התביעה הוגשה על ידי המשיב בבקשה (התובע), בעילה של רשלנות רפואית, כלפי המשיבים 1-2, בעקבות טיפול רפואי שקיבל התובע אצל המשיב 1, בית החולים הלל יפה (להלן: "ביה"ח"), במהלך שירותו הצבאי כנגד בשרות קבע.
בנוסף, המשיב טען כי מתן פטור מאחריות לבתי חולים ממשלתיים בגין רשלנות רפואית כלפי כל החיילים, בהתאם לסעיפים 6(א) ו-7ב(א) לחוק הנזיקים, אינה ראויה מבחינת מדיניות משפטית, הן בפן המתייחס ל'הפקרת החיילים' שאתרע מזלם ונפגעו במהלך שירותם הצבאי להתרשלות מצד בתי החולים הממשלתיים החסינים מתביעות, וזאת על פני ניזוקים אחרים שהינם אזרחים, והן מבחינת הפליית בתי החולים הממשלתיים לטובה בהשוואה לבתי חולים של קופות החולים, בהקניית חסינות מפני תביעות בעת טפול בחיילים.
...
לטענת המבקשים, יש לדחות את התביעה נגדם על הסף, מפאת העובדה שאין המדינה ושלוחיה, אחראים בנזיקין על חבלה שנחבל אדם ועל מחלה או החמרתה, שנגרמו לו בתקופת שירותו הצבאי ובעקבותיו [בתואם להוראות סעיפים 6(א) ו-7ב(א) לחוק הנזיקים האזרחיים (אחריות המדינה), התשי"ב-1952 (להלן: "חוק הנזיקים")].
מנגד, לטענת המשיב, דין הבקשה להידחות.
בפרשת שוורץ, שהנו פסק הדין המרכזי אליו הפנו המבקשים, קבע בית המשפט העליון [פסקה 4], בהתייחסו להוראות סעיף 6 לחוק הנזיקים, ולחוק הנכים כי:
"קריאה תמה של הוראות החוק הנזכרות מביאה בהכרח למסקנה שלא יתכן שהמדינה תהא חייבת לשאת בנטל על פי חוק הנכים ובעת ובעונה אחת תהא אחראית בנזיקין. סעיף 6(א) לחוק אחריות המדינה קובע במפורש שהמדינה לא תהא אחראית בגין חבלה, מחלה או החמרת מחלה אצל אדם "שנגרמו לו בתקופת שירותו הצבאי עקב שירותו הצבאי".
הניסוח האמור זהה לאמור בהגדרה של "נכות" שבחוק הנכים.
המכלול האמור הוביל את בית המשפט בפרשת שוורץ למסקנה כי לניזוקה שם לא עמדה עילת תביעה בנזיקין נגד המדינה, לאחר שנקבע במסלול שלפי חוק הנכים כי מחלתה הוחמרה עקב הטיפול הרפואי שקבלה במהלך שרותה הצבאי.
לסיכום אם כן, מורה על דחיית התביעה.