היחסים בין השניים היתדרדרו כאשר התובע לטענתו סרב לתת לנתבעת הלוואה נוספת בעבור תשלום חשבון חשמל ומאז נותק הקשר כאשר התביעה נוגעת ליתרת החוב (התובע מאשר כי הנתבעת שילמה החזרים נמוכים ביותר כמפורט בתצהירו).
הנתבעת טוענת כי בינה ולבין התובע נרקמו יחסי ידידות, בין היתר על רקע בדידותו של האחרון ומאשרת כי בשלב מסוים נרכש סלון לביתה כאשר התובע הוא זה ששילם בכרטיס אשראי חלק מהעלות בסך 5,900 ₪ והיא התחייבה להחזיר לו מדי חודש בחודשו 450 ₪.
הנתבעת מאשרת שמסרה בידי התובע צלום תעודת זהותה ברם הדבר נעשה רק לצורך בדיקה שאין כנגדה צו עיכוב יציאה מן הארץ לצורך הצטרפותה לנסיעת עסקים של התובע.
אין שום ראיה לגירסתה לפיה הצלום נימסר עקב הצעה לנסיעה משותפת לחו"ל ולשם בדיקת צוי עיכוב יציאה מן הארץ, אין גם ראיה לביטול הנסיעה בשל גילוי מטרתה (הברחת אלכוהול) וההסבר לפיו רשמה את מספר תעודת הזהות ושמה על הצלום, בכלל ובמקום בו נרשמו בפרט, נראה תלוש מהמציאות שכן מספר תעודת הזהות בצלום, ברור מאין כמוהו, משנמסר צלום ת.ז. אין צורך ברשום השם, מספר ת.ז. וחתימה, משנרשמו מספר ת.ז. ושם, אין צורך בצלום ת.ז. שכן לצילום אין שום ערך ללא התעודה המקורית, מהימנותו של מיסמך זה בעייתי מבחינת שני הצדדים ולא באמת ברור לאיזה הלוואה, אם בכלל הוא מתייחס, הוא איננו נושא תאריך, לא תנאי תשלום וכולל גיבוב של מחמאות ותודות שלא ברור מה הן קשורות להסכם הלוואה.
לא הוכח החזר היתרה בסך 31,000 ₪, החזר לו אין שום ראיה מלבד עדותו של מר בוגנים, חברה הטוב של הנתבעת שאינני נותן אמון בעדותו, יש לקבל בעיניין זה את טיעוני ב"כ התובע בדבר המקריות המופלאה בה בדיוק כשהגיע התובע להחזיר את הכספים, שהה הוא-מר בוגנים, בדירת הנתבעת אליה הגיע כדי לספר אותה, בביתה כשלו עצמו יש בכלל מספרה, אי הדיוקים שבעדותו והסתירה שבין גרסת הנתבעת ביחס להלוואה שנטלה מהבנק לצורך ההחזר ולבין מיסמכי הבנק.
...
אשר לסכום עליו חלוקים הצדדים ביחס לרכישת הסלון, לא שוכנעתי כי אותם 1,200 ₪ ששולמו במזומן, שולמו ע"י התובע, כפות המאזניים בעניין זה מאוזנות, עדותו של המוכר מר כהן בעייתית שכן קשה לי להאמין שלאחר שנים הוא זוכר עסקה אקראית (שכמוה מבצע יום יום) ויכול לומר מי בדיוק שילם מה. סביר יותר להניח כי הוא זוכר בעיקר מה שהתובע אמר לו ולמסקנה זו הגעתי מעיון בנספח "ז" לתצהיר התובע שם נרשם "נכנסתי" כלומר מה שנרשם, נרשם ע"י או מפי התובע, 27 חודשים לאחר העסקה.
כאשר משווים נספחים אלו לסיכום החובות שנשלח על פי כותרתו לנתבעת כ"תזכורת למען הסדר" ומעיינים בנספח "ד" ניתן לראות כי לתובע נטייה לרשום ולשנות מסמכים, תאריכים וסכומים גם לאחר שמסמך המקור נערך על ידו (למשל נספח "ה") או נחתם ע"י הנתבעת (למשל נספח "ד").
נספח "ה" לעיל תמוה למדי, אם נרשם ביום 17.7.14 כפי שמצוין בראשו, איך מופיעות בו הלוואות שניתנו לאחר מכן?
כשהתובע מצהיר כי ההלוואה הראשונה המשמעותית שלא הוחזרה לו היא מיום 20.1.13 (סעיפים 11-17 לתצהירו) נשאלת השאלה למה הלוואה זו איננה מופיעה בנספח "ה" לתצהירו ומדוע רשומה שם הלוואה אחרת על סך 40,000 ₪ שניתנה בכלל ביום 10.8.12?
לתמיהה זו יש גם פן הנוגע להחזרי החוב מצד הנתבעת, אם ביום 10.8.12 ניתנה ההלוואה, איך זה שחודשיים קודם לכן בוצעה העברה בנקאית ע"ס 14,000 ₪ לחשבונו של התובע מחשבון בנק בעיר ערד (מספרי הסניפים נבדקו על ידי)? מה ההסבר של התובע להעברה משמעותית זו? אם היא מוכחשת על ידו (והיא מוכחשת), למה לא הביא תדפיס חשבון בנק מהמועד הרלבנטי ע"מ להראות שהתשלום לא נכנס לחשבונו וכי לא היו דברים מעולם? איך אפשר לשלול החזר זה על חשבון ההלוואה בסך 40,000 ₪ שאולי ניתנה בכלל בתאריך מוקדם יותר שהרי שוב לא ניתן לסמוך על המועדים הנטענים?
מסקנתי היא שלא ניתן להתבסס על רישומי התובע, המסמכים שצירף אינם מוכחים את גובה ההלוואות, מועדן והחוב שנותר בגינן, ביחס למרבית ההלוואות אין שום ראיה חוץ מכתב ידו ועדותו היחידה של בעל הדין-התובע.
אשר על כן הנני מחייב את התובעת לשלם לנתבע סך 34,700 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל וכן הוצאות משפט יחסיות בסך 1000 ₪ ושכר טרחת עו"ד מופחת בסך 2000 ₪ כולל מע"מ בשים לב לכך שרוב התביעה לא התקבלה, סכומים אלו יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל.