המחלוקת בין הצדדים נטושה אודות השאלות שלהלן: האם תקופת עבודתו של התובע היתה רציפה במשך כ- 22 שנים; מהו אורך שבוע העבודה של התובע והאם עבד התובע שעות נוספות שלא שולמה לו בגינן תמורה; האם פוטר התובע מעבודתו; והאם הוא זכאי להשלמת פצויי פיטורים, ופיצויים נוספים; האם פיצלה הנתבעת את שכרו לרכיבים פקטביים; וכן שאלת זכאותו של התובע לפדיון חופשה שנתית, ותוספות שכר המגיעות לו לטענתו מכוח צו ההרחבה.
נסיבות סיום ההעסקה של התובע:
התובע טען כי הוא פוטר לאלתר לאחר שסרב לבצע סידור לילה אליו שובץ ברגע האחרון, וזאת לאור העובדה כי הוא משובץ ליום עבודה ארוך ביום שלמחרת.
האם עבד התובע שעות נוספות רבות כפי שטען:
התובע טען כי הוא עבד בנתבעת שעות רבות, כ- 15 שעות מדי יום, שישה ימים בשבוע, וכי בגין עבודה זו לא שולם לו גמול כנדרש.
וזאת לטענתו בשל צבירה לא נכונה בתלושי השכר וכן תשלום פדיון חלקי לימי החופשה שהיו צבורים לו.
בישיבת קדם המשפט מיום 9.2.20 (עמ' 7, ש' 2-13), סיכמו הצדדים את המחלוקות ביניהן ברכיב זה כך:
בסיכומיה שבה הנתבעת וטענה כי "מיגבלת ההתיישנות הספציפית חלה על 3 שנים והשנה השוטפת החל מיום הגשת התביעה לאחור" וכי התובע זכאי ל- 67 ימים בלבד וזאת בהיתחשב בנתק ביחסי העבודה בחודש 2011\9.
אנו מקבלים את טענת הנתבעת כי סיפקה אש"ל בעין לתובע, כמו לעובדיה האחרים, זאת לאור האישור מהצרכניה בכפר יהושוע שצורף לתצהיר מנהל הנתבעת ממנו עולה כי הנתבעת אכן סיפקה לעובדיה אפשרות לרכישת מוצרי מזון בצרכניה כבר משנת 2002, מה שמתיישב עם העדות מטעמה.
מכל המקובץ – אנו קובעים כי התובע זכאי לדמי אש"ל בסך 48,796 ₪ ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לו סכום זה.
תוספת מקצועית:
התובע טען כי בהתאם לצוו ההרחבה בענף ההובלה, היה על הנתבעת לשלם לו תוספת מקצועית בסך 288 ₪ לחודש, וכי תוספת זו לא שולמה לו מעולם.
...
עם זאת, מצאנו כי במקרה אחד הפיקה הנתבעת תלוש שכר באופן המחייב מתן פיצוי.
משכך – אנו קובעים כי הנתבעת הפרה את הוראות חוק הגנת השכר, וכי התובע זכאי בגין כך לפיצוי כולל בסך 7,000 ₪.
לסיכום:
אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
קרן השתלמות - 37,800 ₪
דמי הבראה - 27,594 ₪
הפרשי שעות נוספות – 217,481 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל (התחשבנו בכך שרכיב זה חושב לפי השכר הקובע האחרון).