מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה נגד בית החולים האנגלי בנצרת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ציפייתו הסבירה של המזיק אינה נפגעת, שכן אין הוא מצפה כלל, כי בגין נזק שכזה תוגש תביעה נגדו.
כבר עתה אפנה למכתב אשר צירף התובע לתביעתו (נספח יב לכתב התביעה) מיום 17.3.14 שנשלח על ידי בא כוחו בהליך כאן, עו"ד אמיר גאנם, אל נציבות שירות בתי הסוהר, שם הוא דרש פיצוי על סך 600,000 ₪ בגין פיגעתו תוך שטען כי לאחר הארוע התפתחה דלקת חמורה בידו מזיהום הפצע "שלא טיפול כראוי תחילה בבית הסוהר ולאחר מכן בביה"ח זיו". במסגרת פנייתו, ציין ב"כ התובע כי התובע לא שוחרר מבית הסוהר לבקורת בסמוך למועד הארוע, דבר אשר גרם להחמרת מצבו הרפואי ולהתפשטות הדלקת באצבעו וכי הופנה לטפול דחוף על ידי רופא פרטי במהלך החופשה, לבית חולים בנצרת שם נותח ביום 27.3.2010.
עיון בתביעה מלמד כי התובע שהה בחופשה מבית הסוהר במספר הזדמנויות: עת פנה באופן עצמאי לרופא המשפחה, ד"ר זידאן וטופל בבית החולים האנגלי בנצרת לאור המצב הרפואי הקשה של אצבעו עפ"י הפניה שניתנה לו ביום 12.03.2010 (סעיפים 21-22 לתביעה); התובע שוחרר פעם נוספת מבית הסוהר ביום 15.09.2010 (סעיף 34 לתביעה).
...
בעניין בוכריס לעיל, צוין כי: "משנתגלה נזק פיסי כלשהו, מתחילה תקופת ההתיישנות לרוץ ממועד זה, גם אם לאחר מכן התרחב ההיקף הפיסי של אותו נזק". לא שוכנעתי, כי בנסיבות בהן התובע נזקק לתפירה ואשפוז נוסף עקב החמרה בכאבים בסמיכות למועד התאונה, היה לו יסוד סביר להניח שנזקו הינו בבחינת נזק של מה בכך.
ביישומו של הכלל הקבוע בסעיף 89 לפקודת הנזיקין השאלה היא: "האם הוגשה התביעה בתוך תקופת 7 השנים מאז נתגלה הנזק ובתוך תקופת 10 השנים מאז שאירע? שאם לא כן - חלפה עברה תקופת ההתיישנות, ודין התביעה להידחות" (ע"א 702/86‏ ‏ איטונג בטרום בע"מ נ' יצחק בן הרוש, פ''ד מד(1) 160, פסקה 11), כאשר המבחן הקובע הוא – מתי חש התובע החמרה משמעותית שהינה מעבר לעניין של "מה בכך" (שם בפסקה 18).
לסיכום – לפי הנסיבות המתוארות לעיל אני מקבלת את הבקשה ומורה על דחיית התביעה על הסף מחמת התיישנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ראשיתם של ההליכים בתביעה שהתובעים הגישו בשנת 2017 לבית המשפט המחוזי בנצרת נגד מדינת ישראל - משרד הבריאות (להלן: "המדינה"), בית החולים האנגלי ונגד הנתבעים (ת"א 759-01-17 (מחוזי נצרת)) (להלן: "התביעה הקודמת").
...
טענה נוספת היא כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
התגובה לבקשה התובעים טוענים כי דין הבקשה להידחות.
אין לי אלא להצטרף בהסכמה לביקורת, ואף אני סבור כי יש להישמר מפני הפעלה מכנית של דוקטרינת הנזק הראייתי במצב של "נזק ראייתי מובנה"" (פסקה 113ד' לפסק הדין).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בטבריה ת"א 10274-03-19 תיק חצוני: מספר תיק חצוני בפני כבוד השופטת אפרת הלר תובע פלוני נתבע בית חולים האנגלי נצרת החלטה
לפי העולה מכתב התביעה ולטענת התובע, יש לראות את המעשים והמחדלים הנטענים נגד התובע כמיקשה אחת, כרצף, כך גם עולה מחוות הדעת הרפואית שצורפה לכתב התביעה.
...
מסקנה נדרשת מאליה היא, כי קיומה של רשות שופטת - כאונה חיונית בגופה של המדינה הדמוקרטית - משמיע מעצמו איסור חסימת צינורות הדם המוליכים אליה, איסור חסימת דרכו של אדם לבית-המשפט.
" משכך אני סבורה שכשמועלית טענת התיישנות כטענת סילוק על הסף הרי שההתייחסות אליה תיעשה מתוך זהירות מרבית (לא כן כאשר ההתיישנות תשוב ותעלה בסופו של ההליך השיפוטי כטענה לדחיית התובענה לגופה).
לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת התובע, יליד 1.6.1982, שהוגשה כנגד הנתבע, בית חולים נצרת - אי.מ.מ.ס, בעילת רשלנות רפואית, בגין נזק שניגרם לתובע בעקבות ניתוחים שנערכו לו על ידי ד"ר מונדר, שהנו רופא המועסק בבית החולים.
לטענתו, בהיעדר רישום ו/או קיומו של רישום לקוי וחסר, לא ניתן לדעת מה ארע בניתוח ובנסיבות המקרה היתקיימו התנאים הקבועים בסעיף 41 הנ"ל. בעיניין זה אציין שחובתם של המוסדות הרפואיים ושל הרופאים, לבצע רישומים רפואיים בזמן אמת ולשמור עליהם, הוכרה בהלכה הפסוקה והודגשה בפסקי דין שונים שניתנו על ידי בית המשפט העליון ( ע"א 10094/07 פלונית נ' בית החולים האנגלי אי.מ.מ.ס ( פורסם בנבו) (להלן: "עניין פלונית").
...
נהפוך הוא, על פי החומר אשר הוצג בפניי, לרבות חוות דעת המומחים ועדויות המומחים, אני קובעת כי ד"ר מונדר פעל באופן העולה בקנה אחד עם הנהוג והמקובל ובאופן סביר וללא התרשלות מצדו.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני קובעת כדלקמן: עילת התביעה בהתייחס לניתוחים הראשון והשני התיישנה ולפיכך אני מורה על דחייתה.
לגבי הניתוח השלישי - דין התביעה כנגד הנתבע להידחות בהעדר התרשלות מצד הנתבע ו/או מי מטעמו בהתייחס לניתוח השלישי וכפי שפורט לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות התובע: מלכתחילה התביעה הוגשה נגד הנתבע ונגד צד ג' ובמסגרתה טען התובע כי צד ג' העסיק אותו בעבודות נגרות והוא החל לעבוד אצלו ביום ד', 5.2.2020, בנגריה הנמצאת באיזור התעשיה באקסאל (ראו ס' 5 לכתב התביעה), וביום 19.2.2020 ארעה לו התאונה בשעה שביצע ניסור על מסור חשמלי ללא מיגון.
בתמיכה לכך צירף מכתב שיחרור מבית החולים (נספח ב' לכתב התביעה) והצהיר כי מספר הטלפון הנייד המופיע בדף הראשון (0525557315) הוא של צד ג'.
הוא השיב כך: "אבו מוחמד היתקשר אלי ואמר שאחד העובדים נפגע מהמכונה ויצאו לבית חולים, ועקב כך אני באתי לבית חולים האנגלי, וכבן אדם שראיתי במה מדובר אני לקחתי את הדברים על עצמי ושלמתי הוצאות הבית חולים והסעתי את אבו אלנוף לביתו באיזור טול כרם, כי לא יכול להשאיר אותו ברחובות בנצרת לבד" (הדגשה לא במקור.
...
משכך, מצאנו להכיר בתאונה שאירעה לתובע ביום 19.2.2020 - כתאונת עבודה.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.
הודעת צד ג' – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו