התובע שהועסק כמרצה בנתבעת, עותר בתביעתו לתשלום זכויות בקשר לסיום העסקתו – מענק פצויי פיטורים, פדיון דמי מחלה והשלמת הפרשות לקרן הנקראת קרן קשרי מדע (קק"מ).
]
"ויקטור שלום, מבלי להתייחס למשמעויות שאתה מייחס להוראה כזו או אחרת בהסכם הקבוצי, ההסכם אליו התייחסת לא נחתם, לא אושר על ידי ות"ת והממונה על השכר במשרד האוצר והמכון לא יכול לשלם על פיו סכומים מעבר למגיע. סכום הפיצויים שנצבר לך בקופות לפי המידע שהמכון קיבל מהקופות עולה על סכום הפיצויים המאקסימאלי המגיע לפי דין. טענותיך על כך שבעבר שולם לעובדים סכום חריג מעבר למגיע לפי דין, אינן יכולות להוות הצדקה לתשלום כזה.
[footnoteRef:21] [21: עם זאת, ר' והשווה ת"א (שלום חי') 6804-12-08 ציון בונפרד נ' המכללה לחשמל בע"מ (15.3.12) שם נקבע שחוק הפיקוח חל גם על מכללה ללימודי הסמיכה למקצוע חשמלאי, שלמדו בה בגירים, אם כי מן הטעם שקיימת הוראה ספציפית המחילה את חקיקת החינוך על מוסדות בהם לומדים בגירים מקצועות "המסתיימים בבחינות ממשלתיות הנערכות על ידי האגף להכשרה מקצועית של משרד העבודה והרווחה".]
נוסיף כי בכתב ההגנה שהגישה מבטחים נטען שעד חודש 1/02 מעמדו של התובע בקופה היה של מורה ומאותו חודש, מעמדו כמורה הופסק.
בהתאם לכך הורה למכון "להגיש תצהיר של מנהל הכספים שבו יפרט במדויק האם עובדים קיבלו תשלום עבור ימי מחלה במהלך השנים 2015 ועד 2019".
התצהיר כאמור הוגש וצורף לתצהירו של מר שטיינהרט, אשר מפאת חשיבותו נביא חלקים מתוכו להלן בהרחבה:
"האופן שבו נוהג המכון ביחס לעובדים במעמדו של ד"ר פרוסטיג שפרשו הוא ככלל, כדלקמן: (1) ראשית, חושב סכום הפיצויים לפי חוק פצויי פיטורים... דהיינו מכפלה של שכר החדוש האחרון של העובד בותק, תוך הבאה בחשבון של אחוזי משרה בתקופות שונות; בנוסף, חושב פיצוי עבור ימי מחלה צבורים בלתי מנוצלים בהתאם לנוסחה הקבועה בהוראות סעיף 33.27 לתקנון שירות המדינה; וחושב סכום שני הסכומים הנ"ל יחדיו – סכום א'; (2) שנית, נבדק מול קרנות הפנסיה מהם הסכומים שנצברו לעובד ברכיב פיצויים בכלל הקרנות אליהן הופרשו כספים – סכום ב'; (3) שלישית – אם סכום ב' נמוך מסכום א', המכון שילם לעובד את ההפרש בין הסכומים, בנוסף לכך שהעובד קיבל את הסכומים שנצברו בקופות. אם סכום ב' גבוה מסכום א', המכון לא שילם כל סכום נוסף לעובד, מעבר לכך שהעובד קיבל את הסכומים שבקופות. המכון לא דרש לקבל סכומים מתוך כספים שנצברו בקופות. דהיינו, המכון לא שילם לעובדים במעמדו של ד"ר פרוסטיג שפרשו פיצוי עבור ימי מחלה צבורים לפי נוספחת התקשי"ר ללא תנאי. סכום ההשלמה ששולם, כמתואר לעיל, היה תלוי בסכומים שנצברו לעובד בכלל הקופות ברכיב פיצויים והוגבל לכל היותר להפרש, בין הסכום ברכיב פיצויים שנצבר בקופות, לבין הסכום המצטבר של פצויי הפיטורים לפי דין והפיצוי בגין ימי מחלה לפי נוסחת התקשי"ר. בהתאם, היכן שהסכום שנצבר ברכיב פיצויים בקופות עלה על סכום פצויי פיטורים לפי דין בתוספת תחשיב הפצוי עבור ימי מחלה, לא שולמה השלמה לסכום שבקופות...".
מתצהירה של הגב' הוד עולים הדברים הבאים –
כפי שציינו לעיל, הסכם המעבר אינו ממצה את זכויות סיום ההעסקה, אלא רק את הזכויות השוטפות;
בנגוד לטענות ההגנה של המכון, לתובע כן היתה זכות לפדיון ימי מחלה, אף כי בתנאים האמורים בתצהיר;
בנגוד לטענות ההגנה של המכון, התובע היה זכאי להשלמה לפצויי פיטורים לפי חוק, ככל שההפרשות למבטחים היו נמוכים יותר.
...
התובע יכול היה להביא ראיות לסתור את הנתונים מהטבלה של המכון על הוצאות שלטענתו הוא לא ביצע, אך הוא לא עשה כן. לפיכך, התביעה להשלמת תשלום קרן פדיון מדע נדחית.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים:
מענק פרישה בסך של 205,645 ₪.
לאור תוצאת ההליך, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.