מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה משפטית נגד חדל פרעון

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

על פי המתואר בבקשה, בחמש השנים האחרונות החלה היתדרדרות במצבה הכלכלי של העמותה הן בשל הצמצום שחל בתקציבי התמיכה של עריית בית שאן והן בשל ניהול כללי ושוטף לא נכון, דבר שהביא את העמותה לכדי שוקת שבורה ולהגשת תביעות והליכים משפטיים נגדה, לרבות פתיחת תיקי הוצאה לפועל נגדה, ללא יכולת להפעיל את העמותה ואת חשבון הבנק שלה בצורה תקינה.
במשך תקופה זו לא ניתן יהא להמשיך או לפתוח בכל הליך משפטי כנגד העמותה, והעמותה לא תוכל להמשיך לנהל הליכים משפטיים, אלא ברשות בית משפט זה הדן בהליכי חידלות הפרעון שלה.
...
מאידך, הנני מורה על הפסקת הפעילות בחשבונות הבנק הקיימים של העמותה.
  אני מורה כי בתקופת ההקפאה לא יבוצע כל סעד עצמי מכל מין וסוג שהוא, על ידי מי מנושי העמותה, לרבות תפיסת נכסים, קיזוז, המחאת חוב, עיקול או עיכבון על תקבולים מלקוחות העמותה, אלא באישור בית המשפט.
  אני מאשר לנאמן לגבש תכנית הבראה מפורטת לעמותה, וכן לגבש הצעה להסדר נושים, אך ככל שהנאמן, אחרי בדיקה, יסבור כי האפיק הראוי והנכון הוא מסלול של פירוק העמותה, יודיע על כך לבית המשפט.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לפי המפורט בבקשה, מבוקש לאשר לנאמנים להיתקשר עם הקרן, אשר לאחר בדיקה מקצועית מצידה, הודיעה כי היא מוכנה לממן תביעות משפטיות נגד מזמיני העבודה בעלות של עד 1.2 מיליון ש"ח והיא תהיה זכאית לקבל, אך ורק מתוך תקבולים שייגבו ויתקבלו בעקבות ההליכים בארבעת הפרויקטים האמורים, החזר המימון שלה, בצרוף ריבית שנתית מיצטברת בשיעור 4%, ובצרוף שיעור מתקבולי ההליכים בשיעור 7.5%, אם התקבול יתקבל לפני הגשת תביעה, 15% אם התקבול יתקבל אחרי תביעה ולפני הוכחות ו-23% אם התקבול יתקבל אחרי תחילת הוכחות.
ברוב המקרים אם לא בכולם, נושים שהתבקשו לממן הליכים כנגד יזמים, סירבו לעשות כן משיקולים מובנים ואולי אף מוצדקים הרי נושה שכבר נכווה והפסיד כספים עקב כניסת החברה להליך חידלות פרעון, לא ירצה, בדרך כלל, לסכן כספים נוספים בתביעות נגד היזמים שרמת הסיכון בהן יכול ותהיה גבוהה.
...
לאחר שבחנו הנאמנים מספר הצעות, מבקשים מבית המשפט לאשר להם להתקשר עם משרד עוה"ד קלמנסון ושות' אשר לפי ההצעה, תשולם לו מקדמה בסך 75,000 ₪ ומע"מ בפרויקט אחד מתוך הארבעה, ובשלושת האחרים בהם מיניתי מומחה הנדסי מטעמי, תשולם מקדמה בסך 30,000 ₪ בתוספת מע"מ בכל אחד, אך ככל שההליך לא יסתיים במסגרת הבקשה למתן הוראות, ישולם סכום נוסף של 45,000 ₪ בגין כל אחד.
יוצא אפוא, שחברת ביצוע תממן, על חשבונה, כמעט כל פרויקט שהיא "תזכה" לעבוד בו משך ארבעה ואף יותר חודשים, בלי לקבל תשלום כלשהו, והיא תמיד תהיה נתונה בתת תשלומים של מספר חודשים, דהיינו, החברה המבצעת תמיד תימצא מושקעת בסכומים משמעותיים בתוך כל פרויקט ופרויקט, משך חודשים, בתקווה שהיזם יעמוד עתידית בתשלום החשבונות, ובזמן.
יוצא אפוא, לא אחת, כי מצב של חסרון הכיס ואי יכולת לממן תביעות, מוצדקות מאוד לפעמים, מוסיף חטא על פשע, וגורם לוויתור –מלית ברירה- על זכות תביעה נגד מזמיני העבודה דבר שלא זו בלבד שמוסיף נזק לקופת הנושים, אלא אף גורם לכך שחוטא יוצא נשכר.
אשר על כן, אני מקבל את בקשת הנאמנים ומאשר להם להתקשר עם הקרן, עם משרד עו"ד קלמנסון, ולנקוט בכל הפעולות וההליכים הנחוצים למיצוי זכויות התביעה בארבעת הפרויקטים נשוא הבקשה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, התביעה המשפטית שהוגשה נגדה מהוה, הלכה למעשה, "הקדמת תרופה למכה" וזאת בשים לב לכך, שהיא נולדה אך ורק לאחר שהנתבעת שלחה לתובעת מכתבי דרישה במסגרתם היא נדרשה להשיב לה תגמולי ביטוח בסך של כ-260,000 ₪ ששולמו בשנת 2015.
בין היתר נרשם במכתב השיחרור, כי היה ולא יכירו בתביעת החוב אותה הגישה (או תגיש) התובעת לנאמן, היא מתחייבת להשיב לנתבעת את סכום תגמולי הביטוח ששולמו לה. הנתבעת מוספה וטוענת בתביעה שכנגד, כי אף הוסבר לתובעת (בין היתר על דרך ההתכתבות), כי עליה להגיש תביעת חוב לנאמן, אלא שזו לא פעלה כאמור, לא הגישה תביעת חוב ובכך גרמה נזק לנתבעת, בין היתר נוכח העובדה, כי כבר חולקו דיבידנדים לנושים בשיעור של 85% במסגרת הליך חידלות פרעון של דוקטור בייבי.
...
כל האמור לעיל מחליש אף הוא את טענת התובעת באשר לאותו סיכום בעל פה. בכתבי הטענות של התובעת לא צוין כלל מהו המועד המדויק בו נערך אותו סיכום בעל פה ואף עניין זה תמוה למדי, בעייני.
סיכום מחייב לא היה ולא נברא! סיכומו של דבר: התביעה העיקרית נדחית במלואה ואילו התביעה שכנגד מתקבלת במלואה.
אני מחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעת שכנגד סך של 216,948 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה שכנגד ועד למועד מתן פסק הדין וכן אגרת משפט כפי ששולמה ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, העביר סכומים נוספים לחשבונה של אשת הנתבע, גב' אולגה צברי וסכומים אלה עמדו במוקד תביעה משפטית שהגיש נגד גב' צברי בתיק 37082-11-20.
התובע ציין בכתב התביעה כי כנגד הנתבע ניתן צו כנוס נכסים וכי התביעה הנוכחית הוגשה באישור בית המשפט של חידלות פרעון.
...
משכך, דין התביעה להתקבל.
מאחר שהראייה המוקדמת לפניית התובע היא מיום 13.1.2020, יחושבו הריבית והפרשי ההצמדה מתאריך זה. בהתאם, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך 28,000 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה כדין מיום 13.1.2020 ועד היום.
כמו כן, אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע הוצאות, כולל אגרת בית המשפט, בסכום כולל של 3,000 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסכום של 7,020 (כולל מע"מ) ₪.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

על פי הנטען, לאחר המצאת הבקשה לנאמנים, הודיעו הנאמנים למבקש כי אינו רשאי לתבוע חברה בחדלות פרעון מבלי לקבל אישור בית המשפט לחדלות פרעון, ומכאן הוגשה הבקשה, בגדרה עתר המבקש למתן היתר לנקוט בהליכים משפטיים נגד החברה.
...
עוד נטען כי יש לדחות את הבקשה מהטעם שהמבקש לא עומד בתנאי החוק להגשת בקשה לקבלת היתר לניהול הליך משפטי נגד חברה בחדלות פירעון, שכן טענות המבקש נוגעות לאירועים שאירעו לאחר מתן צו פתיחת ההליכים, וממילא אין מדובר בניהול הליך מורכב בבירור הטענות שבשלהם ראוי לנהל הליך משפטי בנפרד מהליכים חדלות הפירעון.
סעיף 29(5) לחוק חדלות פירעון קובע כי הקפאת הליכים נגד תאגיד משמעה, כי "לא יהיה ניתן לפתוח או להמשיך בכל הליך משפטי נגד התאגיד, אלא באישור בית המשפט שנתן את הצו לפתיחת הליכים; אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חדלות הפירעון". הסעיף מבטא את הכלל המנחה לפיו, עם כניסת החברה להליכי חדלות פירעון, חל עיכוב הליכים משפטיים בעניינה, המונע מנושיה לנקוט בהליכים נגדה, אלא ברשות בית המשפט של חדלות הפירעון, וזאת מתוך מטרה לרכז כל התביעות בהליך אחד באופן שיקל על חלוקת הנכסים באופן שוויוני, מהיר ויעיל; מטעמים של יעילות; וחיסכון בזמן השיפוטי של ערכאות השיפוט השונות (ראו והשוו: ע"א 6553/20 עיריית תל אביב יפו נ' כונס הנכסים הרשמי, פסקה 12 (29/07/2021)).
עוד עולה מכתב התביעה כי המבקש מודה כי הוא בעצמו התפטר, שכן אף לטענתו סירב להמשיך לעבוד ועזב מיוזמתו את מקום העבודה (סעיף 5 לכתב התביעה), על כן טענותיו בדבר פיטורים שלא כדין, בהיעדר שימוע, דינן להידחות.
סוף דבר: סיכומו של דבר, ולאור כל האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו