהיא נוסעת עמו לבסיס וחוזרת עמו רק בסופי שבוע, פעם בשבועיים; נכנסת להגדרת – "ילדו הנמצא עמו".
בעיניין זה יפים הדברים שנפסקו בפסקי הדין אליהם הפנה בא כוחו של התובע בהשלמת סיכומיו.
...
לכאורה, הפרשנות המילולית של הוראת סעיף 9 א (א) לחוק מביאה למסקנה שבבית משפחה בה מתגורר ילדו, עד גיל 23, של תובע גמלה, די בכך שיש רכב בשימושו כדי לשלול את הגמלה מהוריו.
היא נוסעת עם רכבה לבסיס רחוק מהבית וחוזרת לביתה רק בסופי שבוע, אחת לשבועיים, עונה להגדרת החוק של "ילדו הנמצא עימו".
סוף דבר
התביעה מתקבלת.