מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד הבנק עקב אי כיבוד כרטיס אשראי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע בכתב התביעה התייחסו לשישה עניינים עקריים: הדרישה לחתימה על מיסמכי הפטקא, אי כיבוד המחאות שניתנו על ידי המנוחה בחייה, סרוב הבנק להעברת הסך של 100,000 ₪ לחשבונו, הגבלת החשבון ובטול כרטיסי האשראי, הסרוב להעברת הכספים לאחר מות המנוחה ורשלנות בנק ישראל והתייחסותו לתלונות התובע כלפי בנק יהב.
אינני מקבל טענה זו. הנתבעים 1 ו-3 הסבירו כי צירוף כלל הנסיבות שהתרחשו בסמוך לביטול כרטיס האשראי והבנקט הובילו אותם לחשוד כי גם המשיכות שנעשו עד כה מידי חודש, נעשו ללא הסכמת המנוחה ולכן אין משמעות לבדיקת המשיכות בחודשים הקודמים.
אשר על כן אני דוחה את טענות התובע בעיניין זה. טענות התובע כלפי בנק ישראל משקבעתי כי לא נפל פגם בהתנהלות הבנק והנתבעת 3 אזי התייתר למעשה הצורך לידון בטענות התובע כלפי בנק ישראל ודין התביעה נגדו להדחות.
...
על רקע האמור לעיל, הוגשה התביעה על ידי התובע הן באופן אישי והן כנציג של יתר יורשי המנוחה ובהסכמתם.
מעדותה של הנתבעת 3 שוכנעתי כי פעלה באופן ענייני ומקצועי ומתוקף תפקידה כמנהלת הסניף.
סוף דבר לאור כל האמור התביעה נדחית.
לאחר ששקלתי את הדברים ראני קובע כי התובע ישלם לנתבעים 1 ו- 3 הוצאות בסך של 18,000 ₪ ולנתבע 2 הוצאות בסך של 12,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

היא עותרת להשבת מלוא סכום המשיכה מיום 28.8.14 בסך 5,200 ₪ וכן בנוסף סך של 20,000 ₪ כפצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לה, לטענתה, עקב אי כיבוד שיקים ו/או אי כיבוד הוראות חיוב שנתנה התובעת לגורמים שונים ע"י הנתבעת.
עוד נטען על ידי הנתבעת כי ביום 18.8.14, כ- 10 ימים לפני המשיכה המדוברת, נגנב מרכב התובעת ארנק, בו שמרה התובעת תעודה מזהה, רישיון נהיגה, כרטיסי אשראי וכד' (כמפורט בתביעה).
כעולה מתצהיר עדותה הראשית היא הפעילה את סוכנות הדואר בכפר יאסיף במשך 17 שנים, כאשר מעיון בטופס המשיכה מיום 28.8.14 (נספח ו' לכתב התביעה) עולה כי היא בעצמה הייתה זאת שטיפלה במשיכת כספים זו אך אין היא זוכרת את פרטי המשיכה במקרה הספציפי אולם לגירסתה הקפידה תמיד על מתן שירותי משיכת כספים מחשבון הלקוחות בבנק הדואר בהתאם לנהלים.
המסקנה המשפטית סעיף 54 לפקודת הראיות (נוסח חדש), התשל"א- 1971 קובע כדלהלן: "פסק בית משפט במשפט אזרחי באחד המקרים שלהלן על פי עדות יחידה שאין לה סיוע, והעדות אינה הודיית בעל דין, יפרט בהחלטתו מה הניע אותו להסתפק בעדות זו" הנימוק העומד מאחורי הוראת סע' 54 הנ"ל הנו למנוע או לסכל תביעה מבוימת אשר יקשה על הנתבע לסתור אותה ולהזימה (ע"א 761/79 חנוך פינקל ואח' נגד הדר חב' לביטוח בע"מ, ל"ה (2), 55).
...
השאלה העומדת לדיון הנה האם הנתבעת, או מי מטעמה, התרשלו במהלך ביצוע פעולת המשיכה בכך שאפשרו לגורם זר ובלתי מורשה למשוך מחשבון התובעת כספים ללא ידיעתה ו/או אישורה? כבר אציין כי נטל הראיה מוטל במלואו על כתפי התובעת (איני מקבל את טענת התובעת בסיכומיה (ס' 22-24 לסיכומים) כי מדובר במקרה של 'הודאה והדחה' שהנטל להוכחתו הוא על הנתבעת).
המסקנה המשפטית סעיף 54 לפקודת הראיות (נוסח חדש), התשל"א- 1971 קובע כדלהלן: "פסק בית משפט במשפט אזרחי באחד המקרים שלהלן על פי עדות יחידה שאין לה סיוע, והעדות אינה הודיית בעל דין, יפרט בהחלטתו מה הניע אותו להסתפק בעדות זו" הנימוק העומד מאחורי הוראת סע' 54 הנ"ל הינו למנוע או לסכל תביעה מבוימת אשר יקשה על הנתבע לסתור אותה ולהזימה (ע"א 761/79 חנוך פינקל ואח' נגד הדר חב' לביטוח בע"מ, ל"ה (2), 55).
זאת ועוד, בהעדר הגשת דו"ח הבדיקה שבוצעה ע"י מחלקת חקירות בדואר בעניין תלונתה של התובעת כראיה לא ברור האם במסגרת הבדיקה שבוצעה נבחנו מצלמות סניף הדואר המדובר במסגרת בירור זהות מבצע פעולת המשיכה הנדונה, ואם לא- מדוע? שקלול כל הנתונים שפורטו לעיל מוביל למסקנה כי לאחר שמיעת ראיות הצדדים ובחינתן, התובעת לא עמדה בנטל הדרוש במשפט אזרחי, ולא הוכיחה כי היה טיפול רשלני מצד הנתבעת, או מי מטעמה, בהליך משיכת הכספים נשוא התביעה.
סוף דבר אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן, התשלום הראשון הנדחה ליום 10.3.19 ולא שולם בעקבות אי כיבוד כרטיס האשראי.
באותו יום, 19.3.19 קיבל התובע מכתב מאת ב"כ הנתבעת ובו הודעה על הפסקת לימודים אשר נימסר לידי התובע בעיצומו של שיעור שהעביר תוך שהמוסר מציין בפני התלמידים כי התובע הוא שרלטן ונוכל וכי כתב תביעה יוגש נגדו.
הנתבעת הוסיפה כי חיוב בתשלום בסכום התביעה מטריד אותה באופן יומיומי והיא חרדה מאד, מצבה הכלכלי קשה והיא חייבת כספים לבנק.
...
סוף דבר הוא כי הנתבעת לא הרימה את נטל הראיה להראות עילה כלשהיא לבטול ההסכם כדין ובאופן המתיר לה להימנע מתשלום על פי הוראות ההסכם.
אשר על כן, התביעה מתקבלת והתובע יהיה רשאי להמשיך בהליכי ההוצאה לפועל כנגד הנתבעת בתיק הוצאה לפועל 530718-03-19 כסדרם תוך 30 יום ממועד המצאת פסק דין זה לידי ב"כ הנתבעת ובהעדר תשלום.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ אשר יצטרפו לקרן החוב בתיק ההוצאה לפועל הנ"ל. ניתן היום, ט"ז אלול תשפ"א, 24 אוגוסט 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף, נקבע, כי ככל שהנתבע לא יעמוד בהתחייבויותיו על פי ההסדר, יהיה הבנק זכאי לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו לצורך גביית החוב, לרבות בהתאם למסמכי החשבון המקוריים, וכי "הלקוח מצהיר כי ידוע לו שבכל מקרה של פגור לרבות בתשלום אחד, או אי מילוי של אחד התנאים על פי הסכמי ההלוואה והסדר זה, רשאי הבנק להעמיד את כל יתרת ההלוואה או/ו אי כיבוד של הוראת הקבע לפרעון מיידי". במאמר מוסגר יצוין, כי עוד בטרם חתימת ההסדר, וככל הנראה כתנאי לחתימתו, הפקיד הנתבע סך של 5,500 ₪ בחשבון.
על עובדה זו בלבד – שאינה שנויה במחלוקת, ושלא היא שהוותה, כפי שיפורט להלן את עילת התביעה נגדו – ביסס הנתבע בתחילה את היתנגדותו לתביעה, וטען כי משמעמד בתשלומים שנקבעו בהסדר, לא היה מקום להעמיד את מלוא ההלוואה לפרעון, כפי שעשה הבנק בתביעה שהגיש נגדו.
גב' עובד-כהן אישרה בעדותה, כי עם חתימת הסדר החוב, נשללה מהנתבע האפשרות לבצע פעולות שונות בחשבון, דוגמאת כתיבת שיקים וחיוב כרטיסי אשראי, וכי עוד לפני כן, נשללה ממנו האפשרות לצפות בחשבון.
אמנם, אין מדובר ביתרת חובה שנוצרה בעקבות אי עמידה בתשלומים שנקבעו בהסדר החוב עצמו – שבהם אכן עמד הנתבע – אלא בגין חיוב החשבון מכוח הרשאה לתשלום הלוואת המשכנתא.
...
עדויות נציגי הבנק, שלפיהן כל עוד קיימת הלוואה שאמורה להיות משולמת מהחשבון, ייוותר החשבון פתוח, ושלפיהן כל עוד קיימת הרשאה לחיוב החשבון בגין הלוואת המשכנתא – שלא בוטלה ולא הוחלפה באחרת אלא רק בשלב מאוחר יותר – תכובד ההרשאה, הייתה מקובלת עליי.
העובדה כי הנתבע לא עשה כן, מעידה על כך שסבר כי ההרשאה אכן תכובד, או לחילופין, כי קיווה, בחוסר תום לב (אולי מטעמים הנובעים מיחסיו עם הלווה הנוספת בהלוואת המשכנתא), כי החוב ייווצר בחשבון המשכנתא, במקום בחשבון העו"ש. דברים אלה נאמרו במידת מה מעבר לדרוש, שכן משלא שוכנעתי כי לנתבע נאמרו דברים שאינם נכונים על ידי הבנק, או כי הוטעה על ידי הבנק, או לא קיבל הסברים מספקים ממנו, ממילא אין בטענה זו, בדבר טעות בהבנת הדברים, גם בהנחה כי אכן התקיימה, כדי להועיל לנתבע.
נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את התביעה ומורה לנתבע לשלם לבנק סך של 47,673 ₪, בצירוף ריבית כמפורט בסעיף 9 לכתב התביעה, וכן הוצאות משפט בסך של 684 ₪, ושכר טרחת עורך דין בסך של 4,000 ₪, הכל בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בנוסף לכך, ביום 14.10.09 הגיש הבנק בקשה במעמד צד אחד למתן צו עיכוב יציאה מהארץ נגד התובע וכן כתב תביעה בסדר דין מקוצר, בגין אי סילוק ההלוואה שנטל וכן בגין יתרת חוב בחשבון העו"ש, נגדו ונגד אישתו וגיסתו, בהיותן ערבות להלוואה שהוא נטל.
עוד טען התובע, כי חסימת כרטיס האשראי, אי כיבוד השיק והוראת הקבע, ביטול מסגרת האשראי וחסימת הכניסה לחשבון דרך הגלישה באתר הבנק באנטרנט, נעשו בנגוד לתנאים שנקבעו בבקשה לפתיחת חשבון ובנגוד לכתבי ההיתחייבות שפורטו בכתב התביעה והם מהוים פירסום לשון הרע לפי חוק איסור לשון הרע.
...
לאור כל האמור לעיל, שוכנעתי כי הבנק פעל כדין וכשורה.
סיכום מן המקובץ לעיל מתקבלת המסקנה כי דין התביעה להידחות.
משנדחתה התביעה כנגד הנתבע, דין הודעות צד ג' להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו