מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין גניבת כבודה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

נהג זה דרש ממנו לחתום על אישור שקבל את המזוודה בשלמותה, והיות והתובע חשש ממנו - עקב זה שנהג בצורה מפחידה והיה שיכור - חתם דיגיטאלית על קבלת המזוודה ורק הוסיף את המילה "חסר". התובע צירף לתביעתו את הסכם הביטוח, את המכתב הדוחה את תביעתו לקבלת הפצוי, את תשובתו לחברת הביטוח, את אישור אובדן המזוודה של חברת "רויאל ג'ורדניאן", את ההודעה למישטרה על האבדה - הכוללת פירוט של מה שיש במזודה - מתאריך 05.03.2019 בשעה 08:37, אישור הזמנת הטיסה מחברת "איסתא", טופס התביעה על אובדן נזק למטען המופנה לנתבעת, ואת רשימת הפריטים המצורפת לטופס.
בתביעה ציין התובע כי היה לו במזודה בקבוק וויסקי מסוג מקאלן 25, שעלותו בארץ 935 ש"ח בעוד הוא מציג תמונה של וויסקי מסוג גלנמורמרג'י שבארץ עולה 185 ש"ח. יתרה מכך טוענת הנתבעת כי אין עליה לשלם פיצוי בגין משקפיים, בקבוקי משקה או מזון, ואין עליה לשלם פיצוי בגין אובדן או גניבת מחשב נישא, אלא אם נרכשה הרחבה מיוחדת.
ברע"א 9215/10 פלדמן נ' הפניקס, נקבע מפי כב' סגן הנשיאה ריבלין, כי הנטל להוכיח את שלושת יסודותיו של סעיף 25 – לרבות כוונות המירמה – מוטל על המבטחת, ומכיוון שמדובר בהטלת סטיגמה של ביצוע עבירה פלילית, ובנוסף שלילת תגמולי הביטוח מהמבוטח, דרושות ראיות כבדות משקל להוכחת את כוונת המירמה, כשנדרשות כאמור "ראיות כבדות משקל", הכוונה היא לנטל העולה על הטיית מאזני ההסתברות, שהוא הנטל הרגיל במשפט אזרחי.
...
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה מהנימוקים הבאים: הנתבעת טוענת שהתובע מנסה להוציא ממנה כספים במרמה לפי סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח.
אני סבורה שהנתבעת לא עמדה בנטל זה מהסיבות כדלקמן: ראשית, למעשה מדובר במילה של התובע מול המילה של אותו רדיק.
על כן אני מקבלת את רוב תביעתו ומחייבת את הנתבעת לשלם לו 7,742 ש"ח בצירוף הוצאות משפט בסך כולל של 1,500 ש"ח שישולמו לתובע תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בעיניינה של נתבעת 2 לפניי תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין גניבת רכב.
...
הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי דין התביעה להידחות על הסף בהעדר עילה, אך מעשית זנחה טענה זו. ברקע הדברים יצוין כי סמוך לאחר התביעה התקבלה בקשת התובעת למתן פסק דין בהעדר הגנה נגד נתבעת 1.
דין טענת הנתבעת לפיה על התובעת למצות הליכים למול המבוטחת- להידחות.
דין טענתה זו של הנתבעת להתקבל.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת את נזקה בסך 76,214 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 30.6.20.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין גניבת רכב.
בהמשך העידה: "אני לא יודעת מה המטרה שלו. הוא בא לקחת משהו ששכחתי, למחרת היינו אמורים ללכת לעבוד, הכנו מזודה עם תוספות שיער וחומרים ושכחתי תוספת וביקשתי שיכנס ויוציא לי אותה, לא משהו שידעתי שהוא צריך להיכנס וכו'. זה משהו שלוקח כמה שניות, אולי היתה לו תכנית אחרת בראש, אצל מאיר אי אפשר לדעת" (ע' 16 ש' 16-19).
...
כך ובדומה, טענות שהועלו במהלך ניהול ההליך ביחס ללשונית בה התובע עשה שימוש והפוטנציאל שיש בשימוש זה כדי לנטרל את נעילת הרכב, הועלו בעלמא, ללא כל תימוכין ובעניין זה ראו החלטתי מיום 16.9.2019 אשר בר"ע שהוגשה עליה נדחתה (רע"א (מחוזי – מרכז-לוד) 15669-10-19 טטרואשוילי נ' איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ (11.10.2019)).
גם טענות אלו דינן להידחות.
משכך, התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין אובדן מחשב נייד מכוח פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל. רקע וטענות הצדדים התובע, רכש מהנתבעת ביטוח נסיעות לחו"ל לתקופה שבין 17.3.22-24.3.22.
סעיף 5.8.4 מגדיר חריגים להרחבה למחשב אישי נישא: "בנוסף לחריגים הכלליים שבפוליסה בפרק 6 ולחריגים המיוחדים לסעיף כבודה בסעיף 5.7, אשר יחולו במלואם על הכסוי בסעיף 5.8 לעיל, לא ישולמו תגמולי ביטוח לפי ההרחבה למחשב אישי נישא לעיל בכל אחד מהמקרים הבאים: גניבה או אבדה למחשב אישי נישא שלא הוחזק בתיק הצמוד למבוטח או שלא הוחזק בכספת במלון. בהמשך הסעיף מפורטים חריגים נוספים שאין טענה לתחולתם במקרה זה.
...
נוכח האמור לעיל איני מקבלת את הפרשנות שהציגה הנתבעת לפוליסה וחריגיה ואני סבורה שקיימת פרשנות חלופית ועדיפה שמאפשרת את קיום חוזה הביטוח במקרה זה לפי לשונו ולפי פרשנות תכליתית וסבירה שלו.
סיכומם של דברים - התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 5430 ₪ וכן הוצאות משפט בסך של 600 ש"ח. הסכומים ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפני תביעה לתשלום תגמולי ביטוח בגין ארוע גניבה מחפרון מיום 25.5.2018 (או בסמוך לפני כן).
...
לאחר ששקלתי את כלל השיקולים הרלבנטיים לטעמי, כאמור בסעיף 153(ג) לתקנות, לרבות העובדה כי היה צורך בקביעת ישיבת הוכחות נוספת אשר התקיימה ביום 10.4.2022, לאחר שאחד מעדי אילון (מר ישראל שריקי - החוקר מטעמה) לא התייצב לישיבת ההוכחות הראשונה, אני מחייב את התובעת לשלם לאילון את שכר הטרחה המינימלי כאמור, בסך כולל של 16,364 ש"ח, ובנוסף לשאת בשכר עדי אילון כפי שנפסק על ידי, בסך 1,200 ש"ח, ובסך הכל 17,564 ש"ח. יצויין, כי לאור הוראות תקנה 153(ב) לתקנות, אינני מחייב את התובעת להוסיף מע"מ לסכום שכר הטרחה שפסקתי.
  סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת 3 הוצאות בסך כולל של 17,564 ש"ח, אשר ישולם תוך 30 ימים מהיום שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו