מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד בית חולים שערי צדק על טעות באבחון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 27342-03-11 פלונית נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ תיק חצוני: לפני כבוד השופטת אורנה סנדלר-איתן תובעת פלונית נתבעת הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ בשם התובעת: עו"ד איילת אשל בשם הנתבעת: עו"ד רחל הראל מצלאוי פסק דין
התובעת פונתה לבית החולים שערי צדק, ושוחררה עם איבחנה של תיסמונת צליפת שוט.
אף על פי כן טוענת הנתבעת בסיכומיה כי פרופ' פייזר שגה בחוות הדעת המשלימה שנתן בעיניינה של התובעת.
מנגד, אף לא מצאתי לנכון לקבוע, כטענת הנתבעת, כי התובעת מושתקת מלטעון טענותיה בקשר לנכויות הנובעות מהתאונה בשים לב לטענות שהעלתה במסגרת הליך זה כנגד חוות הדעת שניתנו על ידי המומחים שמונו על ידי בית המשפט.
...
אין בידי לקבל את טענתה של הנתבעת.
אינני מקבלת את עמדתה של הנתבעת, ולפיה הפסדי השכר שנגרמו לתובעת אינם קשורים לתאונה.
אינני מקבלת את טענת הנתבעת ולפיה יש לקבוע שהתובעת צפויה לעבוד רק עד גיל 60.
סיכומו של דבר, הנתבעת תשלם לתובעת סך של 250,213 ₪תוך 30 יום בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הבנים הועברו לבית חולים אחר, ותביעה שהוגשה מספר שנים לאחר הגשת התביעה הנוכחית בגין נזקים שנגרמו להם, תלויה ועומדת בבית משפט זה (ת.א. 49465-11-20).
כתבי הטענות כתב התביעה התביעה הוגשה כנגד המדביר, טר"מ (טפול רפואי מיידי) והרופא המטפל, היבואן – חזן, ומדינת ישראל.
על אף שאינו מחוייב לכך, החל משנת 2013 מתבצעות גם ביקורות של משרד הבריאות במוקדי רפואה דחופה כאשר הקף הפיקוח עניינו בשקול דעת המשרד ואין בכוחו למנוע טעויות באיבחון הנובעות מהפעלת שיקול דעת.
בסמוך לאחר מכן וכתוצאה מן ההרעלה נפטרו בנות המשפחה אביגיל ויעל, הבנים מיכאל ויצחק סבלו מפגיעות חמורות ביותר לרבות בשריר הלב ואושפזו לפרק זמן ממושך ביחידה לטפול נמרץ בבית החולים "שערי צדק" בירושלים ובבית החולים "שניידר" בפתח תקווה.
...
התובעים ישלמו לנתבעת 4, לגביה הוצע כבר בשלבים מוקדמים של ההליך לשקול את המשך ההליכים נגדה, שכ"ט עו"ד והוצאות בסך כולל של 100,000 ₪.
לנתבעים 7-5, ישלמו התובעים שכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪ וכן את עלויות חוות הדעת בה נשאו.
הודעות צד ג' נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

שמונה ימים לאחר מכן, ביום 6.7.2010 פנתה לרופא בקופת החולים, ד"ר גרזוזי שמסמך קופת החולים ממועד זה מתואר כרופא כללי, ובנרשם כי היא מתלוננת: "מזה שבוע ימים ירידה פתאומית בשמיעה מימין מלווה בטיניטוס וסחרחורת". ד"ר גרזוזי הפנה את התובעת לחדר המיון של בית החולים שער צדק "לשם אישפוז וטפול דחוף לירידה פתאומית בשמיעה". למחרת היום, פנתה התובעת לבית החולים שערי צדק, שם אובחנה כמי שאיבדה את השמיעה באוזן ימין.
עקב הארוע היא איבדה את הכרתה, סבלה מבעיות רפואיות קשות, בין היתר קשיי נשימה חזקים, שחייבו את פינויה לבית חולים באמבולנס ובעקבות כך התובעת החלה לסבול מכאבים באוזן, ירידה בשמיעה, אי שיווי משקל וסחרחורת וטינטון (ס' 4-7 לכתב התביעה, 2-5 לתחשיב הנזק).
טענות הנתבעת הנתבעת מכחישה את טענות התובעת, וטוענת שהתובעת שגתה כאשר נכנסה לחדר הסאונה כשהיא חולת לב וריאות (ר' פרוט במכתב הסיכום משע"צ), ושהתה בו זמן ממושך, מעבר למה שמותר לאדם בריא, קל וחומר לחולה לב, ולכן לא חשה בטוב כשיצאה מהסאונה.
אם אכן התלוננה התובעת על בעיות אלו ורופא קופת חולים היתעלם מהן, חזקה כי היתה מבקשת לחקור את הרופא ואולי אף מגישה תביעה נגד קופת החולים בשל מניעת טפול במועד.
...
הכרעה לאחר שבחנתי את ראיות הצדדים, אני מוצאת כי התובעת לא הוכיחה במאזן ההסתברויות הנדרש את התיזה הרפואית שהעלה המומחה מטעמה, ד"ר חלאילה, כי הותזו עליה מים קרים מאוד כאשר גופה היה בטמפרטורה גבוהה מאוד, וזה גרם, באופן מיידי לאובדן השמיעה ולטנטון.
איני מקבלת טענה זו, שכן מכתבו של ב"כ התובעת משנת 2010 (ת/2) לא מזכיר, במילה, אובדן שמיעה או בעיה רפואית כלשהי.
משלא עשתה כן התובעת אני מורה על דחיית התביעהת משנדחית התביעה, אין עוד מקום לדון בנזקי התובעת.
לפנים משורת הדין, בשל הטענות למצב כלכלי ירוד, והיות שעסיקנן בנזק גוף והתובעת סובלת מבעיות רפואיות רבות, אני מורה כי ההוצאות לטובת הנתבעת יהיו על הצד הנמוך ויעמדו על 5,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום, שאחרת יישאו ריבית והצמדה עד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לאחר התאונה פונה התובע לטפול בבית החולים "שיבא" (להלן: בית החולים) ולאחר מכן טופל גם בבית החולים "שערי צדק" ובהמשך המשיך טפול ומעקב רפואי במסגרת קופת חולים.
בצלום שנערך לתובע בבית החולים הודגם שבר בגליל פרוקסימלי אצבע 3 מימין עם תזוזה, בוצעה רדוקציה וקיבוע בסד גבס (ר' תעוד רפואי שצורף למוצגי התובע).
בשלב זה, העובד אבראהים לחץ בטעות על הכפתור שמפעיל את מנגנון נעילת הפח באמצעות הכוח המכאני של המשאית.
הערכת הנזקים מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: הפסדי שכר לעבר (כולל פנסיה) - 73,229 ₪ גריעה מכושר ההישתכרות (כולל פנסיה)- 92,952 ₪ ג. עזרת הזולת - 15,000 ₪ ד. הוצאות רפואיות ואח'- 7,000 ₪ ה. נזק לא ממוני - 18,714 ₪ ו. בנכוי תגמולי מל"ל – 64,129 ₪ - סה"כ- 142,766 ₪ סוף דבר דין התביעה נגד הנתבעת 1 להיתקבל.
...
מחומר הראיות שהונח לפניי (לרבות התיעוד הרפואי) שוכנעתי שהתובע נזקק לעזרה מוגברת של בני משפחתו לאחר התאונה, בתקופות בהן היה באי כושר.
הערכת הנזקים מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: הפסדי שכר לעבר (כולל פנסיה) - 73,229 ₪ גריעה מכושר ההשתכרות (כולל פנסיה)- 92,952 ₪ ג. עזרת הזולת - 15,000 ₪ ד. הוצאות רפואיות ואח'- 7,000 ₪ ה. נזק לא ממוני - 18,714 ₪ ו. בניכוי תגמולי מל"ל – 64,129 ₪ - סה"כ- 142,766 ₪ סוף דבר דין התביעה נגד הנתבעת 1 להתקבל.
דין התביעה נגד הנתבעת 2 להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה זו הוגשה נגד החלטת פקיד התביעות (מיום 28.2.19) הדוחה את תביעתו של התובע להכרה במחלת סרטן אשך ימין כ'פגיעה בעבודה', כמחלת מיקצוע או 'תאונת עבודה' (על פי תורת המיקרו-טראומה), בהתאם לסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי.
ככל שהתשובות לשתי השאלות הקודמות הן חיוביות - האם בעקרו של דבר ניתן לומר, כי ליקוי התובע נגרם על דרך של פגיעות זעירות, כך שכל אחת מהן הסבה לו נזק זעיר בלתי הדיר, עד שהצטברות הנזקים הזעירים הללו זה על גבי זה הביאה לליקוי (כדוגמת טיפות המים המחוררות חור באבן עליהן הן נוטפות)? למומחה הרפואי הועבר תקליטור ובו תיקיו הרפואיים של התובע בקופת חולים מכבי, בית חולים מאיר, בית חולים שערי צדק, בית חולים הדסה עין כרם, וכן "דו"ח האירועים" שצורף להודעת התובע מיום 19.4.21 (סעיף 4 להחלטת המינוי).
התובע טען כי עובדה זו צוינה על ידו בשאלון שמילא והגיש לנתבע ובטעות לא נרשמה בכתב התביעה המקורי.
בית הדין לא מצא כל פסול בהתייחסות המומחה הרפואי לאירועים שתועדו בדו"ח המבצעים בין שנים 2014-2020, אף שמחלת התובע אובחנה בשנת 2017, שכן המומחה נידרש לחוות דעתו גם בשאלה אם תנאי עבודתו של התובע החמירו את המחלה, ואם הם היוו גורם משמעותי בהחמרה.
חוות הדעת הרפואית של ד"ר מזור הינה ברורה, מפורטת ונהירה ולא מצאתי כל מקום לסטות ממנה בהעדר הצדקה עובדתית או משפטית לעשות כן. התוצאה אשר על כל האמור לעיל, בית הדין מחליט לקבל את התביעה וקובע כי מחלת סרטן אשך ימין בה לקה התובע מוכרת כ'פגיעה בעבודה'.
...
כיצד הגעת למסקנה שיש קשר סיבתי בין עבודת התובע לסמינומה בה לקה על רקע מסקנת ה-IARC, מ-2010? בעמוד 4, סעיף ב' לחוות דעתך אתה נשען על החלטת IARC "להגדיר את העבודה בכבאות כגורם בסבירות גבוהה למחלת סרטן האשכים, בהיעדר גורמי סיכון אחרים שאינם תעסוקתיים". האם עמדתך בעניין זה נסמכת על סיכום מחקר IARC עמודים 556-557 (המצ"ב ומסומנים נספח 3).
המומחה סיכם את המסקנה העולה מהסקירה וקבע: "ממצאי הספרות בנושא אינם עקביים, אך לא ניתן לשלול בוודאות קשר סיבתי תעסוקתי בין כבאות לבין סרטן האשכים מסוג סמינומה". בתשובות המומחה לשאלות הבהרה שהופנו אליו בעניין תקופת החביון (תשובה א') השיב המומחה כי "לא ניתן לשלול את השפעת החשיפה תעסוקתית", אך אישר כי מדובר בתקפה "קצרה". בתשובת המומחה ביחס לקשר בין חשיפה לעשן שריפות ובין סרטן האשכים, השיב המומחה כי קיימת הוכחה מוגבלת לקיום הקשר ומדובר בקשר "אפשרי" בלבד.
חוות הדעת הרפואית של ד"ר מזור הנה ברורה, מפורטת ונהירה ולא מצאתי כל מקום לסטות ממנה בהיעדר הצדקה עובדתית או משפטית לעשות כן. התוצאה אשר על כל האמור לעיל, בית הדין מחליט לקבל את התביעה וקובע כי מחלת סרטן אשך ימין בה לקה התובע מוכרת כ'פגיעה בעבודה'.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו