מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום תמלוגים על יצירה מוזיקלית

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לסיכום חלק זה של פסק הדין, לאור שיעור התמורה החוזית ששולמה לתובעת, בשים לב להקף העבודה בפועל (לכל היותר 44% משרה), כאשר הוכח שזו עלתה פי לפחות שניים או פי שלושה מהשכר אותו התובעת היתה מקבלת אם היתה מועסקת כ"עובדת" של החינוכית, דין התביעה לזכויות כספיות נוספות, הנובעות ממעמדה של התובע כעובדת של הנתבעת, להדחות.
רפי זיו, מנהל היחידה הכלכלית בנתבעת, העיד שנושא התמלוגים ושימוש בזכויות היוצרים לסדרה הוא נושא המוסדר רק עם "טאלנטים", לגביהם קיים מערך של שלם תשלום תמלוגים לאיגוד האומנים הרלוואנטי (סעיפים 10-21 לתצהיר זיו, עדותו בעמוד 32 שורות 4-22).
התובעת ציינה כי זכויות היוצרים על יצירות המוסיקה שיצרה היו בבעלותה.
...
תנא מסייע למסקנה זו מצאנו בהוראות הסכם קיבוצי שנחתם בנתבעת בשנת 2000 ושנזכר לעיל, המלמד על ההקשר התעשייתי של ענף התקשורת והאמנות, ובו נקבע שההתקשרות בין החינוכית לאמנים תהיה שלא במסגרת יחסי עובד-מעסיק והללו יתקשרו כעצמאים.
גם מן הטעם הזה יש לדחות את התביעה ולטעמנו מדובר בנימוק העיקרי לדחיית התביעה.
סוף דבר - התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

16 רדיו א-שמס בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יזיד עבד אלחאלק פסק-דין בתביעתה עותרת התובעת לכך שבית המשפט יקבע כי על כל תחנות הרדיו האזוריות בישראל לשלם לה תמלוגים על פי המודל המוצע על ידה (להלן: "מתוה התמלוגים").
במסגרת התביעה מבקשת התובעת לאכוף על הנתבעות – החברות המפעילות את תחנות הרדיו האזוריות בישראל – מודל תמלוגים ראוי עבור השמוש שהן עושות במהלך שידוריהן במוסיקה שהזכויות בה הן בבעלות התובעת או בניהולה (להלן: "הרפרטואר המוגן", "המוסיקה המוגנת" או "היצירות המוגנות").
...
מסקנה זו מושתתת על עקרונות השוויון וההגינות, ועל שיקולים ערכיים כלליים ושיקולים של מדיניות ציבורית ומשפטית גם יחד.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל התביעה נדחית.
לפיכך, ובהתחשב במכלול שיקולים אלה, הגעתי לכלל מסקנה לפיה תשלם אקו"ם לכל אחת מהנתבעות שיוצגו על ידי עורך דין שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

עוד טענו המערערים בתביעתם, כי המשיבים לא שילמו להם את מלוא סכום התמלוגים המתחייב מניצול הזנים המוגנים על ידם, אפילו אליבא הצהרתם שלהם (על-פי טענת המערערים, המשיבים שילמו להם סך של כ-50,000 ש"ח בגין שתי עונות הגידול, כאשר על פי הדיווחים העצמיים היה עליהם לשלם פי 3 מזה, ואילו על-פי הערכות המערערים באשר לאומדן "נתוני האמת", היה על המשיבים לשלם בגין שתי עונות הגידול סך של 400,000 ש"ח לערך).
לסקירה בדבר הסדרי תמלוגים דומים לאלו של החוק הדני בקשר למשאבי קניין רוחני אחרים, כגון: יצירות אומנות, הקבועים בחוק הצרפתי והגרמני (שאומץ בשנת 2001 גם בדירקטיבה האירופית), ראו: אלקין-קורן, בעמ' 526-525; לא מיותר לציין כי הסדר דומה לזה שבסעיף 9 לחוק האנגלי מצוי אצלנו בסעיף 32 לחוק זכות יוצרים, הקובע, בין היתר, כך: (א) על אף הוראות סעיף 11, העתקה של יצירה מוסיקלית, בתקליט, מותרת בהתקיים תנאים אלה, אף בלא רשותו של בעל זכות היוצרים: (1) היצירה המוסיקלית נטבעה קודם לכן, ברשותו של בעל זכות היוצרים, בתקליט אחר שפורסם לצורכי מסחר (בסעיף זה – התקליט הקודם); (2) .
יצוין עם זאת כי בשנים האחרונות מתפתחת אצלנו גם מגמה אחרת – כזו המבקשת לסייג את זכות הקניין, לרבות זכות הקניין הרוחני, במקרים של "שרירות בעלים", או משיקולים "צבוריים". ביטוי לגישה זו ניתן למצוא בהוראת סעיף 53 לחוק זכות יוצרים, הקובע כי: "בתביעה בשל הפרת זכות יוצרים זכאי התובע לסעד בדרך של צו מניעה, אלא אם כן מצא בית המשפט כי קיימים טעמים המצדיקים שלא להורות כן". הכתיבה המשפטית, שדנה בסעיף 53 לחוק זכות יוצרים, מצביעה על מספר סוגים של שיקולים העשויים להצדיק את שלילת סעד המניעה: הסוג הראשון – עניינו במצבים שבהם התערבותו של בית המשפט נידרשת לפיתרון של כשל שוק וזאת כאשר קיימות עלויות עסקה גבוהות המונעות את ניצולן של יצירות; הסוג השני – עניינו בקידום התחרות החופשית והצרתה של היתנהלות אנטי-תחרותית מצד בעל הזכות; הסוג השלישי – עניינו באיזון בין אינטרס ההגנה על יצירות לבין האנטרס בשימוש ביצירות ובהגברת נגישותן לציבור.
...
לצד כל האמור לעיל, אציע לחברי כי המשיבים יישאו בהוצאות המערערים בהליך זה – בסכום כולל של 40,000 ש"ח. השופט ס' גובראן: אני מסכים.
כשלעצמי סבורני כי על בית משפט זה לנקוט גישת בית שמאי מובהקת כלפי המנצלים לרעה את הסייגים שקבע המחוקק לזכויותיו של בעל הקניין הרוחני.
בשעה שנדון התיק כיהנתי כיועץ משפטי לממשלה, וזכורני כי עמדתי האינטואיטיבית הערכית מתחילה היתה כעמדת השופט טירקל, קרי, מתן משקל לערכי ההגינות והיושר; ואולם, שוכנעתי על-ידי חברי בייעוץ המשפטי ובפרקליטות כי עניין התחרות צריך לגבור באותו מקרה, באיזון דאז, וזו העמדה שהגשנו, שנתקבלה על דעת הרוב בבית המשפט למעט השופט טירקל, אף שחלק מן השופטים ציינו כי שותפים הם לגישתו הערכית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרישיון המוענק על ידי התובעת הוא רישיון גורף, המכונה גם "רישיון שמיכה". רישיון זה מקנה, כנגד תשלום תמלוגים, זכות שימוש בכלל היצירות המנוהלות על ידי התובעת, קרי: ברפרטואר המוסיקלי של כל חברת תקליטים החברה בתובעת.
בהתאם לתנאים, שבכפוף להם אישר בית הדין להגבלים עיסקיים את פעילות התובעת, הרי משלא הושגה הסכמה בדבר שיעור דמי הרישיון, התביעה הנה למתן צו מניעה קבוע, שיאסור על הנתבעות להמשיך להקליט ולשדר מוסיקה מוקלטת שלתובעת זכויות בה. בד בבד כולל כתב התביעה הודעה של התובעת, לפיה היא תהא מוכנה לוותר על התביעה לצו מניעה קבוע אם תשלמנה הנתבעות דמי רישיון בשיעור הנדרש על ידיה, או בשיעור אחר שייקבע על ידי בית המשפט.
זאת ועוד: גידול במספר הערוצים הופך את מוצר הנתבעות לאטרקטיבי יותר לציבור, וככל שהגידול הוא גם הודות לרישיון מטעם התובעת, הרי שהיא זכאית לתמורה הולמת בהקשר זה. אם משמעות החלת ההסכם האחרון בין התובעת לבין הנתבעות על שידוריהן העצמאיים של הנתבעות (ראו, סעיף 14 לעיל) הנה, שהתובעת ויתרה בעבר על תמלוגים בגין שידורי משנה, הרי שבחישוב סך הערוצים הנוספים שעל הנתבעות לשלם תמלוגים בגין שידור יצירות מוגנות במסגרתם, יש להביא בחשבון גם ערוצים המשודרים בשידור משנה.
...
אם השיטה הראויה לקביעת סכום התמלוגים, שתשלמנה הנתבעות, הינה אחוז מסויים מההכנסות, אזי יש לקבוע מהו אותו אחוז ואילו הוצאות יש לנכות מסך ההכנסות לצורך העניין.
שנת 2003, בהתאם למצב המנויים בסוף שנת 2002: סכום התמלוגים בגין המנויים הדיגיטלים: 2,026,080 ₪ = 536,000X 2 X 3 X 0.63 ₪ סכום התמלוגים בגין המנויים האנלוגים: 617,400 ₪ = 490,000X 2 X 0.63 ₪ סה"כ: 2,643,480 ₪ על פי החלטתי בבש"א 5576/05 מיום 6.7.05, נדרשו הנתבעות לשלם דמי רישיון זמניים בסך 380,000$ לשנה החל בשנת 2003.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הוצאות המשפט (בצרוף ריבית והפרשי הצמדה מיום הוצאתו בפועל של כל פריט) וכן שכ"ט עו"ד בסך 60,000 ₪ + מע"מ להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2004 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

(ד) בת"א (ת"א) 25/98 הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ נ' אטלנטיס נשר בע"מ ציטט השופט שלו את דברי השופט מ' בן דרור בדעת המיעוט בפרשת ברמן שלפיהם אין אדם נחשב כי הרשה לבצע כפי שהדבר מוגדר בחוק אלא אם כן ההרשאה מתייחסת לאותה יצירה ממש נושא התביעה, ואין להסיק הרשאה לבצע יצירה מעצם הרשות שנתן אדם להשתמש באולם השייך לו להשמעת מוזיקה.
כי מר ברמן ידע על קיומה של המערערת ועל הצורך לקבל ממנה רשיון ולשלם לה תמלוגים בגין שימוש ביצירות מוסיקליות במופעים פומביים וכי בעבר אכן שילם לה תמלוגים כאלה לאחר משא-ומתן, כשהפעם האחרונה היתה בשנת 1973 (ראה עדותו של מר ברמן בסוף העדות הראשית).
...
על-כן, איני רואה עוד מקום לפרש את הרשות כרשות כללית ואני קובע כי היום הפירוש הנכון של סעיף 3(2) הוא שיש להראות רשות להשמעת יצירות ספציפיות שניתנה על-ידי בעל האולם.
במקרה שבפניי הוסכם שלא ניתנה רשות כזו, ועל-כן דין התביעה להדחות.
על-פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו